Close

Strona 914 z 2397 PierwszyPierwszy ... 414814864904912913914915916924964101414141914 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 131 do 9 140 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    podwys,
    mam wrażenie, że tylko lewa część kadru jest tragicznie nieostra, tak, jakby coś było zdecentrowane albo oś optyczna nie była prostopadła do czujnika.
    Lewa jest tragiczna, ale prawa jak na f8 też jest kiepska.

A faktycznie mogliśmy z Michelem sprawdzić szkło z a7... ale Michał chyba też ma takie szkło więc może sam sprawdzi.

Domyślnie

No tak, ale ostrość (czy nieostrość) powinna rozkładać się równomiernie w kadrze od jego centrum, a tu najwidoczniej albo obiektyw jest uszkodzony, albo adapter powoduje jakieś przekrzywienie.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Jutro skoczę z CZ20 na plenerek to zobaczę co toto warte z nexem

Domyślnie

Michel nie ma Flektogona, chwilowo tylko MIR-a 20M, który jest OK, ale D4 nie urywa.

A nierówno rozłożona nieostrość wynika z niedoskonałości LT, nie obiektywu.
    Dlatego też Michel zgadza się z tymi, którzy uważają, iż Flektogon 20mm to bardzo fajny obiektyw do NEX-a - można go sprzedać i kupić Sony 20/2.8 albo np. rewelacyjną Sigmę 60/2.8.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

To skoro piszesz coś o sigmie, to mam pytanie. Co Twoim zdaniem lepsze E50/1.8 czy E60/2.8. Pytam o Twoją opinię, nie o różnice w ogniskowej, świetle, stabilizacji, bo to wiem, a chciałbym uniknąć rozwijania tematu o niepotrzebne wątki.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Miałem kiedyś chwilę CZJ 180/2.8 ale na normalnym adapterze, rzeczywiście klocuch z nexem, ale z LB mógłby właśnie być niesamowity i juz wart okazjonalnego noszenia i pomęczenia się z ostrzeniem Choć nie wykluczam że z monopodem:P No i inaczej się ostrzy na 180mm a inaczej to samo z cropem... Przemyślę Bo jakiegoś jaśniejszego tele mi czasem brakuje do zabawy, a nowy soniaczek będzie pełnoklatkowy i ciężkie bydlę
    jeden przykład z archiwum (sonar 180 przez lensturbo, pełna dziura, jpeg prosto z puszki, ostrzenie na chybił trafił w trybie zdjęć seryjnych):

:: Flikr :: Panoramio ::

Domyślnie

Eeeech ma toto niezłą głębię E55-210 bardzo lubię ale czasami odzywa się demon mówiący że chciałbym coś więcej...:/

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    To skoro piszesz coś o sigmie, to mam pytanie. Co Twoim zdaniem lepsze E50/1.8 czy E60/2.8. Pytam o Twoją opinię, nie o różnice w ogniskowej, świetle, stabilizacji, bo to wiem, a chciałbym uniknąć rozwijania tematu o niepotrzebne wątki.
    Dla mnie lepsza jest Sigma, bo używam jej z A7, a jest bardziej "pełnoklatkowa".
    Oba szkiełka są ostre w centrum od pełnej dziury, Sigma jest ostra w całym kadrze APS-C (a nawet w trochę większym obszarze), jak jest z Sony - nie pamiętam... Sigma ma czasem problemy z pracą pod światło, ale nie jest to jakiś dramat.
    Moim zdaniem (wybacz) różnica sprowadza się właśnie do ogniskowej, światła i stabilizacji. Ja do samych zdjęć wziąłbym Sigmę, jeśli ktoś filmuje - Sony wydaje się lepszą opcją.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

No właśnie o takie porównanie mi chodziło. Dzięki bardzo, napewno pomoże Twoja opinia w podjęciu decyzji, tylko sam muszę bardziej się zastanowić, bo najchętniej bym wziął oba

Dzięki
    .

Strona 914 z 2397 PierwszyPierwszy ... 414814864904912913914915916924964101414141914 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów