Nie ma sprawy, już daję brzydkie:
Szukaj
Nie ma sprawy, już daję brzydkie:
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Sypnęło dobry fotami w wątku jak liśćmiChciałbym dorównać poziomem ale niestety forma u mnie w kratkę:
Ostatnio edytowane przez wain ; 15-10-2014 o 22:48
pozdrawiam
Mirek$
Przysługuje Ci wybór broni:
Pistolety, karabiny maszynowe, proce, lustrzanki, bezlusterkowce, Smiena 8?
Kiedy przysłać Ci sekundantów?
PS. To było pytanie: "A cio to (jest)?"
Widzę MICHAŁ że wróciłeś do obróbki. Jestem na etapie czytania tego wątku, ale jak będzie się rozwijał w takim tempie to nie wiem czy doczytam go do końca. 3 tydzień i 247str. dopiero, ale przeskakuję czasem na koniec by nie wypaść z obiegu. Inne wątki w tym dziale powoli umierają śmiercią naturalną a ten żyje i ma się dobrze. Skusiłem się na A 5000 właśnie dzięki m. in. Twoim postom MICHAŁ ponieważ miałem podobne spostrzeżenia. Waga i mnóstwo zmarnowanego czasu na dopieszczanie nefów z D90. I nie powiem że nie jestem zadowolony z zakupu, ale mam kilka spostrzeżeń. JPEG-i na standardowych ustawieniach du..y nie urywają. Nie wiem jak Ty ale ja nawet na Vivid czy Krajobrazie muszę podbijać nasycenie bo kolory wychodzą dosyć blado. Nie wiem czy kit 16-50 ma tak słaby kontrast czy po prostu ten typ tak ma. A może włączyć DRO na auto? Bo nie używam z obawy na szumy. Czy Twoje doświadczenia z 5N były podobne? Wiem że to zupełnie inne matryce, ale masz teraz A3000 a tam siedzi to samo co w moim. Po podbiciu jest ok. Ergonomia - tutaj spodziewałem się tragedii, ale robię głównie na A więc potrzebuję tylko czasem podbić ISO, czy zmienić ekspozycję, a to mam na wierzchu. Różnica między DR w D90 a A5000 to tylko 0,5 EV ale powiem Wam że to widać i to wyraźnie. To maleństwo pokazuje o wiele więcej szczegółów w cieniach niż D90 - bez grzebania w plikach oczywiście. Michał czy Ty przypadkiem troszkę nie grzebałeś przy JPEG-ach wcześniej? Na dziś znowu bawisz się Rawami?
bo nie chcę si wcinać w środek wątku i sprawdzać, wpadłem tylko na chwilę na trzy ostatnie strony i spadam na 248 do lektury
![]()
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.
Skontaktuj się z nami