Close

Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 180

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    Bo to LTE to ma być mój domowy net. Realnie oczekuję tych 10 - 20 Mbps i wysokiego uploadu. Nie mam alternatywy i tyle.
    mam w plusie 15+10GB
    jak jest zasieg to dziala az milo. jak kupisz w plusie to zaloz sobie jakas statystyke bo zdarza im sie "niedokladnie policzyc" transfer. ostatnio skladalem reklamacje - ze wzgledu na ich brak w mozliwosci sprawdzenia a moje udokumentowanie o dziwo zostala uznana.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

A ja jestem ciekaw (bo mam LTE w L920 i playu) gdzie mogę mieć faktyczne 100MB/s? Czy nawet 50? Siedzę sobie na balkonie, mam 4/5 kresek w zasięgu 4G i testując łącze na telefonie wychodzi mi 7Mb/s pobieranie i ok 1Mb/s wysyłanie. Co mi z tego że na papierze mam napisane że mam LTE skoro prędkość transteru jest marna?
    ;]

Domyślnie

A pojęcia nie mam z tym systemem Bridge, bo się nie znam.
    Tu jest specyfikacja i recenzja, ,może ona coś wyjaśni.
    http://antyweb.pl/lte-bardziej-stacj...era-zte-mf28d/
    Ostatnio edytowane przez darjo1 ; 28-04-2014 o 16:14
    D5 + .

Domyślnie

Wstępne wyniki są mocno niezachęcające :-/
    O ile transfer standardowy jest bardzo spoko i sięga 15/9 Mbps nie spadając poniżej powiedzmy 6/6 Mbps - co oczywiście dalekie jest od reklamowych prędkości lte ale jednak zadowalające. O tyle natknąłem się na spore problemy :
    Nie mogę zmusić routera do przyjmowania ruchu przychodzącego,
    Przy transmisji po portach innych niż 80 nie osiągamy uploadu powyżej 1 Mbps,
    Urządzenie, które dostałem nie daje się ustawić w tryb Bridge.

Jeśli nie przeskoczę 2 pierwszych to ten internet jako domowy jest absolutnie nie do przyjęcia.

Edyta
    Niesamowity ping - w okolicach 30 ms.
    Ostatnio edytowane przez siona ; 28-04-2014 o 17:12
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Nie zmusisz routera do przyjmowania ruchu przychodzącego, bo jesteś za NAT'em operatora. Musisz dodatkowo wykupić publiczny adres IP.
    W trybie bridge to raczej tych routerków od operatora nie ustawisz.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    A ja jestem ciekaw (bo mam LTE w L920 i playu) gdzie mogę mieć faktyczne 100MB/s? Czy nawet 50? Siedzę sobie na balkonie, mam 4/5 kresek w zasięgu 4G i testując łącze na telefonie wychodzi mi 7Mb/s pobieranie i ok 1Mb/s wysyłanie. Co mi z tego że na papierze mam napisane że mam LTE skoro prędkość transteru jest marna?
    Bo LTE ma taka mozliwosc

a play oferuje
    Prędkość mobilnego internetu 4G LTE w ofertach Play Online będzie ograniczona do 30 Mb/s w zależności od wybranego abonamentu. Natomiast w ofercie smartfonowej maksymalna prędkość wyniesie do 15 Mb/s.

Domyślnie

http://www.speedtest.net/my-result/3469164948 Fajber się liczy.

Jeszcze nie widziałem tak szybkiego LTE nigdzie.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rb_zg Zobacz posta
    Nie zmusisz routera do przyjmowania ruchu przychodzącego, bo jesteś za NAT'em operatora. Musisz dodatkowo wykupić publiczny adres IP.
    W trybie bridge to raczej tych routerków od operatora nie ustawisz.
    Ha
    Widzisz tylko oni mówią coś innego :-/
    No i żaden operator nie przyznaje się, że nie daje publicznego IP.
    Poza tym niech w takim razie nie reklamują tego neta jako stacjonarnego rozwiązania dla firm. Niech nie umieszczają w dostarczanych urządzeniach z własnym oprogramowaniem opcji sugerujących , że mogę przekierować ruch przychodzący w sieci lokalnej.
    Dla mnie to jest porażka niestety a nie funkcjonalny, pełnoprawny internet.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Odświeżę temat.

Szukam mobilnego Internetu, który posłuży mi za Internet w domu.
    Niedawno trafiłam na ofertę Cyfrowego Polsatu: http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/i...e&offerType=MM
    W moim rodzinnym domu rodzice mają już telewizję z CP, więc bym się załapała na zniżkę -50%. 25 GB Internetu LTE by mnie wyszło 30 zł miesięcznie. Niestety umowa na 2 lata. Jakiś inny użytkownik Internetu z CP mógłby się wypowiedzieć na temat szybkości ich Internetu, zasięgu, jego awaryjności oraz działania z modemami/routerami (proponują mi modem Huawei E3372 i router D-Link DWR-116) od nich?
    Orientujecie się może ile GB zużywacie miesięcznie? Nie ściągam niczego, ale zdarza mi się obejrzeć kilka filmów online. Zastanawiam się, czy 25 GB starczy. Gdzieś czytałam, że CP oszukuje i bardzo szybko (rzekomo) zużywa się dane.
    Nie chcę wtopić i 2 lata bujać się z czymś, z czego nie będę zadowolona.

A może jakiś inny Internet polecicie?
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Chyba w każdej firmie możesz wziąć modem na próbę. Musisz sprawdzić zasięg LTE. Jeśli będzie tam Play, to polecam. Przez 6 miesięcy transfer LTE nie odejmuje się od limitu. W ramach jednego limitu można mieć kilka kart (np. w tablecie).
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów