Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 84 z 84

Wątek: 24mpx vs 36 mpx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    a to nie bedzie tak ze poza upakowaniem pikseli znaczenie ma wielkosc obrazka?
    Nie ma, bo wtedy cropowanie zdjęć z D800, czy przełączenie w DX musiałoby zmniejszać ich poruszenie.

Ewidentnie coś jest "zepsute" i przenosi drgania na matrycę. Ktoś robił porównanie przy normalnym wyzwalaniu migawki, cichym i ze wstępnym podnoszeniem lustra - była różnica w ostrości zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 09-09-2014 o 14:11
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Ja robiłem test między wstepnym podnoszeniem lustra, a wyzwalaniem z opoznieniem. Roznica bardzo duza. D7100 na statywie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Druga rzecz - zdjęcie, które wrzucił fatman było zrobione w średnich warunkach. Bez słońca ostrość spada subiektywnie.
    Bez słońca i bez kontrastowego motywu. Zielone na zielonym.

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Nie ma, bo wtedy cropowanie zdjęć z D800, czy przełączenie w DX musiałoby zmniejszać ich poruszenie.
    Ma i cropowanie powinno uwydatniac poruszenie, a nie je zmniejszać.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    a jesli masz mozliwosc - zmniejsz taki nietrafiony obrazek z d800 do obrazka z d5200 i porownaj? tak wiem - bawie sie w adwokata diabla
    Jak na ironie losu D800 jest made in japan, D810 made in thailand

Ewidentnie coś jest "zepsute" i przenosi drgania na matrycę.
    Dokładnie tak. Zwłaszcza widac to po D810 - wiekszość problemów tego typu w D800 znikaja jak ręką odjał

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów