Close

Strona 117 z 184 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 1835

Wątek: D810 oficjalnie

Domyślnie

Jesli egzemplarz jest wadliwy to nie ma o czym mówić.
    Ja piszę o sprawnych aparatach. Choć diabli wiedza jaki ją mam. Po 2 latach dałem go do serwisu (końcówka gwarancji). Teraz (od paru miesięcy) wszystkie szkła sa z korekcją na 0. Tak jak na początku, gdy go kupowałem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Ja widzę, że argumenty się powtarzają. Widzę też, że brakuje obustronnej chęci zrozumienia. Jedna strona nie rozumie, że ktoś może być zadowolony, a druga strona, że ktoś może narzekać. Dla mnie osobiście sprawa jest oczywista bo w każdej serii trafiają się egzemplarze z uwalonym AF. Poza tym ile ludzi tyle zastosować. Chyba nie ma co na siłę przekonywać do swojej racji...
    podpisuje się !

Domyślnie

Jacku, mozesz mi odpowiedziec na moje pytanie z ostatniej mojej wypowiedzi?
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

Problem w tym, że widzisz wszystko albo jako białe, albo czarne. Tymczasem nie ma 100% trafień w żadnym ze znanych mi aparatów. Nikon sam informuje, że w najbardziej topowych aparatach, tych jednocyfrowych AF może się nie wyrabiać. D800 to nie jest półka pro, jednocyfrowa.
    Jacek, zaczyna mnie już wkurzać to, że wciskasz mi argumenty, których ja nie użyłem. Gdzie napisałem o 95% skuteczności AF? Gdzie tu w dyskusji o wadliwym AF napisałem o buforze czy fps? Gdzie napisałem coś o czarnym lub białym? Znajdź, zacytuj, a przeproszę. Na razie piszesz głupoty.
    Już po D7000 zauwazyłem, że AF działa z d.u.p.y. Jestem na meczu, robię bramkarzowi statyczne zdjęcie a ostrość mam ch... wie gdzie. Ni to BF, ni to FF. To samo, ale już dużo rzadziej jest w D7100. Nie jestem pewny tych puszek, tak samo jak Irma swojej D800. Ustawia mi się 20 osób do zdjęcia grupowego, a ja muszę walić po 20 strzałów i udawać debila, że ktoś mrugał. Później w domu na kompie patrze, a tam wszystkie s********e. Ratuje mnie zawsze to, że wszystko wrzucam do neta jako 900x600px. Oczywiście nie zawsze i nie wszędzie! Mam i świetne ujęcia z D7100, gdzie ostrość i detal zabija jakością.
    Te same objawy widzę czytając opinie innych z np. D800. Nie trzeba mieć habilitacji, aby skojarzyć tak oczywiste fakty. Z resztą, po co ja sobie strzępie język i zużywam klawiaturę. Nikon sam wypuścił poprawkę w postaci D810 i to jest namacalny dowód.

Domyślnie

Kiedy będzie "zmiana warty" dla D300s? Bo już 110 tyś na liczniku... :/
    Ostatnio edytowane przez nikoniarz ; 31-08-2014 o 21:28

Domyślnie

110.000 x1000 = 110 000 000 na jednej migawce? To chyba rekord

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    110.000 x1000 = 110 000 000 na jednej migawce? To chyba rekord
    Znów gafa. Już poprawiam.

Domyślnie

Jacek, chłopie, wybij sobie w końcu ze swojej głowy, że ja tu piszę o jakieś reporterce czy ch... wie o jakim buforze. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? AF/soft jest uwalony/działa nie tak jak powinien i ja się na to nie godzę. Ba, będę o tym głośno pisał i mówił. Czy to w D7100, czy w D600 czy D800.
    Ustawia mi się 20 osób do zdjęcia grupowego, a ja muszę walić po 20 strzałów i udawać debila, że ktoś mrugał. Później w domu na kompie patrze, a tam wszystkie s********e.

Te same objawy widzę czytając opinie innych z np. D800. Nie trzeba mieć habilitacji, aby skojarzyć tak oczywiste fakty. Z resztą, po co ja sobie strzępie język i zużywam klawiaturę. Nikon sam wypuścił poprawkę w postaci D810 i to jest namacalny dowód.
    Co jest nie tak z AF w D600?

Miałem D600 i nie zdarzyła mi się sytuacja, abym zdjęcie grupowe robił po 20 klatek. Ba, zaryzykuję stwierdzenie, że wszystkie moje grupowe były ok. Teraz mam D800, AF wydaje się czulszy, sprawia wrażenie pewniejszego. AF-S działa wyśmienicie, nie miałem jeszcze okazji sprawdzić dogłębnie AF-C.

Ktoś zrobił D800 20 zdjęć grupowych i były wszystkie s********e?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Ktoś zrobił D800 20 zdjęć grupowych i były wszystkie s********e?
    Może miał przekręcony przełącznik AF na M

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Irma Zobacz posta
    Jacku, mozesz mi odpowiedziec na moje pytanie z ostatniej mojej wypowiedzi?
    Na to:
    Cytat Zamieszczone przez Irma Zobacz posta
    D800 .... Dwie krotkie serie po sobie, jedna piekna i czysta a druga jak? Calutka spudlowana.
    Jacku, odpowiedz mi na proste pytanie: dlaczego od pierwszych serii z D4 az po dzis dzien nie mialem ani jednej serii spudlowanej?
    Czyzby moja technika fotografowania osiagnela perfekcje?
    Ale to chyba oczywista odpowiedź? Cały czas o tym piszę. D800 nie jest stworzony do walenia seriami. D4 stoi półkę wyżej niż seria Dxxx. I w dodatku jest stworzony pod kątem zdjęć seryjnych. To oczywistości. Ja nie wiem w tym momencie jak cie traktować. jak kogoś kto zaczyna i nie wie jakie są body PRO, a jakie semipro w nikonie?

Jacek, zaczyna mnie już wkurzać to, że wciskasz mi argumenty, których ja nie użyłem. Gdzie napisałem o 95% skuteczności AF? Gdzie tu w dyskusji o wadliwym AF napisałem o buforze czy fps? Gdzie napisałem coś o czarnym lub białym? Znajdź, zacytuj, a przeproszę. Na razie piszesz głupoty.
    Udajesz, że nie rozumiesz? na twoje pytania odpowiedziałem pytaniami. Zapytałeś czy uważam, że D800 ma zwalony AF. Na co ja zapytałem, czy 95% skuteczności w zdjęciach jakie robię to oznacza dobry czy zły AF?

Już po D7000 zauwazyłem, że AF działa z d.u.p.y. Jestem na meczu, robię bramkarzowi statyczne zdjęcie a ostrość mam ch... wie gdzie. Ni to BF, ni to FF. To samo, ale już dużo rzadziej jest w D7100. Nie jestem pewny tych puszek, tak samo jak Irma swojej D800. Ustawia mi się 20 osób do zdjęcia grupowego, a ja muszę walić po 20 strzałów i udawać debila, że ktoś mrugał. Później w domu na kompie patrze, a tam wszystkie s********e. Ratuje mnie zawsze to, że wszystko wrzucam do neta jako 900x600px. Oczywiście nie zawsze i nie wszędzie! Mam i świetne ujęcia z D7100, gdzie ostrość i detal zabija jakością.
    Zapraszam do działu Dxxxx. Chyba wszyscy na forum znają twoje problemy z AF w body D7000, nie musisz ich co kilka dni przypomnać we wszystkich wątkach we wszystkich działach. Odpuść sobie te misje uświadamiania wszystkich jaki to Nikon zły i zabieraj głos w tych tematach, których dotyczy Twój problem.

Ty wiesz, że body są złe, ale nie przyjmujesz do wiadomosci, że niektórzy na nich pracują i sa z nich zadowoleni. np pare postów wyżej - tomgol z D800 czy MstrG z D600 i D800. Niemożliwe? Nie masz tego body i usiłujesz mi wmówić, że to zły aparat, podczas gdy ja go mam i jestem bardzo zadowolony ze studyjnego nikona, na D3x mnie nie było kiedyś stać.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 01-09-2014 o 01:49
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 117 z 184 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów