Close

Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 180

Domyślnie LTE PLAY/PLUS internet

Czy są na forum użytkownicy internetu w tej technologii od ww operatorów?
    Interesuje mnie jak to działa, jakie są realne transfery od i do, jak to wygląda w nocy szczególnie w PLAY.
    Chciałbym też usłyszeć jak sprawują się urządzenia dostępowe. Czy można używać ich jako Bridge? Czy są jakieś ograniczenia w dostępie z zewnątrz i poblokowanych portach.

Niestety nie mam, mimo wielu starań możliwości podłączenia druta do domu mimo tego, że mieszkam w całkiem sporym mieście. W mojej okolicy nie ma też sieci radiowych (za dużo brudu w eterze). Mam w tej chwili WiMAX i generalnie byłoby ok gdyby nie 3 dość jednak spore problemy :
    - zbyt wielu użytkowników a co za tym idzie wieczorem dramatyczny spadek transferu i jeszcze bardziej dramatyczny wzrost pingu
    - tylko 256 kbps upload
    - brak możliwości użycia urządzenia jako Bridge.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

LTE plus uzywam. smiga jak wsciekly... pod warunkiem ze jest dostep. transfery - przyznam ze nigdy sie tym nie interesowalem, ale nie widze roznucy miedzy WiFi podlaczonym do dosc szybkiego kabla a LTE. uzywam tylko w urzadzeniu przenosnym wiec tez nie jest to miarodajne. w kazdym razie polecam. poza tym jest dosc latwo sprawdzic - kup karte prepaid. spodoba Ci sie, zmienisz na abonament. jak nie, to problemu nie ma.

Domyślnie

Miałem LTE w Cyfrowym Polsacie, zmieniłem niedawno na PLAY.
    Jest szybciej i dużo większy pakiet, a skusiło mnie 6 miesięcy za free po przejściu z konkurencji.
    Najlepiej iść i samemu sprawdzić przez 7 dni.
    D5 + .

Domyślnie

A używacie routera od nich? Jak działają?

Domyślnie

Mam ruter ZTE, czarny do którego można podłączyć chyba 30 odbiorników.
    Podłączone mam 2 laptopy, dwie drukarki, i telefony. Wszystko śmiga ok.
    D5 + .

Domyślnie

miałem cyfrowy polsat (to to samo co plus). Zdecydowanie nie polecam! żenujące podejście do reklamacji, brak możliwości załatwienia pozytywnie reklamacji. Kupiłem Orange i płacę dwa abonamenty za orange i cyfrowy polsat, który nie nadaje się do użytku
    Problem tkwi w tym, ze cyfrowy polsat wciska klientom bardzo niekompatybilny sprzęt. Kupiłem internet razem z routerm i modemem w zestawie bo chciałem mieć bezproblemowy internet. Okazało się, ze router Edimax i modem Huawei nie bardzo ze sobą lubią działać. Problem dotyczy sytuacji, gdy na chwilę spada zasięg wówczas modem potrzebuje znacznej porcji energii na podtrzymanie połączenia, router nie jest w stanie zasilić modemu i następuje zawieszenie się routera (nie działa internet ani sieć wifi) niestety w takim wypadku konieczne jest wyjecie na chwilę wtyczki zasilającej router. W mojej okolicy jest słaby sygnał i musiałem biegać resetować router kilkadziesiąt razy dziennie, to mocno wkurzało. Musiałem mieć router zawsze pod ręką, i gdy zmieniałem pomieszczenie to oprócz laptopa brałem router!

Składałem reklamacje, wymieniano kilka razy router kilka razy modem. Problem dość znany na forach internetowych oraz samemu polsatowi. W ciągu kilku miesięcy posiadania tego nieszczęścia w cyfrowym polsacie operator wypuścił 3 lub 4 aktualizacje softu do routera oraz 1 do modemu. Niestety dalej próbują szczęścia z softem ale ja abonament muszę płacić, operator nie zgadza się na wymianę sprzętu na inne marki tylko dalej próbuje poprawiać oprogramowanie. Trwało to ok 6 miesięcy teraz nie wiem czy to działa czy nie, muszę płacić abonament ale nie korzystam.

Gdy cyfrowy polsat miał chwile przebłysku to działał naprawdę super szybko ale co z tego skoro wysyłając zdjęcia do klienta (ok 500 MB) musiałem ponawiać transfer 6 razy tracąc ok 2 GB transferu) bo tak rwało połączenie. Nerwica mnie brała gdy chciałem sobie strony internetowe przeglądać.. co 5-10 minut musiałem robić reset routera. Cyfrowy polsat twierdzi, że według nich wszystko jest OK więc mam dalej płacić abonament. To chore wiec radze uważać. I żeby nie było, przed zakupem testowałem internet, sam modem huawei podpięty bezpośrednio pod komputer działał dobrze. Router z innym modemem też działa dobrze tylko te dwa urządzenia z zestawu ze sobą nie potrafią działać poprawnie.
    Ostatnio edytowane przez m-a-r ; 27-04-2014 o 10:27
    Canon, Sony, Nikon, Samsung... i tak najważniejsze jest światło

Domyślnie

Za miesiąc będę mógł zmienić operatora. Podjąłem więc dyskusję z panią z Playa, która przypadkiem zadzwoniła z ofertą. Zapewniała, że u mnie jest LTE. Tylko, że jednak go nie ma, co nawet pokazują mapki zasięgu na ich www.
    Zbliżają się wakacje i trochę podróżujemy. Na razie jedyny dobry zasięg jesli chodzi o kraj ma Plus. Play i Orange dopiero zaczynają. Za rok to będzie dobry wybór. Dzisiaj niekoniecznie. Zależy gdzie się jest i czy się duzo podrózuje.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nie masz racji - Orange ma świetny zasięg HSDPA+ z teoretycznie 42 Mbps. Mają lepsze pokrycie niż Plus. Ich net działa w owym HSDPA bardzo dobrze. Realne transfery to po 25 Mbps. U mnie zaleta Play to darmowy LTE przez pół roku bez limitu i dlatego nie interesuje się Orange.

Mam w tej chwili play na test - chodzi bardzo dobrze mimo braku zasięgu na mapce. Zobaczymy jak będzie wieczorem. Weekendowe wieczory są najbardziej obciążone i wtedy właśnie transfer bardzo leci. U mnie na WiMAX robi się dramat.
    Ostatnio edytowane przez siona ; 27-04-2014 o 14:33

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Z tego co przeglądam to starter w LTE najtaniej wychodzi w polsacie no chyba że sie mylę. Pakiet 4 gb miesięcznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    Nie masz racji - Orange ma świetny zasięg HSDPA+
    Ja pisałem o LTE, autor wątku też o LTE.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów