Close

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 180

Domyślnie

taki lajf :/
    jak bym miał coś sensownego to bym nie kombinował - ftp mnie kompletnie nie interesuje. interesuje mnie dostęp do KNX i sporadyczny dostęp do synca. tego bez publicznego IP nie mogę mieć. teraz mam WiMaxa 6/0,25 i publiczne IP - sek w tym, że przy 0,25 to ściągnięcie nawet najprostszego pliku z synca jest jak seppuku a wrzucenie czegokolwiek w chmurę to jak walenie głowa w mur ...
    realne transfery to w granicach 1MB/minutę - wysłanie maila ze sporym załącznikiem trwa czasami pół godziny ...
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

A nie prościej z jakiegoś serwisu DDNS skorzystać?

Domyślnie

jak nie masz publicznego IP a dodatkowo blokowany ruch przychodzący to nie bardzo :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    A nie prościej z jakiegoś serwisu DDNS skorzystać?
    One działają tylko jeśli masz zewnętrzne IP ale zmienne

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    taki lajf :/
    jak bym miał coś sensownego to bym nie kombinował - ftp mnie kompletnie nie interesuje. interesuje mnie dostęp do KNX i sporadyczny dostęp do synca. tego bez publicznego IP nie mogę mieć. teraz mam WiMaxa 6/0,25 i publiczne IP - sek w tym, że przy 0,25 to ściągnięcie nawet najprostszego pliku z synca jest jak seppuku a wrzucenie czegokolwiek w chmurę to jak walenie głowa w mur ...
    realne transfery to w granicach 1MB/minutę - wysłanie maila ze sporym załącznikiem trwa czasami pół godziny ...
    Tym bardziej dla Ciebie rozwiązaniem jest tylko chmura.
    Wysyłasz do chmury i tam może się słać i 10 godzin ale jak potrzebujesz pobrać, to masz z prędkością chmury czyli od razu...
    Sam się katujesz ciągnięciem od siebie po drastycznie niskim uploadzie.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

nie katuje się - bo staram się nie ciągnąc z domu
    katuję się jak wysyła do chmury :/ albo maila do kogoś - mówimy o 40-60 MB/h wysłanych danych ... nie GB ...
    oczywiście te 6Mbps też jest tylko w sprzyjających warunkach - weekendy i wieczory w tygodniu bywa 500kbps-1mbps i ping rosnący do 300-400ms przy normalnym w okolicach 30-50ms.
    poza tym jak pisałem - wazny dla mnie jest dostep do serwera KNX i docelowo monitoringu (w zupełności wystarcza 1-2mbps) - tego na tym WiMaxie nie da rady zrobić.

Domyślnie

super, że wystarcza 1-2 jak masz 0,5... wcale to problemu nie rozwiązuje...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

a tak
    tylko ja się cały czas przymierzam - nadal nie biegnę kupić

Domyślnie

Nie wiem jak w innych sieciach z tym publicznym IP ale w T-Mobile mam swój, stały za 15zł/mc od pół roku czyli od czasu jak ruszył przekaźnik w mojej okolicy. Żadnych problemów, dostęp z zewnątrz do monitoringu wyśmienity, bo choć tylko HSPA+ to upload na poziomie 5Mb/s.
    Jedynie CDMA z Plusa na pewno nie miało publicznego IP i nie było żadnej możliwości go kupić, męczyłem się z nim przez 3 lata choć na stabilność nie mogłem narzekać.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

tylko T-mobile nie daje nielimitowanych transferów z sensownym lejkiem (vide PLUS zanim im odpaliło i PLAY do tej pory)

Domyślnie

100GB miesięcznie i nielimitowane noce dla mnie wystarczą.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów