Close

Strona 144 z 239 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 431 do 1 440 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Przed zajeciami z propedeutyki filozofii, miałeś może coś w stylu "czytanie ze zrozumieniem" ?
    Daj też spokój z licytacjami, no chyba ze masz jakiś diabelski atut w rękawie
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Dzięki doświadczeniom Kolegów forumowiczów nie kupiłem d800 w 2012-tym a dopiero w połowie 2013-g o- i tak się naciąłem, puszka "się wyłożyła" i zaliczyła serwis...
    Czyli ... doświadczenie innych nic nie pomogło, bo ważne jest to co się przytrafi nam. Owszem, naturalna jest chęć minimalizowania ryzyka. Ale nie ma co przesadzać, bo będąc za ostrożnym nie zrobi się .. nic
    Generalnie po wypuszczeniu D600 jest panika w temacie jakiegokolwiek sprzętu nikona. Przesada. Co nie znaczy, że reszcie body nie przytrafiają się usterki.
    Trzeba brać zdroworozsądkową poprawkę na to co się czyta na forum. Inaczej się dostanie bzika.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Czyli ... doświadczenie innych nic nie pomogło, bo ważne jest to co się przytrafi nam. Owszem, naturalna jest chęć minimalizowania ryzyka. Ale nie ma co przesadzać, bo będąc za ostrożnym nie zrobi się .. nic
    Generalnie po wypuszczeniu D600 jest panika w temacie jakiegokolwiek sprzętu nikona. Przesada. Co nie znaczy, że reszcie body nie przytrafiają się usterki.
    Trzeba brać zdroworozsądkową poprawkę na to co się czyta na forum. Inaczej się dostanie bzika.
    Mądrego to i miło posłuchać
    D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Przed zajeciami z propedeutyki filozofii, miałeś może coś w stylu "czytanie ze zrozumieniem" ?
    Daj też spokój z licytacjami, no chyba ze masz jakiś diabelski atut w rękawie
    nie mialem zajec z propedeutyki bo przez mlodziencza zacietosc 4 semestry filozofii odbylem (czyt.: 2 lata zmarnowalem). o licytacjach nic mi nie wiadomo. pozdrawiam i duzo swiatla....
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

jasne, ze najwazniejsze jest to co trafi w nasze rece. dlatego tez jakakolwiek piszke kupie to zrobie gruntowny test w sklepie (chocby to mialo zajac i kilka godzin)problemem w moim wypadku jest tylko to, ze na taki zabiegi bede mial tylko kilka dni (i to nie calych). rozwazam wiec doplate kilkunastu tysiecy do puszki, ktorej w sumie nie potrzebuje zeby tylko nie miec problemu z jakoscia tego co wyplula fabryka. smutne to...
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Pomogło, bo-jak piszesz, zminimalizowałem ryzyko i- nie czuję się frajerem-betatesterem Że nie działa jak powinno, to DUUUŻY minus firmy N i kłopot tej firmy. Do zakupu 800ki, pracowałem na tym co miałem i nic nie musiałem odpuścić-zrobiłem więc, co było do zrobienia...
    I tyle w tym temacie...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Dokładnie. Zwazywszy na fakt, ze firma w temacie wielu problemow nabrała wody w usta i nigdy do niczego oficjalnie sie nie przyznała, to gdyby nie szum informacyjny w necie i na forach, to nie wiedzielibysmy polowy tego co wiemy teraz.

Oczywiscie osobna sprawa jest umiejetne poruszanie sie w tym szumie informacyjnym, ale generalnie wiecej z tego jest jednak dla uzytkownikow (tych swiadomych) "plusow dodatnich:", niż "plusow ujemnych".

Gdyby firma ustosunkowala sie raz a porzadnie oficjalnie do tych problemów, połowa tych dyskusji byłaby niepotrzebna - wystarczyłoby wkleic zainteresowany linka z 'service advisory'.

Domyślnie

. i- nie czuję się frajerem-betatesterem .
    Jeden jedyny raz ja nim zostałem, własnie przy kupnie D800 (i w dodatku strasznie wtedy za to przepłaciłem). Bo poprzednie body kupowałem jak już trochę pobyły na rynku - D200 i D700 kupowałem chyba po roku od wypuszczenia, natomiast D70 kupiłem chyba od razu jak wyszedł. Ale to w akurat były solidne aparaty, nie miały chorób wieku dziecięcego.

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    Dokładnie. Zwazywszy na fakt, ze firma w temacie wielu problemow nabrała wody w usta i nigdy do niczego oficjalnie sie nie przyznała,

Gdyby firma ustosunkowala sie raz a porzadnie oficjalnie do tych problemów, połowa tych dyskusji byłaby niepotrzebna - wystarczyłoby wkleic zainteresowany linka z 'service advisory'.
    Oj tak, byłoby fajnie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nie czuję się frajerem-betatesterem

nie no, luz jest
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

To kiedy Panowie przechodzicie na idealnego Canona 5DMkII lub wyżej ?
    Panerai vel Eliot Capone

Strona 144 z 239 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów