myślę, że a7 z batterypackiem (nie wiem nawet czy istnieją, ale zakładam że tak) wciaż będzie mniejszy od lustrzanek, a zdjęcia zrobi takie same.
Szukaj
myślę, że a7 z batterypackiem (nie wiem nawet czy istnieją, ale zakładam że tak) wciaż będzie mniejszy od lustrzanek, a zdjęcia zrobi takie same.
A co gdy waga nie ma dla kogoś znaczenia, za to woli mieć solidniej zbudowany sprzęt to też ma wybrać A7 z gripem? Przecież nikt tu nie pisze, że lustrzanki są lżejsze od bezluster albo, że robią lepsze zdjęcia. Dla niektórych ciągle bardziej liczy się ergonomia i poczucie, że trzyma się w łapie coś solidnego. Mi waga przeszkadza i od trzymania kilogramowego klocka w łapie (nie licząc szkła) pewnie by mi ręka uschła ale inni mają swoje preferencje. Dla kraobrazowca albo fotografa gwiazd (tych na niebie) którzy aparat i tak maja na statywie takie detale jak waga mogą być nieistotne, dla innych może ważne być wyważenie zestawu z dłuższymi szkłami itd. Gdyby Pentax pojawił się z tej klasy sprzętem kilka lat temu pewnie osiągnąłby jakiś rynkowy sukces, w tej chwili nie jestem tego pewny.
No nie do końca, bo jeszcze muszą zatargać graty na miejsce.
Po cholerę ten telewizor gibie się na wszystkie strony?
Chyba tylko po to, żeby zwrócić uwagę.
Lepiej jakby się gibał w jedną stronę?Wielu twierdziło, że ekran D750 jest do dupy bo kręci się tylko do góry i do dołu. Tutaj kręci się we wszystkie strony i też źle. Co to wagi to w moim przypadku dopóki aparat mam w plecaku to nic nie waży, dopiero gdy wezmę go do ręki zaczynam marudzić. Nie podważam w żadnym razie, że nie ma różnicy w wadze między takim A7 a K1. Po prostu uważam, że nie wszyscy przykładają do tego jednakową wagę.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 18-02-2016 o 17:05
Świetna puszka!
Ceną, stabilizacją, astrotrackerem oraz resztą bajerów zjada w tym momencie puszki nikona. No może poza tymi szybkostrzelnymi do reporterki.
Jak opadnie kurz to będę się mocno zastanawiał czy nie wymienić na nią swojego d750.
Raczej nie zapomnial - bo swoje nadal produkuje,ale wszedl we wspolprace z Tamronem - to chyba lepiej - bo:
raz- szybciej uzupelnia szklarnie,
dwa szybciej beda sie prawdopodobnie ukazywaly szkla dla P niz dla innych (pytanie jaka umowe podpisali),
oprocz metki to na bank sa dodane uszczelnienia WR i lepsze powloki HD, ciekawi mnie jak z napedem...ale tu chyba nic nie zmieniali...
a takze zastanawiam sie czemu nie wroca do kilku starych bardzo udanych konstrukcji jakie mieli... :/
Co do wagi a7 vs lustra FF, wszystko zalezy kto ma jakie priorytety, dla mnie wazniejsza jest ergonomia - do tego malych raczek nie mam
ale z drugiej strony...rozumiem ze w dobie coraz wieksze ilosci "rurkowcow wychowanych na roslinkach" ktorzy mieli by problem z podstawowym przeszkoleniem wojskowym - to w sumie kazdy gram jest waznyciesze sie ze wraca obowiazkowy pobor do wojska
![]()
Ostatnio edytowane przez Lucas1981r ; 18-02-2016 o 17:18
Ja się nie cieszę. Wojsko jest głupie jak but z lewej nogi. A im dłużej się człowiek nad nim zastanawia, tym bardziej absurdalnym konceptem się to wojsko być zdaje.
Zapomniałeś dodać, że lubimy pedałowaćA co do pentaxo-tamronów to nie ma nic złego w podpisywaniu się pod czyimś dziełem o ile obie firmy się na to zgadzają (choć skoro jak sam twierdzisz, że szkła Pentaxa cieszą się pewną estymą wśród użytkowników to taki rebranding można odebrać jako nabijanie kogoś w butelkę) ale nie wiem czy Pentax sobie za to dodatkowo nie policzy. Co do powłok to te z nowych tamronów podobno są bardzo dobre więc nie wiem czy Pentax dodał coś ekstra, z uszczelnieniami to chyba też trochę takie Twoje gdybanie.
Skontaktuj się z nami