Michel ależ oczywiście, że można. Cały czas to powtarzam, pisałem nawet, że mój przyjaciel zostawił swojego A6000 bo stwierdził, że zmniejszając pliki do 12Mpix nie widać dużej zbytniej różnicy w stosunku do D90, z którego się przesiada.
Cały czas powtarza też, to jest indywidualna ocena każdego. Dla mnie (JA PERSONALNIE, JA!) obrazek z A6000 był nieakceptowalny w porównaniu z D7000, którego używałem do tej pory. Ja (znowu prywatna opinia) oczekuję, że jak przesiadam się na większą na więcej MPix, na kilka lat nowszą matrycę to po to, żeby mieć zapas przy kadrowaniu, a nie po to, żeby zmniejszyć celem pozbycia się szumów i odzyskania ostrości. Nie rozumiem tylko, czemu takie opinie są aż tak dziwne dla innych. Czasem mam wrażenie, że mając nex-a trzeba być w jakieś sekcie i już tylko chwalić.
BTW. Jeszcze raz dzięki za RAW-y z A7, które mi podsyłałeś. Dzisiaj moja A7-demka powinna dojść do mnie. W weekend dla sportu będę robił nią trochę zdjęć na weselu - ciekawy jestem jak wyjdzie. Uprzedzając pytania: Nie, nie jestem tam fotografem, fotograf profesjonalny jest zatrudniony i będzie robił zdjęcia podczas całej imprezy, ja nie miałem brać żadnego sprzętu, a biorę A7 czysto dla zabawy i sprawdzenia w trudnych warunkachW sumie trochę zaintrygowany dyskusją, która tu się niedawno przetoczyła.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami