Moze nie jest męski, ale bardzo zdrowy !!!
W necie jest ogrom miejsca na głupoty...
...wspomniany juz AO znikł. I co ? Nic.
Czy to tez brak męskości ?
Jako zdecydowany i zdeklarowany
anty-anarchista
wnioskuje zeby nie wprowadzać zmian !!!
![]()
Szukaj
Moze nie jest męski, ale bardzo zdrowy !!!
W necie jest ogrom miejsca na głupoty...
...wspomniany juz AO znikł. I co ? Nic.
Czy to tez brak męskości ?
Jako zdecydowany i zdeklarowany
anty-anarchista
wnioskuje zeby nie wprowadzać zmian !!!
![]()
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Kilka osób a AO cały czas się tutaj kręci i nawet powiedziałbym, że nadaje ton dyskusji więc to nie jest tak, że wszyscy uciekli. Jeśli poczułeś się dotknięty to pardon, chodziło mi jedynie o to, że Twoja krytyka była raczej z tych mniej konstruktywnych. Poza tym nie cierpię wstawek o gejach, Żydach, politykach itp. Postuluję o szczyptę więcej szacunku dla człowieka, nawet tego w rurkach, z pejsami lub podwójnym podbródkiem. Sam też przepraszam, bo ostatnie zdanie z poprzedniego wpisu było niepotrzebne. pzdr
Wiecie co? Na mdłości mnie zebrałoSerio. Poczytałem sobie cały ten wątek, do którego link wrzucił puch24. I co? Kilku kolesi zebrało się na deliberowaniu, jak zmienić coś, co dobrze działa (przynajmniej w ten naszej części "Innych systemów", gdzie indziej nie zaglądam) - dobrze. Nie znalazłem przez pierwszych kilkadziesiąt postów ani jednego rzeczowego argumentu - dlaczego należy wprowadzić zmiany, co jest i dlaczego jakimś niekorzystnym zjawiskiem. Raczej bardziej kojarzy mi się to z hasłami z 1917 ze wschodu i z 1933 z zachodu: " Źle się dzieje! Ojczyzna umiera! Ojczyzna w potrzebie! My, drodzu rodacy, zajmiemy się wami i wyeliminujemy (nieokreślone) zagrożenie!"
Wyczytałem też pomysły rodem z Orwella, na temat których żartowałem, a które okazały się pisane przez tych Panów na serio. O poczekalniach dla użytkowników, o dzieleniu na lepszych i gorszych, płaceniu za części forum itp itd.
Okazało się, że chyba postawiłem trafną diagnozę, że na forum nie ma żadnych problemów, problem zaś mają ludzie z władzą, którzy coś chcą zmieniać by zaspokoić swoje ego albo chęci dania upustu tej władzy. Aby nie być gołosłownym, Pan, który to wszystko zaczął, napisał mniej więcej, że jest źle (ale dlaczego?), że się udziela (znaczy, że jest znacznym Ahabem) i że ma pełne plenipotencje firmy, która jak rozumiem płaci serwery czy miejsce dyskowe czy jak to hula, nie znam się.
W kwestii "innych systemów" zaczęło się tak: Pan Ahab napisał: "Na razie widzę, że trzeba się poprzyglądać działowi Inne systemy i być może go rozbudować - tzn kilka najpopularniejszych systemów niech dostanie swoje podfora. Na teraz są tam zbyt długaśne wąytki traktujące o całej serii aparatów."
Czyli dla mnie jest wszystko jasne. Kogoś wk...wia, że ludzie lubią ten wątek, piszą, wklejają, dobrze się bawią a foty ktoś śmie obrabiać na telefonie. Pewnie ten ktoś jest bardzo starodawnym i zdolnym Ahabem i znieść nie może, że różni różne g... wklejają.
Oczywiście przyjmuję do wiadomości, że nie ja płacę (a mogę) za serwery, prąd, przestrzeń dyskową czy jak to tam działa, a firma FOMAG. A jak płąci to wymaga. Tylko, k..., napiszcie wprost, że się temu co płaci nie podobają żarty albo zdjęcia jednego z drugim, a nie owijajcie g... w papierek.
