i wątek (poza paroma wyjątkami)
zostanie pusty...
Japka sruska
![]()
Szukaj
i wątek (poza paroma wyjątkami)
zostanie pusty...
Japka sruska
![]()
Ostatnio edytowane przez d90 ; 28-07-2016 o 10:50
A propos proponowanych zmian:
Jest takie fajne angielskie powiedzonko: "What ain't broke, don't fix".
Boję się trochę, że wprowadzone zmiany mogą spowodować, że coś fajnego się rozleci.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
O tago co to o nim puch wspominał. Odpaliłem Lightrooma i się nacieszyć nie mogę. Na razie otagowałem psa i konkubinę ale to nie jest moje ostatnie słowo (znaczy się tag).
Kolejny zagadko-rebus? Bo nie rozumiem.
Może nie będzie tak źle, ale i tak jest to trochę dziwne bo na początku moderacja się zarzekała, że Inne chce zostawić tak jak jest, bo się naumiała na AOwych błędach, a ostatnio coś przebąkuje, że trza pozmieniać. Ciekawe jak daleko to zajdzie.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 28-07-2016 o 10:57
To nexowy wontek jest.
Sie ogarnac nie da i zrozumieć
Co do zmian...na forum...
...jakos zmiany dobrze nie wychodzą moderacji.
AO wspomniane, to sztandarowy przykład.
Teraz pora na innych...chyba...
Rozdać nexowiczom po Nikonie V3 i po kłopocie, wątek sam umrze.
O co chodzi z tym otagowywaniem? Gdzie o tym można, tu na forum, przeczytać? Znaczy, że jak chcę wrzucić foty, to muszę im przypisywać jakieś tagi (mgliście wiem co to jest)? A jak nie wstawię tagów to, co, usuną mnie z forum? A jak będę do zdjęcia żółwia wstawiał tagi "różowa kalarepka", "a hrabianka Rostowa na to.." to też wyrzucą?
Po co psuć, to co jest dobre? W ramach "dobrej zmiany" czy odwiecznego problemu z ludźmi, którym dano jakąś władzę i aby zaspokoić swoje ego muszą sie wykazać jakimś "zarządzaniem", które psuje rzeczy porządek?
To ja jeszcze proponuję, aby każde zdjęcie było przed umieszczeniem na forum wysyłane do Wysokiej Komisji Modów, opatrzone wnioskiem na stosownym formularzu, z potwierdzeniem przelewu 10 zł na koszta manipulacyjne związane ze złożeniem wniosku, Wysoka Komisja oceni, czy zdjęcie reprezentuje poziom artystyczny i techniczny adekwatny do Powagi Forum, ewentualnie proponuję wprowadzić przed nickami poszczególnych użytkowników czerwone prefiksy, aby poprawić przejrzystość i orientację na forum, np: [Nie Ma Pojęcia o Przepałach!], [Zdjęcia Ciekawe, Ale Idiota!], [Uwaga, Same Żółwie z Pezeta!], [Całkowicie Obłąkany!], [Wrzuca Zdjęcia Po Pijaku!], [Fotografuje Prowadząc Jednocześnie Ciężarówkę!], [Dobry Fotograf, Ale Za Mało Się Modli!], [Bigot!], [Prawdopodobnie Jest Wiewiórką!]
Poczytaj tu parę ostatnich stron: http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...273675&page=58
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Panowie, jeśli już coś proponujecie to na poważnie bo i sprawa wbrew pozorom jest poważna. Czarne chmury się nad IS zbierają (albo i nie zbierają, za to panika niepotrzebna jest) i koledzy puch oraz wpkx zaproponowali rozwiązania kompromisowe by nie trzeba było wątków szatkować i dzielić na dziesiątki pomniejszych. Chyba większość się zgodzi z tym, że takiego rozdrobnienia tu nie potrzeba więc może zasadnym jest poświęcić te kilka sekund więcej na tagowanie niż potem płakać że stało się coś znacznie gorszego (albo lepszego, sam nie wiem). Nie wiem jakby miało wyglądać to tagowanie ale wydaje mi się, że nie chodzi o zdjęcia, raczej o ważne z punktu widzenia nie wiem nawet kogo informacje. Jedynie mogę się domyślać, że np wątek NEXowy jest postrzegany przez administrację jako sprzętowy więc cała reszta to OT czyli szum. Niestety niektórzy się tym szumem delektują i tu leży pies pogrzebany. Moim zdaniem jeśli miałoby dojść w IS do głębszych zmian to tagi są najmniej ingerujące w obecną "strukturę" więc chyba i najbardziej wskazane. Póki co to i tak jedynie propozycje i nie wiadomo nawet czy przejdą oraz czy jest się czego bać. Ostatnio jeden z adminów napisał wprost, że chce w IS więcej tematów. Sporo się też pisze o objętości wątków takich jak ten o NEXach czy Fuji więc możliwe, że chodzi o coś cięższego kalibru niż jakieś tagi. Z mojej strony był to jedynie żarcik. Nie chciałbym żeby wszystko było tagowane bo to upierdliwe i chyba nie do wprowadzenia prośbą więc zostawałaby groźba.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 28-07-2016 o 13:23
Z powodu zmian, których nikt nie akceptował (na podstawie wpisów ludzi tak twierdze)
odszedłem juz z dwóch forumów netowych.
Czy takie zmiany wytrzymam ? Nie wiem.
Bez mojej osoby, forum na pewno nie ucierpi. To tylko pewne.
Co do propozycji Owan-a,
mam swojego taga
[ale idiota!]
podoba mi sie bardzo !!!
Ps.
Uważam rowniez, ze zasadne bedzie dopisywanie numeru pesel
tuż pod wpisem. Ułatwi to sprawę wszystkim.
[...]
Taga dla alkoholików tez by mozna...to rozwiazanie ma przyszlosc.
Pijemy wszak na potęgę.
Na koniec - zlikwidować zupełnie dział - giełda.
Otagowac to ciezko chyba. A kozysci finansowe
dla forum znikome
Z reszta
moze po prostu przenieść wpisy na inne forum ?
A to otagować i zostawić w spokoju.
Niech bedzie w koncu porządek!!!
Na koniec z serii "łoczing ju"
Fotka, no bo mam (jak zawsze hehe)
a wpisy i tak usuną pewnie niebawem
![]()
Ostatnio edytowane przez SerU ; 29-07-2016 o 21:49 Powód: Usunąłem trochę niepotrzebnych zdań o gejach i Żydach
Rozumiem rozgoryczenie. Jeśli o mnie chodzi to IS powinny być chronione jak Puszcza Białowieska, ale co to zmienia? Jeśli zapadną decyzje to chyba lepiej mieć jakieś gotowe rozwiązania w ręku zamiast biadolić i rozprawiać o tagach dla gejów. Pomysł z ewakuacją bardzo niemęski![]()
Skontaktuj się z nami