Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 84

Wątek: 24mpx vs 36 mpx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Niestety, ale nie siedzę 24h na forum.

No tak, nawet się przypomniałem bo udzieliłeś się w tym temacie. Nie pierwszy jednak raz pomijasz niewygodne posty.

Fatman napisał... że dopóki D800 był sprawny... Słowo klucz: dopóki.

No właśnie: dopóki. Teraz zaczniesz mi wmawiać, że wszystkie D800 po 2 latach i przebiegu 60k klatek nie będą się nadawały do użytku? I jaki związek ma mechaniczne rozkalibrowanie z uwalonym softem czy AF? Piszesz o tym tutaj:

Jacek, chłopie, wybij sobie w końcu ze swojej głowy, że ja tu piszę o jakieś reporterce czy ch... wie o jakim buforze. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? AF/soft jest uwalony/działa nie tak jak powinien i ja się na to nie godzę. Ba, będę o tym głośno pisał i mówił. Czy to w D7100, czy w D600 czy D800.
    Odpowiedz mi też jaki problem z AF ma D600.

Piszesz, że... Nie generalizuj i nie spłycaj mojej wypowiedzi. Ja podałem konkretny przykład z losowym działaniem AF w D7100 (oczywiście nie zawsze), a np. Hyper o bodaj lewym czujniku czy ogólnej losowości w AF D800. Jacek z kolei pisze, że na 100% ta puszka nie ma wad. Ktoś z nas się tu myli...
    Ustawia mi się 20 osób do zdjęcia grupowego, a ja muszę walić po 20 strzałów i udawać debila, że ktoś mrugał. Później w domu na kompie patrze, a tam wszystkie s********e.

Te same objawy widzę czytając opinie innych z np. D800. Nie trzeba mieć habilitacji, aby skojarzyć tak oczywiste fakty. Z resztą, po co ja sobie strzępie język i zużywam klawiaturę. Nikon sam wypuścił poprawkę w postaci D810 i to jest namacalny dowód.
    Te same objawy. Jeszcze raz się spytam: czy komuś w D800 nie wyszły zdjęcia grupowe?
    Ja nie miałem D7100 więc się nie spieram z Tobą w tym temacie. Miałem jednak D600 i teraz D800.
    Piszesz wszędzie tak jak Tobie pasuje, a na pytania nie odpowiadasz, albo zarzucasz, że spłycam Twoją wypowiedź

Bierz wreszcie odpowiedzialność za to co piszesz, albo przemyśl to co chcesz napisać, używaj może słów które rozumiesz bo sam sobie zaczynasz przeczyć.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 06-09-2014 o 12:55
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Jeszcze raz się spytam: czy komuś w D800 nie wyszły zdjęcia grupowe?
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....95&postcount=8

Domyślnie

Czytałem tamten post. Też mam 14-24mm i nie wiem jak można zrobić zdjęcie tym obiektywem przymkniętym do f/5.6, aby AF nie trafił o.O
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Krzychu pytales komu nie wyszly, a nie dlaczego shao 1:0 Krzychu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Krzychu pytales komu nie wyszly, a nie dlaczego shao 1:0 Krzychu
    Masz rację

//edit
    Żeby nie było - wierzę w to, że AF w D800 nie nadaje się do wszystkiego i nie piszę, że jest najlepszy na świecie. Tak samo rozumiem rozgoryczenie tych, co pomimo ewidentnej usterki nie mogą wyegzekwować poprawnej naprawy swojego body.

W D600 czasem też miałem fotki z ostrością za fotografowanym obiektem, ale to były raczej moje pomyłki typu na AF-C punkt AF na dosłownie ułamek sekundy trafił pomiędzy parę, a ja widząc ładny kadr i uśmiechnięte buzie skierowane w moją stronę wcisnąłem spust. To były oczywiście bardzo sporadyczne przypadki. Nie twierdzę też, że AF jest nieomylny. Jednak z tymi grupowymi to lekka przesada.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 06-09-2014 o 13:34

Domyślnie

(...) Jeszcze raz się spytam: czy komuś w D800 nie wyszły zdjęcia grupowe? (...)
    Również to miałem, po ok 10 tys. pstryknięć, pierwszy rozjazd af w D800. Ostrzył, jak chciał. Napstrykałem tych grupowych...i ledwie wybrałem jedno Zawiozłem do serwisu z tekstem " się temu aparatu chyba matryca odkręciła"...
    I serio, tak przypuszczałem po tym, co na fotach- bo ostrość była NIGDZIE
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Również to miałem, po ok 10 tys. pstryknięć, pierwszy rozjazd af w D800. Ostrzył, jak chciał. Napstrykałem tych grupowych...i ledwie wybrałem jedno Zawiozłem do serwisu z tekstem " się temu aparatu chyba matryca odkręciła"...
    I serio, tak przypuszczałem po tym, co na fotach- bo ostrość była NIGDZIE
    Czy to była wina AF? Bo w tym kontekście pada pytanie o nietrafianie przy zdjęciach grupowych. Czy jak był sprawny to też AF chodził jak chciał i ostrzył gdzie chciał?

Ja chyba pójdę jutro na mszę i dam na tacę. Nie dość, że moja D600-ka bardzo mało syfiła w lewym górnym rogu to z D800 (choć mam go krótko) nie mam problemów. Aczkolwiek nie wykluczam, że kiedyś coś tam może się podziać.

Domyślnie

Tak, to bya wina af. Wcześniej było OK. Teraz mam natomiast to:
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....postcount=2217

A serwis się wypina
    Liczę po cichu, że jednak się kapną kiedyś "o co biega" ...i telefon zadzwoni...
    Oglądałem już jednak pełnoklatkowe sony- za cenę 810ki byłoby z obiektywem. A już normalna stopka do lampy, więc w trybie A pójdzie z tym, co na stanie...

Tylko ten elektroniczny wizjer
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Pierwsze dwie strony przeczytałem, ale po 3 i na 4 to już dramat jest, Panowie nie macie co robić?

Domyślnie

lewym czujniku czy ogólnej losowości w AF D800. Jacek z kolei pisze, że na 100% ta puszka nie ma wad. Ktoś z nas się tu myli...
    Chcialbym podkreslic slowa Jacka - d800 to puszka studyjna. STUDYJNA. z przeznaczeniem dla fotografow studyjnych/reklamowych/slubnych, dla ktorych jakosc obrazka jest wazniejsza od szybkosci AFa. Oczywiscie nie oznacza to ze nie mozna jej wykorzystywac w innych celach. Mozna ja wykorzytywac w reporterce - ale z pelna swiadomoscia wad. Polecam wziac na mecz pilki noznej hassela i zdac relacja z jego niezawodnosci
    posiadam d800, uzywalem i uzywam wiecej niz jednego body z tym numerkiem, zarowno wlasnych jak i pozyczonych - zadne nie mialo wad o ktorych tyle sie pisze na forum. nie mowie ze tych wad nie ma (przypadek Fatmana pokazuje ze sie zdarzaja naprawde felerne puszki), ale nadal bede twierdzil ze wiekszosc nieostrych zdjec powstaje z winy operatora i jego zderzenia z duza matryca. i nadal polecam przeprowadzenie testu powyzej

Docxxx - ja mam wrazenie ze negacja nikona to dla Ciebie sens istnienia. wypowiadasz sie z pelna stanowczoscia o sprzecie ktorego nie uzywales. ja wiem - gdyby nie zolta strona i ciagle narzekanie na sprzet nikt by o Tobie nie slyszal, ale czy to na pewno najlepsza forma reklamy?
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów