Close

Strona 1014 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1451491496410041012101310141015101610241064111415142014 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10 131 do 10 140 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

drdln, remik78 - chapeau bas.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

drdln, a w czym obrabiales? bo te niebo takie wyszlo nietypowe fajne, a reszta przypomina obraz.. zywe kolory, kontrast.. ladnie..
    remik78, jest klimat +.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    drdln, a w czym obrabiales? bo te niebo takie wyszlo nietypowe fajne, a reszta przypomina obraz.. zywe kolory, kontrast.. ladnie..
    remik78, jest klimat +.
    to niebo "nietypowe fajne", to filterek szary przyciemniający o 10 działek + naświetlanie wieeelosekundowe - zasadzam się na ten gadżet również też. Mam nadzieję, że z kitem ordynarnym 1855, też da to jakiś fajny efekt...
    :: Flikr :: Panoramio ::

Domyślnie

A czy ktoś używał tzw. faderów, tzn. regulowanych filtrów szarych?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Fajne te ostatnie dwa wrzuty zdjęciowe
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Udało się pogonić F3 za 1100zł w tygodniu zamawiam naleśnika 20tke.
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    drdln, remik78 - chapeau bas.
    A ja nie jestem do końca zadowolony. Coś tam wyszło, ale nie jest to jeszcze to, co chciałbym osiągnąć. Tak naprawdę to dopiero druga sesyjka z ND, dopiero się go uczę. Na razie jest banał pt. "niebo i troszkę wody", ale docelowo chciałbym pójść z tym w miasto.

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Tak jak pisze remik (BTW - fajny wrzut, szczególnie dwa pierwsze!), niebo to zasługa filtra szarego. Technicznie wygląda to tak: statyw, szkiełko na f/22, kadrowanie, nałożenie filtra (z filtrem NIC nie widać), tryb M, dodanie +10 EV do czasu naświetlania (wychodziły czasy przeważnie 25-50s), pilocik i czekanie. Pliki oczywiście RAW, a obróbka w Lightroomie, w stronę HDR-a. No i jest masa stemplowania syfów ze zdjęcia - niby matryca, szkiełko i filtr są czyste, a i tak jakiś paproch się zapląta.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

drdln, przy takiej duzej przeslonie to chyba jest normalne ze tyle paprochow widac? Szkoda wlasnie ze tak je widac na zdjeciu. Musisz wiecej sie przylozyc, by usunac wszystkie, wtedy dopiero zdjecie bedzie no.. idealne.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

drdln - polecasz ten filterek? Ja jeszcze nie kupiłem ND ale myślałem bardziej nad ND8 ale może nie ma sensu;]

Na KKM-ie updatowałem temat o szkiełkach nexowych, jak kogoś interesuje:

http://klubkm.pl/forum/showthread.ph...87#post1641687

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    drdln - polecasz ten filterek? Ja jeszcze nie kupiłem ND ale myślałem bardziej nad ND8 ale może nie ma sensu;]
    Nie korzystałem nigdy z innych ND, ale Hoya PROND mi się podoba. Nie winietuje, kolory wychodzą naturalnie, nie ma żadnych przebarwień, nie łapie też blików, także polecam. Co do siły - ja wyszedłem z założenia, że interesuje mnie tylko najmocniejszy efekt. Jak będę chciał skrócić czas to zawsze mogę otworzyć przysłonę z f/22, w końcu do f/2 mam mega zapas. W drugą stronę to by nie działało - ze słabym filtrem nie wydłużę czasu w razie potrzeby. Wg mnie ND8 jest bez sensu - 3 EV to niewiele, a coraz więcej kompaktów ma wbudowany ND8, np. nowy RX100 M3 (wcześniej RX10 też miał).

No i taki tip - jeżeli nie masz pilota, to kup go razem z ND, bo bez pilota ta zabawa nie ma sensu.
    Ostatnio edytowane przez drdln ; 18-05-2014 o 13:11
    to be a rock and not to roll

Strona 1014 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1451491496410041012101310141015101610241064111415142014 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów