I co tu napisać? Wysłałem Ci link do plików na dysku google. Sam ocenisz, oczywiście techniczne drobnostki, bo ja bebłać nie umiem a i nie mogłem się ruszyć w "teren".
Po pierwsze, dziwnie się zapina to LT (już pisałem) przykładasz kropka do kropki ale nie obracasz całości a tylko pierścień adaptera w pozycję "lock". W wyniku tego takie skrzydełko-daszek wędruje nad przycisk zwalniający bagnet, aby tym nie odłączać ale przekręceniem pierścienia w pozycję "open" (niby w instrukcji pisze, że po to, by nie uszkodzić bagnetów w niektórych typach obiektywów.
Ostrość? Dla mnie porównywalna, raz lepiej z LT raz bez, zależnie jak trafię, widocznej różnicy brak, trudno też porównywać bo to dwie różne ogniskowe. Ogniskowa? No cóż,wizualnie bez szału, primoplan ma 58mm więc z LT to jak 38mm na apsc? Czy więcej światła? Chyba tak, sądząc po czasach. Czy głębia ostrości mniejsza? Takie mam wrażenieAle ja dziś już jakoś nic nie mogę zobaczyć. Świrowanie bokehem? Nie umiem i nie miałem kiedy iść w teren. No i przede wszystkim na primoplanie jeno oceniane, więc trudno powiedzieć jak to będzie wyglądało na innym szkle. Nota bene, dziś sobie policzyłem, że mój primoplan ma 14 listków? Niestety, minimalna ostrzenia to z 60cm.
z jpga, aby było porównanie:
z LT:
bez LT:
jakieś takie z tarasiku, który niestety jest fajnie nieoświetlony dla wypoczynku, ale do zdjęć oświetlony ciulowo :>
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami