Close

Strona 142 z 2397 PierwszyPierwszy ... 42921321401411421431441521922426421142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Mi sie bardzo podoba ten nex-6 tylko ciekawe tez jak wypada jego ergonomia w stosunku do starszego brata N-7
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Dzisiaj do 16mm f2.8 i 18-55mm f3.5-5.6 OSS dołączył 50mm f1.8 OSS
    Prosto z puszeczki:

NEX- 5R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d5000 Zobacz posta
    Dzisiaj do 16mm f2.8 i 18-55mm f3.5-5.6 OSS dołączył 50mm f1.8 OSS
    Jak z ostrością na f/1.8? Porównywalnie do N50/1.8D, czy lepiej?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Jak z ostrością na f/1.8? Porównywalnie do N50/1.8D, czy lepiej?
    Lepiej. Myślę, że podobnie do N50/1.8G. Upierdliwe jest tylko CA, czasem wychodzi (głównie w plenerze).

Test ostrości z KKM:
    http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=45302

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

A co to jest "CA"?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Dzięki za teścik. Faktycznie wygląda nieźle.

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A co to jest "CA"?
    Aberracja chromatyczna, jedna z wad optyki obiektywu. Taka charakterystyczna poświata, zielona lub fioletowa, szczególnie widoczna na pełnej dziurze. Tu masz przykład - http://www.optyczne.pl/219.5-Test_ob...omatyczna.html
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Aberracja chromatyczna, jedna z wad optyki obiektywu.
    ah dzieki, wiem co to jest aberacja chromatyczna, tylko chodzilo mi o samo "CA" - ale ok, juz wiem ze to chodzi o aberacje.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A co byscie woleli Nex-7 czy Nex-6 ? wiem, ze trudno o wybor, niemajac stycznosci tych dwoch aparatow jednoczesnie, a nawet jednego.. ale tak sadzac po komentarzach, testach? Ktory bylby lepszy?
    Zgaduje, że panie wzięte z czapy...
    Pomyśl:
    nowy AF
    wizjer
    wystarczająca ilość MP (24 to tylko z zeissem 24/1.
    stopka lampy iso
    ergonomia: oglądasz zdjęcia, czytasz specyfikację i wiesz co wybrać...

PS.
    Nie daj się zapędzić testom po raz drugi w kozi róg. Już raz tam byłaś i sama wiesz jak z niego wyszłaś. Podpowiem: kupiłaś 5n i poczułaś różnice .

Pozdrawiam

PSS
    Ja wybieram nex 6...
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Nie daj się zapędzić testom po raz drugi w kozi róg. Już raz tam byłaś i sama wiesz jak z niego wyszłaś. Podpowiem: kupiłaś 5n i poczułaś różnice .
    No mam z lewej d90, a z prawej 5N i na widok 5N nadal geba mi sie cieszy, haha ale to tylko dzieki Wam

Strona 142 z 2397 PierwszyPierwszy ... 42921321401411421431441521922426421142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów