Close

Strona 2232 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1232173221322182222222302231223222332234224222822332 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 22 311 do 22 320 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Z tym zafarbem niebieskim to faktycznie muszę się zgodzić jest dość mocno widoczny. Krystiano77 zdjęcia są obrabianie każde z 3 RAW. Ja z nexa c3 jestem bardzo zadowolony jest zawsze ze mną w górach nawet przy minus 25 nie zastrajkowal choć odczuwalna była jeszcze dużo niższa.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
    Nikon D750, Nikon D7000, Sony A7II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Pogórze Kaczawskie z minionej soboty, złota jesień dopisała, tylko niebo ciutkę nie.

najpierw się przywitam, do tej pory raczej obserwator, ale jako posiadacz nexa (poprzednio 5, teraz 5n) podzielę się opinią
    patrząc na foty kolegi (fajne kadry), jako żywo mam przed oczami swoje jesienne fotki i mam takie wrażenie, że soniak daje w takich warunkach obrazek mało plastyczny, ostry, ale płaski
    nawet kiedyś robiłem test jesiennej sceny pentaxem k200d i nexem 5, oba na kitach 18-55 i pentax dawał bardziej przyjemny obrazek w odbiorze, więcej było w nim plastyki, soniak tnie jak skalpel za to, ale czegoś mi tu brakuje
    po tych testach, powtarzanych przy kilku okazjach, porzuciłem ostatecznie nex5 dla pentaxa; ten jednak, jakkolwiek obrazek miał przyjemny, w użytkowaniu okazał się za duży, za często zostawał w domu, więc wróciłem do nexa, wtedy już n5, nic lepszego nie znalazłem... i tak sobie focimy
    teraz znów mnie nosi, żeby coś pozmieniać i popróbować, tym razem w stronę fuji x-t10

a żeby tak coś od siebie dorzucić na powitanie, parę fotek sprzed miesiąca:
    1.

2.

3.

Domyślnie

Co do plastyki... Moze to kwestia uzytego szkla, ogniskowej, przyslony i koncowej obrobki.

Mialem Pentaxa k10D i obrazek na krajobrazach byl taki, ze szklo mniej rowno dawalo ostrosc oraz dawalo winietowanie
    i to dawalo na oko plastyke w obrazie.
    X-T10, XF 16-55/2.8, XF 35 f/1.4, XF 55-200, 5D MKII , EF 24-105 mm f/4L IS USM, EF 85mm f/1.8 USM, A6000 SEL18-105/4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CC_PL Zobacz posta
    Hasła są hashowane w bazie. Przestępcy nie wkradają się do Allegro, tylko do użytkowników Allegro, a często użytkownicy sami puszczają w świat różne dane, jak loginy i hasła (ile użytkowników Windowsa ma różnego rodzaju spyware na dysku i nawet o tym nie wie ? ).
    obawiam się że z tym hashowaniem haseł to jest półprawda lub trzecia góralska prawda - czytałem że admnistrator i pewnie ktoś jeszcze posiada dostęp do gołego hasła, np. w ten sposób są wyszukiwane podwójne konta - skoro administrator posiada dostęp do hasła to oznacza to tylko że każdy (kto chce i dysponuje wiedzą i środkami) może posiadać - każde "zabezpieczenie" w którym administracja ma dostęp do haseł (znaczy może odczytać hasło użytkownika) jest "zabezpieczeniem" takim w cudzysłowie a nie czymś co realnie zabezpiecza konto - niestety jest to rozwiązanie często spotykane - ewentualnie w mocniejszym wydaniu - "panie to hasło jest zaszyfrowane kodem jaki my tylko znamy bo myśmy go wymyślili i jest bezpieczne bo nikt nie zna tego sposobu" - co oczywiście też nie jest praktycznie żadnym zabezpieczeniem.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    obawiam się że z tym hashowaniem haseł to jest półprawda lub trzecia góralska prawda
    Pisałem o tym konkretnym przypadku sprzed kilku lat. Zapobiegawczo wtedy zmieniłem hasło na niepowtarzalne z innymi moimi hasłami.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

@jaś - może i masz rację, wszystko zależy od właściciela danego serwisu internetowego. A Allegro generalnie ma chyba problem bezpieczeństwa gdzieś, dopóki takich incydentów jest mało, to pewnie nic z tym nie zrobią prędko.

Oszczędny w słowach Awatar bimpi
    Miasto
    Pruszków / Warszawa

Domyślnie

Wesołych Świąt i wszelkiej pomyślności ! Oby sprzętu przybywało a zdjęcia wychodziły ostre jak żyletka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bimpi Zobacz posta
    Wesołych Świąt i wszelkiej pomyślności ! Oby sprzętu przybywało a zdjęcia wychodziły ostre jak żyletka
    Lepiej żeby przybywało dobrych zdjęć, a nie sprzętu (po co sobie zagracać mieszkanie ).

Wesołych Świąt!

Oszczędny w słowach Awatar bimpi
    Miasto
    Pruszków / Warszawa

Domyślnie

Apropo sprzętu to mam pytanie : czy ktoś mógłby polecić jakąś torbę na a6000 z 18-105?

Domyślnie

Think Tank Retrospective 5. O ile to wiaderko się tam zmieści.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 2232 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1232173221322182222222302231223222332234224222822332 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów