Mieszkam w Katowicach. Tu mam chyba na wszystko dobry zasięg
Na mapce i CP, i Play mają tu Lte. Miałam kiedyś Play, ale strasznie szybko zjadało mi transferA w sumie nic wielkiego nie robiłam.
Z tymi kartami to świetna sprawa by była![]()
Szukaj
Mieszkam w Katowicach. Tu mam chyba na wszystko dobry zasięg
Na mapce i CP, i Play mają tu Lte. Miałam kiedyś Play, ale strasznie szybko zjadało mi transferA w sumie nic wielkiego nie robiłam.
Z tymi kartami to świetna sprawa by była![]()
Kobieta z Sonnarem też może
Bardzo oszukują, na dodatek celowo i z premedytacją ostatnio do mnie przy końcu umowy nie zadzwonili, co spowodowało przedłużenie jej na kolejny okres.
Internet jak działa to działa ok, standardowo nie ma problemów, chociaż w dziwnych miejscach potrafi mieć transfer dużo gorszy niż nie LTEowski 'Blueconnect', ale jeśli chcesz 'na stacjonarny' to przez testowe 7 dni spokojnie sobie to sprawdzisz.
Nie wiem w jakiej jakości oglądasz te filmy przez internet, ale FullHD potrafi mieć 3-5 GB więc kilka może być dużo...
Jeśli szukasz mobilnych to niestety masz średnie pole manewru
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Dzięki. W FullHD nie oglądam
Szukam tylko mobilnego Internetu. Boję się właśnie tego, że oszukują i po podpisaniu umowy będzie ciężko coś z nimi załatwić.
Najgorsza jest dla mnie ta umowa na 2 lata. Gdyby to był rok to pewnie bym się nie zastanawiała.
W ofercie Plusa jest także podobny pakiet danych (z pełną prędkością LTE), ale po wykorzystaniu można pobierać dane bez ograniczeń z prędkością zmniejszoną do 10, 20 lub 30 Mb/s - zależnie od pakietu. Dla mnie, który jestem skazany na 10 Mb/s w kablu, ta oferta wydaje się znakomitą - niestety LTE do mnie nie sięga...
Sprawdź czy w Play'u nie jest podobnie - tzn czy po wykorzystaniu pakietu nie można korzystać z Internetu przy mniejszej prędkości.
Jesteś pewny, że ta mniejsza prędkość to 10Mb/s a nie 10kb/s?
W Playu z tego co kojarzę, Youtube nie liczy się do limitu.
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Te oferty 'bez limitu LTE' są na 6 miesięcy (z 24 umowy). Jeśli to by miało działać dalej - to super ale jakoś nie wiem czemu - nie sądzę, żeby tak miało być.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Cytuję: Po wykorzystaniu Pakietu Danych: LTE bez limitu z prędkością do 10 Mb/s.
http://www.plus.pl/internet-lte/
Play nie daje LTE z max prędkością - to raz. Pokrycie Polski też mają wiele gorsze niż Plus - to dwa. Więc jak ktoś jeździ to Plus jest ewidentnie lepszy.
Najważniejsze jest jednak to, jaki jest zasięg tam gdzie mieszkasz, pracujesz i wypoczywasz. Kup starter, kilkanaście zł, wsadź w smartfona z LTE i sprawdź. U mnie tak Plus hulał, że na testy to mi prawie cały starter zjadło![]()
![]()
Przy prędkości (wykazywanej mi praktycznie w tescie) 70 Mb/s pojedynczy test zjadał 100 MB z limitu! Kilka testów w różnych miejscach (dom, praca, działka, miasto) i poszło ponad 0,5 GB
Na smartfonie zainstalowałem sobie apke speedtest.net i sprawdzałem (prędkość i transfer)
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
plus uwzglednia reklamacje. instalnij sobie jakis licznik transferu lub bazuj na tym ktory jest w aplikacji.
oczywiscie nie wyklocisz sie o pare mega ale juz o 1/3 transferu owszem. 25gb wystarczy ci spokojnie
w praktyce oznacza to ze poczte od bidy sciagniesz ale z www juz nie pokorzystasz bo cie trafi.
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Teraz widzę, że Plus i CP mają to samo w ofercie. W Play w tej samej cenie mam umowę na 18 miesięcy ale bez urządzenia. Z urządzeniem jest połowę droższy abonament.
W CP też niby po przekroczeniu limitu bym miała 10Mb/s. Mało, ale znacznie lepiej niż 10kb/s
Mój smartfon i tablet nie obsługują Lte ... Ale wezmę paluszkowy modem. Zawsze mogę go podłączyć pod telefon/tablet.
Mówisz, że z Plusem da się dogadać? Chyba faktycznie wolę wziąć przez Plusa niż CP ...
Jutro się przejdę do Plus, Play i CP.
Skontaktuj się z nami