Close

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 180

Domyślnie

Mieszkam w Katowicach. Tu mam chyba na wszystko dobry zasięg
    Na mapce i CP, i Play mają tu Lte. Miałam kiedyś Play, ale strasznie szybko zjadało mi transfer A w sumie nic wielkiego nie robiłam.
    Z tymi kartami to świetna sprawa by była
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Bardzo oszukują, na dodatek celowo i z premedytacją ostatnio do mnie przy końcu umowy nie zadzwonili, co spowodowało przedłużenie jej na kolejny okres.

Internet jak działa to działa ok, standardowo nie ma problemów, chociaż w dziwnych miejscach potrafi mieć transfer dużo gorszy niż nie LTEowski 'Blueconnect', ale jeśli chcesz 'na stacjonarny' to przez testowe 7 dni spokojnie sobie to sprawdzisz.

Nie wiem w jakiej jakości oglądasz te filmy przez internet, ale FullHD potrafi mieć 3-5 GB więc kilka może być dużo...

Jeśli szukasz mobilnych to niestety masz średnie pole manewru
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Dzięki. W FullHD nie oglądam
    Szukam tylko mobilnego Internetu. Boję się właśnie tego, że oszukują i po podpisaniu umowy będzie ciężko coś z nimi załatwić.
    Najgorsza jest dla mnie ta umowa na 2 lata. Gdyby to był rok to pewnie bym się nie zastanawiała.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    Mieszkam w Katowicach. Tu mam chyba na wszystko dobry zasięg
    Na mapce i CP, i Play mają tu Lte. Miałam kiedyś Play, ale strasznie szybko zjadało mi transfer A w sumie nic wielkiego nie robiłam.
    W ofercie Plusa jest także podobny pakiet danych (z pełną prędkością LTE), ale po wykorzystaniu można pobierać dane bez ograniczeń z prędkością zmniejszoną do 10, 20 lub 30 Mb/s - zależnie od pakietu. Dla mnie, który jestem skazany na 10 Mb/s w kablu, ta oferta wydaje się znakomitą - niestety LTE do mnie nie sięga...
    Sprawdź czy w Play'u nie jest podobnie - tzn czy po wykorzystaniu pakietu nie można korzystać z Internetu przy mniejszej prędkości.

Domyślnie

Jesteś pewny, że ta mniejsza prędkość to 10Mb/s a nie 10kb/s?

W Playu z tego co kojarzę, Youtube nie liczy się do limitu.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Te oferty 'bez limitu LTE' są na 6 miesięcy (z 24 umowy). Jeśli to by miało działać dalej - to super ale jakoś nie wiem czemu - nie sądzę, żeby tak miało być.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Cytuję: Po wykorzystaniu Pakietu Danych: LTE bez limitu z prędkością do 10 Mb/s.
    http://www.plus.pl/internet-lte/

Domyślnie

Play nie daje LTE z max prędkością - to raz. Pokrycie Polski też mają wiele gorsze niż Plus - to dwa. Więc jak ktoś jeździ to Plus jest ewidentnie lepszy.
    Najważniejsze jest jednak to, jaki jest zasięg tam gdzie mieszkasz, pracujesz i wypoczywasz. Kup starter, kilkanaście zł, wsadź w smartfona z LTE i sprawdź. U mnie tak Plus hulał, że na testy to mi prawie cały starter zjadło Przy prędkości (wykazywanej mi praktycznie w tescie) 70 Mb/s pojedynczy test zjadał 100 MB z limitu! Kilka testów w różnych miejscach (dom, praca, działka, miasto) i poszło ponad 0,5 GB
    Na smartfonie zainstalowałem sobie apke speedtest.net i sprawdzałem (prędkość i transfer)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    Dzięki. W FullHD nie oglądam
    Szukam tylko mobilnego Internetu. Boję się właśnie tego, że oszukują i po podpisaniu umowy będzie ciężko coś z nimi załatwić.
    Najgorsza jest dla mnie ta umowa na 2 lata. Gdyby to był rok to pewnie bym się nie zastanawiała.
    plus uwzglednia reklamacje. instalnij sobie jakis licznik transferu lub bazuj na tym ktory jest w aplikacji.
    oczywiscie nie wyklocisz sie o pare mega ale juz o 1/3 transferu owszem. 25gb wystarczy ci spokojnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Cytuję: Po wykorzystaniu Pakietu Danych: LTE bez limitu z prędkością do 10 Mb/s.
    http://www.plus.pl/internet-lte/
    w praktyce oznacza to ze poczte od bidy sciagniesz ale z www juz nie pokorzystasz bo cie trafi.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    W ofercie Plusa jest także podobny pakiet danych (z pełną prędkością LTE), ale po wykorzystaniu można pobierać dane bez ograniczeń z prędkością zmniejszoną do 10, 20 lub 30 Mb/s - zależnie od pakietu. Dla mnie, który jestem skazany na 10 Mb/s w kablu, ta oferta wydaje się znakomitą - niestety LTE do mnie nie sięga...
    Sprawdź czy w Play'u nie jest podobnie - tzn czy po wykorzystaniu pakietu nie można korzystać z Internetu przy mniejszej prędkości.
    Teraz widzę, że Plus i CP mają to samo w ofercie. W Play w tej samej cenie mam umowę na 18 miesięcy ale bez urządzenia. Z urządzeniem jest połowę droższy abonament.
    Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    W CP też niby po przekroczeniu limitu bym miała 10Mb/s. Mało, ale znacznie lepiej niż 10kb/s
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Play nie daje LTE z max prędkością - to raz. Pokrycie Polski też mają wiele gorsze niż Plus - to dwa. Więc jak ktoś jeździ to Plus jest ewidentnie lepszy.
    Najważniejsze jest jednak to, jaki jest zasięg tam gdzie mieszkasz, pracujesz i wypoczywasz. Kup starter, kilkanaście zł, wsadź w smartfona z LTE i sprawdź. U mnie tak Plus hulał, że na testy to mi prawie cały starter zjadło Przy prędkości (wykazywanej mi praktycznie w tescie) 70 Mb/s pojedynczy test zjadał 100 MB z limitu! Kilka testów w różnych miejscach (dom, praca, działka, miasto) i poszło ponad 0,5 GB
    Na smartfonie zainstalowałem sobie apke speedtest.net i sprawdzałem (prędkość i transfer)
    Mój smartfon i tablet nie obsługują Lte ... Ale wezmę paluszkowy modem. Zawsze mogę go podłączyć pod telefon/tablet.
    Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    plus uwzglednia reklamacje. instalnij sobie jakis licznik transferu lub bazuj na tym ktory jest w aplikacji.
    oczywiscie nie wyklocisz sie o pare mega ale juz o 1/3 transferu owszem. 25gb wystarczy ci spokojnie
    Mówisz, że z Plusem da się dogadać? Chyba faktycznie wolę wziąć przez Plusa niż CP ...

Jutro się przejdę do Plus, Play i CP.

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów