Dobra seria![]()
Szukaj
Dobra seria![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Czy flara w fotografii uznawana jest za defekt czy za efekt artystyczny? Oglądaliśmy sobie z żoną wczoraj "Zjawę" i pan Inarritu a raczej zdjęciowiec, pan Lubezki przesadzali z tą flarą. Widzowi ma się wydawać, że uczestniczy w wydarzeniach nie przez szybkę...
I co narobiłeś, wupekaiksie? d90 już się zżył ze swym Dorianem...
Ja z kolei stwierdziłem, że nie uchodzi popychać pierdół na forum...![]()
Ciekawe, czy za owo popychanie uważasz na przykład udzielanie odpowiedzi na takie pytania jak Twoje powyższe...
Bo jeśli nie, to nie czytaj tekstu poniżej.
A jeśli tak, to odpowiem.
Flara to jedna z wad, do których wyeliminowania dąży się od początku istnienia optyki.
Ale ponieważ się nie da w 100%, a do tego potrafi ciekawie wyglądać, to - jak wszystkiego innego - można jej użyć jako tak zwanego efektu artystycznego.
Jednak "Zjawie" to nie pomogło, ale też i nie zaszkodziło, bo ten film jest bardzo miernym rezultatem wysiłków swych twórców - zupełnie, jakby clarity dali na 100%, albo i na 200.
Ostatnio edytowane przez wpkx ; 03-07-2016 o 17:46
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Nawiązywałem tylko, w moim przekonaniu żartobliwie, do słów Pana Tomasza w Hełmie
Twe zaś odpowiedzi spijam z ekranu jak nektar złocisty..
Fakt, Zjawa nas rozczarowała, choć akurat zdjęcia (bez flar) byłyby spokoScenariusz banalny, Leo pretensjonalnie cierpiący jak Krystyna J., jak mawiał mój ś.p. dziadzio - dla pensjonariuszek. Za to Hardy niezmiennie dobry i niezmiennie na jego widok miękną kolana mej żonie
edit: jeszcze jak się przyglądam zdjęciu d90 z kita... może faktycznie rację mają zwolennicy Zeissa 16-70, bo kit daje te zdjęcia jakieś takie... nijakie. Ja się nie znam, ale to może faktycznie jakiś mikrokontrast czy plastyczność. Jak porównywałem, to głównie ostrość, gdzie -ciągle upieram się przy swoim - pezet nie odstaje a czasem mam wrażenie że przewyższa. Ale zdjęcia z cajsa faktycznie wydają się ładniejszepytanie, czy da się nadrobić obróbką, i czy rozmiar oraz cena jednak przemawia za pezetem.
Ostatnio edytowane przez Owain ; 03-07-2016 o 18:17
Sanczo mowi, ze flara jest oki.
Ja to juz z nim nie daje rady...giermek z niego jak z koziej qupy trąba...
Teraz, do tego, czasu nie ma, bo zajęcie jakies nowe mu doszło
co to go odłożyć nie sposob.
Ale to dobrze. Bo spokoj mam z nim w koncu na chwile...
Ps.
A o filmach poczytać lubie, co to inni widzieli.
Bo ja obejrzę, zaraz zapomnę, wiec jakby od nowa oglądam.
Polać komu ?
Whiskacza ?
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Widać, miejsce zabierać inni zaczęli, skoro zbydoo takie teksty wali...
My znikamy zatem obaj.
I ja i Sanczo.
Zostawiajac miejsce, dla bardziej zasłużonych...
Pzdr
Skontaktuj się z nami