I proszę Cię Cz4rnuch. Może źle Cię zrozumiałem, ale radzisz nam zgodzić się na otagowywanie postów, bo jest pewna grupa "Tych Ludzi", co przyjdą i nam tą piaskownicę zabiorą? Proszę Cię...
Reasumując - przecież i jak nasze zdanie się nie liczy, więc i tak tzw. decydenci zrobią, co będą uważali za stosowne, z powodów które ja dostrzegam, a które się chce zawoalować tzw. "dobrem powszechnym". Zatem jakakolwiek wymiana zdań i myśli na ten temat nie ma żadnego znaczenia![]()
W związku z powyższym, po zapoznaniu się z materii rzeczą, temat zakańczam![]()
No widze, że Owain to pacyfista od pacyfikacji
Lubie to !!!
Ps.
Witamy w "tajnym" klubie.
Antykolaborantów.
Nie chwal sie tylko, bo nas zbanują hehe
A za słowa o urzywaniu fona masz plusa
Znowu - serio !!!
Hehe
Owain, źle mnie zrozumiałeś. Rzeczy, które się wam i po części mi tak bardzo nie podobają (choć tak naprawdę nic jeszcze nie wiadomo) miały już kiedyś miejsce na forum i Ci, którzy pamiętają tamte czasy, jak np wasi koledzy z tego wątku, mają świadomość, że istnieje ryzyko powtórki z rozrywki, wolą chyba dmuchać na zimne. Coś zaproponowali. A na myśli miałem jedynie to, że warto się przygotować na każdą ewentualność oraz, że sam sprzeciw nie wystarczy czego dowodem historia tego forum. Pamiętaj też, że piszesz jedynie w swoim imieniu oraz tych, którzy wypowiadają się na forum w podobnym tonie. Zapewniam Cię, że nie wszyscy się z Tobą zgadzają co do wizji IS. Ich głos się nie liczy? Zastanawia mnie też co jest aż tak złego w tych tagach? Tylko bez ironii proszę.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 28-07-2016 o 16:21
Tymczasem minęło sześć strzałów znikąd:
Właśnie dostałem powiadomienia, że Piotruś (rycerz) skasował cztery moje posty z w/w wątku o zmianach, powód "sprzątanie, straszny OT".
I mam deja vu.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
cz4nuch
Jak czytałem Twoj wpis ostatni, jakos merkel mi zapachniało.
Co jest złego w zmianach...?
Ano tylko tyle, ze nikt z nas nie chce tego sprawdzać na sobie.
Jestem za. A nawet przeciw
No i dam fotkę.
Bo mam, wiec teges
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
SpokoPo pierwsze, pisałem tylko w swoim imieniu a nie tych innych
Po drugie, jeśli faktycznie Wielki Ahab ma polecenie czy zgodę firmy, co to wszystko finansuje, to co jego prawo. Po trzecie, jak zażartowałem z tymi tagami, to nie do końca wiedziałem o co chodzi, teraz poczytałem i wiem
Po czwarte, pozwoliłem sobie (z różnych autopsji
) powątpiewać w czystość intencji i ewentualną korzyść dla "Asi, co se wczoraj kupiła nexa i nie wie jakie szkło na spacer". Po piąte, nie wiem czy to jest wykonalne, bo okaże się, że piszę o dupie maryni, a takiego taga nie będzie
Fakt, nie pamiętam czasów "Wielkiej Czystki"
Takoż spoko luz, co będzie to będzie. Najwyżej kupię flaszkę i pojadę buskiem do Buska;P
ps. No i zgadzam się, że jakbym teraz usłyszał o nexie i chciał się czegoś dowiedzieć z tego forum, to bym się zestrachał obszernością wątku. Z drugiej strony, Tutejsze Cne Ahaby zgoła chętnie i bez fochów odpowiadają na wszelkie pytania![]()
Skontaktuj się z nami