Close

Strona 20 z 28 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 273

Wątek: Pentax FF

Domyślnie

Ja nie przewiduje, że będą migracje z N, C, S do P.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Wąsko rynek wygląda jak tak nawet bardzo wąsko
    NIKON ENTRY LEVEL D 810 + N 24-70 II VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Ja nie przewiduje, że będą migracje z N, C, S do P.
    Jasne całymi stadami będa migrować bo się jedno body pojawiło. No bądźny poważni
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979
    Jasne całymi stadami będa migrować bo się jedno body pojawiło. No bądźny poważni
    Właśnie jesteśmy i myślimy podobnie kwestia gdzie ten target ? FF dla nowo nawróconych za dobre pieniądze ale bez otoczki systemu ?

Domyślnie

co znaczy bez otoczki systemu?
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Generalnie nie słyszałem w ostatnim czasie o żadnej poważnej wpadce Pentaxa.
    W porównaniu z Canonem czy Nikonem to Pentax sprzedaje się w ilościach aptecznych to i problemów nie ma
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Skoro tak to nie będzie problemów i z K1.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    co znaczy bez otoczki systemu?
    Ciężko porównać ilość potencjalnych opcji C / N do P choćby body + szklarnia o reszcie nie wspominając.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokół wędrowny Zobacz posta
    Ciężko porównać ilość potencjalnych opcji C / N do P choćby body + szklarnia o reszcie nie wspominając.
    Akurat zestaw podobny do tego jaki masz w stopce bez problemu znajdziesz u Pentaxa. Są tam właściwie wszystkie odpowiedniki świętej trójcy. Szkieł nie ma na pęczki, ale na start jest portretówka, makrówka, spacerniak, długie tele, 31, 43, jasna 50ka i wspomniana trójca. Jest też chyba jakaś Sigma Art i ze trzy Tamrony. Naprawdę aż taka bida, że nie ma czym zdjęć robić?

Domyślnie

Nie mam na myśli mojego zestawu bo to jedno body i jedno szkiełko więc nie ma o czym mówić.Jeżeli uważasz, że producent, który zapodał jedno body FF po x latach i ma jakieś tam szkiełka do podpięcia to już system to ok. Ja mam na myśli całokształt a więc wszystko co do tej pory zostało wyprodukowane i jest dostępne do podpięcia nowe czy w używce itd. Jak chcesz body FF w C czy N to zastanawiasz się nad funkcjonalnością, mpix, szybkością, wagą, rozmiarem, ceną i czym tam jeszcze chcesz to masz kilka do wyboru. Jak chcesz P to masz jedno ... podobnie z optyką. Nie powiedziałem, że P jest be albo, że nie ma szklarni w ogóle. Stwierdziłem, że ilość opcji do zakupu / zmiany w razie zmiany preferencji jest nieporównywalnie więcej w C bądź N. Choćby 5 D marki już są 3 w C a czwarty w drodze itd itp. P jest ok i na pewno zapewni pełną kreatywność pod warunkiem, że szkła dadzą odpowiedniej jakości obrazek w rogach bo jak wspomniałem to pierwsze FF a matryca nie będzie wybaczała lipy. Tyle i absolutnie bez obrazy bo o P mam dobre zdanie ogólnie, co nie znaczy że będę twierdził, że ilość szpeju jest porównywalna bo nie jest i tyle Mam na myśli głównie markowy sprzęt bez niezależnych.

- - - - kolejny post - - - - - -

Alledrogo foto P - 68 stron, C - 396, N - 313 i powiedzmy, że chcesz coś sobie dopasować do swojego body ...

Strona 20 z 28 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów