Close

Strona 2142 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1142164220422092213221402141214221432144215221922242 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 411 do 21 420 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Jak mawia nasz neoklasyk: Chrobaka mam, to dam... Prosto z puszki mi wylazł:

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Wojtuś, weź kup "digital film for color photos"...

Czuję się jak za czasów Foton Negatywu NB-04, bez numerków na perforacji, którego w dodatku w żadnym zakładzie nie umieli dobrze wywołać.
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 31-07-2016 o 11:12
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Sanczo na łące był.
    Poza tym to nie mam nic do powiedzenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Wojtuś, weź kup "digital film for color photos"...

Czuję się jak za czasów Foton Negatywu NB-04, bez numerków na perforacji, którego w dodatku w żadnym zakładzie nie umieli dobrze wywołać.
    Ach, tęsknica-sokolica...

A kuku!

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

...no bo mam.
    a6k + sanchognatt
    jpg spuszki

Domyślnie

Od razu się wytłumaczę. Bardzo niechętnie oglądam takie zdjęcia w sieci i często mam niesmak. Wychodzę z założenia, że zrobienie pijaka w rynsztoku, żebrającego dziecka, dodanie do tego jeszcz B&W to tani chwyt, często żerujący na cudzym nieszczęściu, biedzie, nałogu itp. Uważam, że zdjęcia dziewczynek uciekających z ataku napalmem czy samopalących się buddyjskich mnichów mogą robić tylko wyjątkowi fotografowie, znający się bardzo dobrze na swoim rzemiośle, nie tylko w sensie technicznym ale także etycznym. I to nie dla pulitzera, ale by przekazać coś bardzo ważnego. Niemniej jednak, stwierdziłem, że choć nie szukam takich kadrów, pozwolę sobie w drodze wyjątku. Jeśli kogoś uraziłem, to sorry.
    Próbowałem coś delikatnie dodawać też ziarno, ale chyba to trzeba umieć (ale że zaczynam naukę LR to próbuję wszystkich suwaczków zasmakować) Helios 44-2 58/2 na LT.

ps. @puch24 - nie mogłem Ci odpisać bo mnie informuje, że masz zapełnioną skrzyneczkę
    Ostatnio edytowane przez Owain ; 31-07-2016 o 16:24

Domyślnie

Nie ma sie co tłumaczyć, bo nie ma z czego.
    Ale
    nie wiem dlaczego piszesz w takim kontekście, dając fote z ulicy,
    osoby ktora wyglada bardzo normalnie.
    ?

Heliosik jak widze jednak teges... ?

sanchognatt + a6k

Ps.
    Zajawkę mam na ramki znowu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Nie ma sie co tłumaczyć, bo nie ma z czego.
    Ale
    nie wiem dlaczego piszesz w takim kontekście, dając fote z ulicy,
    osoby ktora wyglada bardzo normalnie.

Zajawkę mam na ramki znowu.
    Pani chyba jednak ubogo-zbieracza, akurat szukałem dla CCCP-Heliosa klimatów PRL koło dworca autobusowego, Pani sama wpadła w kadr. Nieważne.

Co do ramek to przypomina mi się malarstwo flamandzkie, będąc (stopem) ze 20 lat temu w Luwrze pamiętam, że na 3 piętrze chyba było sporo tych malarzy z beneluxu, rameczki malutkie a obrazy jeszcze mniejsze Radzę tedy, abyś rameczki z obu stron takie spore robił, a foty, tak 150x150 px

I w nawiązaniu dam jeszcze z wystawy z Drukarni, Celem ochrony praw autorskich napiszę, że w rameczkach zdjęcia (prace) Pawła Olearki (kolega z liceum, to się chyba nie obrazi ) Zestaw szkieł ten sam co wyżej.

Domyślnie

Hmmmm
    Ramki automat mi wstawia. Wiec pole do zmian jest wąskie bardzo

Ale to nic !!!
    Flamancki sanczognat stopem nie był jeszcze nigdzie.
    Ale on chyba tez ze wsi, wiec teges majonez...

Fotkę dam, no bo mam :
    a6k + sanchognatt
    jpg

Domyślnie

No to jak się już tak przerzucamy fotami, to dam takie, co mi się podoba. Nie wiem co to za roślin, ale przy nadchodzącej burzy i wietrze ta czupryna dawała fajny efekt

A nad Rzeszę znów idzie burza. Idę robić curry.

Strona 2142 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1142164220422092213221402141214221432144215221922242 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów