Close

Strona 2122 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1122162220222072211221202121212221232124213221722222 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 211 do 21 220 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

I co tu napisać? Wysłałem Ci link do plików na dysku google. Sam ocenisz, oczywiście techniczne drobnostki, bo ja bebłać nie umiem a i nie mogłem się ruszyć w "teren".

Po pierwsze, dziwnie się zapina to LT (już pisałem) przykładasz kropka do kropki ale nie obracasz całości a tylko pierścień adaptera w pozycję "lock". W wyniku tego takie skrzydełko-daszek wędruje nad przycisk zwalniający bagnet, aby tym nie odłączać ale przekręceniem pierścienia w pozycję "open" (niby w instrukcji pisze, że po to, by nie uszkodzić bagnetów w niektórych typach obiektywów.

Ostrość? Dla mnie porównywalna, raz lepiej z LT raz bez, zależnie jak trafię, widocznej różnicy brak, trudno też porównywać bo to dwie różne ogniskowe. Ogniskowa? No cóż,wizualnie bez szału, primoplan ma 58mm więc z LT to jak 38mm na apsc? Czy więcej światła? Chyba tak, sądząc po czasach. Czy głębia ostrości mniejsza? Takie mam wrażenie Ale ja dziś już jakoś nic nie mogę zobaczyć. Świrowanie bokehem? Nie umiem i nie miałem kiedy iść w teren. No i przede wszystkim na primoplanie jeno oceniane, więc trudno powiedzieć jak to będzie wyglądało na innym szkle. Nota bene, dziś sobie policzyłem, że mój primoplan ma 14 listków? Niestety, minimalna ostrzenia to z 60cm.

z jpga, aby było porównanie:

z LT:

bez LT:

jakieś takie z tarasiku, który niestety jest fajnie nieoświetlony dla wypoczynku, ale do zdjęć oświetlony ciulowo :>

Domyślnie

"Kubków" nie ma chyba w sprzedazy.
    Były kiedyyyyyyyś.
    Wiec raczej nie znajdziesz...chyba ze w cenie szkła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARECKI777 Zobacz posta
    Panowie pomóżcie, szukam futerałów/etui/plastików/takich kubków jakby zakręcanych do rusków, mam jeden z którego korzystam, a drugie szkiełko póki co prowizorycznie zabezpieczone, a chciałbym żeby było bezpieczne. Kupię chętnie jedną sztukę albo dwie na zapas, jak ktoś ma albo wie gdzie dostać prosiłbym o PW, piszę tutaj bo nie mogę dodawać postów w dziale rybek.
    Co to jest dział rybek?

Też szukam. z czego masz ten jeden? Ja coś kupiłem neoprenowego na aliexpress kiedyś, takie etui na małe termosy, ale to głównie do 55-210 i bez zamknięcia od góry, choć widziałem też jakieś na zamek zapinane. Jak coś wymyślisz, koniecznie daj znać.
    hmm. Od biedy można nosić w skarpetkach

Domyślnie

Ja mam takie małe pokrowce neoprenowe. Od góry zaciągane sznurkiem. Wchodzi E50 na przykład, większe już niekoniecznie. Bujam się już jakiś czas z nimi po świecie i dają radę. Kupiłem na RPA.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Dział rynek miał być hehe
    Ten jeden mam plastikowy, kupiłem razem ze szkiełkiem. Wkręca się w dekielek obiektyw, a później na to pokrywę tą przezroczystą i fajnie się trzyma, mam foto z telefonu to dam:
    Będę musiał zaopatrzyć się w takie materiałowe chyba bo faktycznie z tymi ruskimi kubkami ciężko...
    A6000 + 16-50mm, Industar 61L/3 - MC 2.8/50, Helios 44M-4 2/58
    <span style="text-decoration: line-through;">D3100 + 18 - 55 + 35mm</span>
    http://flickr.com/aro777

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Zdybu, lejesz miód na me serce do tego stopnia, że wkleję zbyt wycieniowaną i tanio wyklepaną fotę.

Na Twej focie, na prawo do flagi - Lyceum, niedoszła, przez cesarzową, szkołą wyższa (a raczej doszła, ale nazwa została), bliżej wieże kościoła Minorytów, a dalej Basilica, pod której portykiem byłem też:

Domyślnie

A tak ów portyk od drugiej strony wygląda.

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Sami jesteście portyki.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Always look on the bright side of life.

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 2122 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1122162220222072211221202121212221232124213221722222 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów