Close

Strona 1142 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1426421042109211321140114111421143114411521192124216422142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 411 do 11 420 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariand12 Zobacz posta
    Tylko najlepiej poproś sprzedawcę aby sprawdził czy działa pilot, Ja kupiłem lecz nie daje oznak życia pewnie kupie nowy bo się nie opłaca bawić w reklamację.
    Napisałem, poprosiłem, ale bez odzewu, pewnie zgodnie z peerelowskim tokiem myślenia :"za takie pieniądze i jeszcze ma wymagania, wielkie panisko, psiakrew". No cóż...pozostaje liczyć na łut szczęścia, bo jak nie to...bulba (mać).
    Ostatnio edytowane przez Enderlin ; 03-10-2014 o 12:17

Domyślnie

Dzięki takiemu podejściu jak Twoje sprzedawcy będą czuć się bezkarni i dalej nie respektować praw kupujących. Niestety trzeba sporo czasu i cierpliwości żeby odzyskać kasę, coś o tym wiem, bo udało mi się po kilku miesiącach i sprawie sądowej odzyskać...120 zł z allegro. Dla zasady jednak nie odpuściłem a koleś musiał zapłacić koszty prawie 3 razy wyższe niż wartość sporu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Dzięki takiemu podejściu jak Twoje sprzedawcy będą czuć się bezkarni i dalej nie respektować praw kupujących. Niestety trzeba sporo czasu i cierpliwości żeby odzyskać kasę, coś o tym wiem, bo udało mi się po kilku miesiącach i sprawie sądowej odzyskać...120 zł z allegro. Dla zasady jednak nie odpuściłem a koleś musiał zapłacić koszty prawie 3 razy wyższe niż wartość sporu
    Jeśli to do mnie( przy braku nicka, cytatu-kieruję się chronologią wpisów), to sorry, ale nie łapię, co z moim podejściem jest nie tak
    Zapłaciłem, poprosiłem o sprawdzenie sprzętu i czekam na odzew i przesyłkę. Bo cóż w tym momencie miałbym więcej zrobić? Notabene sprawdzałem sprzedawce, i na 768 transakcji ma tylko jeden negatyw, więc tym bardziej nie widzę na tym etapie podstaw do rozpoczynania wojenki.
    BTW, dla zasady to ja(ewentualnie kolega , który napisał o niesprawnym pilocie) bym musiał walczyć o odzyskanie 8zł77gr-poza tym to o czym piszesz to w sumie przykład zwyczajnej procedury w przypadku sporu na Allegro, ale dopóki nie dostanę sprzętu, to niespecjalnie zawracam sobie tym głowę.

Domyślnie

Enderlin - sorry, zbyt pobieżnie przeczytałem wątek i się pogubiłem Wcześniejsze słowa bardziej pasują do kolegi mariand12, który napisał, że nie chce mu się bawić w reklamacje.

Domyślnie

No i skusiłem się na nową zabawkę. Kupiłem Alfę A5000 z 16-50 głównie z myślą o górskich wycieczkach. Pierwsze wrażenie - za przeproszeniem dupa... czas ładowania baterii 5h! Siedzę jak kołek i czekam a na dworze ciemno się zrobiło. Nie pojmuję - XXI wiek a oni odstawili taką szopkę. Żeby pół dnia baterię ładować? Do tego na noc strach zostawiać bo nie wiadomo co będzie jak się naładuje na maksa, może się aparat przegrzać. Tego się nie spodziewałem po takiej firmie jak Sony. Do tego nie można odpalić aparatu i się pobawić nawet ustawieniami. Trzeba czekać. Masakra jakaś! Jestem potwornie wkurzony! Mam nadzieję że jak się naładuje i porobię parę zdjęć to mi przejdzie. Tym czasem chyba trzeba zacząć szukać zapasowego akumulatora i ładowarki bo nie wyobrażam sobie że mam go używać z jednym akumulatorem - szczególnie na początku Pół dnia zabawy i pół dnia ładowania... Poza tym malutkie to maleństwo i bardzo lekkie, myślę że jak zacznie oddychać po reanimacji to się polubimy
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Enderlin - sorry, zbyt pobieżnie przeczytałem wątek i się pogubiłem Wcześniejsze słowa bardziej pasują do kolegi mariand12, który napisał, że nie chce mu się bawić w reklamacje.
    Przy droższych przedmiotach ma to sens, pilot wart około 9 zł, aby reklamować trzeba iść na pocztę postać w kolejce, zapłacić 7 zł za list i być dobrej myśli że może prześlą nowy. Lepiej kupić nowy, poprosić o sprawdzenie i czekać na list w domu.
    -------------------
    www.marianduda.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    No i skusiłem się na nową zabawkę. Kupiłem Alfę A5000 z 16-50 głównie z myślą o górskich wycieczkach. Pierwsze wrażenie - za przeproszeniem dupa... czas ładowania baterii 5h! Siedzę jak kołek i czekam a na dworze ciemno się zrobiło. Nie pojmuję - XXI wiek a oni odstawili taką szopkę. Żeby pół dnia baterię ładować? Do tego na noc strach zostawiać bo nie wiadomo co będzie jak się naładuje na maksa, może się aparat przegrzać. Tego się nie spodziewałem po takiej firmie jak Sony. Do tego nie można odpalić aparatu i się pobawić nawet ustawieniami. Trzeba czekać. Masakra jakaś! Jestem potwornie wkurzony! Mam nadzieję że jak się naładuje i porobię parę zdjęć to mi przejdzie. Tym czasem chyba trzeba zacząć szukać zapasowego akumulatora i ładowarki bo nie wyobrażam sobie że mam go używać z jednym akumulatorem - szczególnie na początku Pół dnia zabawy i pół dnia ładowania... Poza tym malutkie to maleństwo i bardzo lekkie, myślę że jak zacznie oddychać po reanimacji to się polubimy
    Możesz kupić dedykowaną ładowarkę do akumulatora, ładuje baterię sporo szybciej niż kabelek. A co do zostawiania sprzętu na noc - bez przesady, mamy rok 2014 a nie 1994. Nic się nie stanie z aparatem. Wielokrotnie zostawiałem Nexa (i inne aparaty) na całą noc podłączonego do prądu zwykłą ładowarką od smartfona - nic złego się nie dzieje.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Różne mądre źródła podają, że akumulatory Li-ion są bardzo wrażliwe na przeładowanie i na całkowite wyładowanie, stąd różne "mądre" chipy zarówno w akumulatorach, jak i w aparatach i dobrych ładowarkach, by do tego nie dochodziło. W przypadku tanich zamienników pewnie może z tym być różnie, ale przy używaniu dobrego, firmowego sprzętu nie powinno być ryzyka całkowitego rozładowania albo przeładowania.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Możesz kupić dedykowaną ładowarkę do akumulatora, ładuje baterię sporo szybciej niż kabelek. A co do zostawiania sprzętu na noc - bez przesady, mamy rok 2014 a nie 1994. Nic się nie stanie z aparatem. Wielokrotnie zostawiałem Nexa (i inne aparaty) na całą noc podłączonego do prądu zwykłą ładowarką od smartfona - nic złego się nie dzieje.
    W instrukcji jest taka notka:
    "Jeśli lampka ładowania aparatu miga, gdy zasilacz sieciowy jest podłączony do gniazda zasilania, oznacza to że ładowanie zostało chwilowo przerwane ponieważ temperatura przekracza zalecany zakres. Gdy temperatura wróci do właściwego przedziału ładowanie zostanie wznowione"

Mimo że ma jakieś zabezpieczenie przed przegrzaniem to mam pewne obawy. Zresztą to nówka sztuka - w pierwszym tygodniu pewnie będę obchodził się z nim jak z jajkiem. Potem tradycyjnie: Zero czyszczenia, zamiast pokrowca luźno w plecak i w teren. Wszystkie moje sprzęty tak kończą, ale jeszcze żadnego nie udało mi się zajechać w ten sposób. Wszystko działa . To i Sony przejdzie moje crash testy
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Nie obawiaj się - w normalnych warunkach, z firmowym akumulatorem i ładowarką, przegrzanie nie powinno nastąpić. Ja mam co prawda Samsungi a nie Sony, ale nigdy mi się coś takiego nie przydarzyło. Po pewnym czasie ładowania lampka gaśnie i wszystko jest OK.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 1142 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1426421042109211321140114111421143114411521192124216422142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów