Close

Strona 143 z 239 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 421 do 1 430 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Spoko nie podważam tylko pisze że oceny sprzętu są przez niektóre osoby na forum bardzo tendencyjne , wyolbrzymiane do granic absurdu, i to tez nie mając doświadczenia bo czasem sprzęt mają tydzien - dwa.. Robią setki testów jakby aparat zamiast do robienia zdjęć służył do badań laboratoryjnych i jeśli już coś znajdą ( a całkiem możliwe, bo to sprzęt elektroniczny jak kazdy inny) to zaraz chwalą sie tym wszystkim na około z forum włącznie no i wtedy się zaczyna..
    A ja chyba jestem szczęściarzem bo każdy sprzęt który zakupiłem nawet po kilku latach użytkowania jest ok i mam nadzieje ze z d800 też tak bedzie, a jeśli nawet po czasie coś sie wydarzy, gumy, AF i co tam inni jeszcze opisują to poprostu oddam do serwisu, nie jest to powód do tego żeby na forum o tym pisać żeby inni łączyli się ze mną w bólu żeby mi się lepiej zrobiło
    D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600

Domyślnie

a co jest zlego w podwazaniu slow i ocen innych osob? i skad przekonanie, ze kolega saron ma male doswiadczenie, albo ze doswiadczenie innych kolegow ma jakakolwiek wartosc? schoppenhauera na kursie propedeutyki filzofii sie nie przerabialo? ale to nie jest na temat przynajmniej nie w tym threadzie... duzo swiatla zycze i pozdrawiam
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Skąd się bierze u niektórych ta potrzeba składania zdań...
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    a co jest zlego w podwazaniu slow i ocen innych osob? i skad przekonanie, ze kolega saron ma male doswiadczenie, albo ze doswiadczenie innych kolegow ma jakakolwiek wartosc? schoppenhauera na kursie propedeutyki filzofii sie nie przerabialo? ale to nie jest na temat przynajmniej nie w tym threadzie... duzo swiatla zycze i pozdrawiam
    Stąd przekonanie, że kolega saron, ma małe doświadczenie z modelem D800, bo sam o tym napisał podając informację, że ma go od miesiąca. Czytaj uważnie to nie będziesz musiał zadawać takich pytań.
    Doświadczenie części kolegów ma dla mnie wartość, bo znam ich osobiście i wiem jaką mają wiedzę.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saron Zobacz posta
    Własnie myśle, jeśli mogą pisać dziesiątki postów o wadach aparatu ciągle te same niezadowolone osoby, to nie widze powodu żebym Ja jako zadowolony użytkownik nie mógł nic o swoich odczuciach nie pisać! Właśnie po takich postach i zakładanych tematach rodzą się legendy na temat kolejnych puszek
    Długo siedze już na forum, i to ż e nie mam nabitych postów nie oznacza że nie mige od czasu do czasu napisać swojej opini, i proszę nie odbieraj Mi głosu tylko dlatego że więcej tu pisujesz!
    Prawie wogóle nic nie piszę, bo nie mam ochoty póżniej się bić na słowa z takimi ludż mi jak Ty, cenię sobie spokój, i forum nie jest dla mnie całym życiem jak co dla niektórych
    Miłej niedzieli
    Jakie same niezadowolone? Toć napisałem, że serwis ok, naprawił kompetentnie, terminowo...i naprawił... Napisałem też, że puszka za...szcza- wreszcie coś co fuji jakoś dogania - że nowe życie po serwisie aparat uzyskał i śmiga LEPIEJ niż nówka...
    Skoro już te zdania składam-to naprawdę, od powrotu z serwisu (polskiego, we W-wie) jakieś 1500 fot ( z tego ponad 300 dziś) i ciągle jest SUPER...
    Do kochania mam inne preferencje, ale...jeśli się wkrótce nie ROZJEDZIE, to będzie b. OK sprzęt na kilka najbliższych lat- można powiedzieć więc, że się na ten okres z nim ożenię ...

ps. Prośba, nie "kneblujcie" tych, którzy chcą podzielić się swoimi doświadczeniami i opiniami- nawet wtedy, gdy nie pokrywają się z Waszymi...Jakoś bardzo źle mi się kojarzy "wycinanie" kogokolwiek
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    ps. Prośba, nie "kneblujcie" tych, którzy chcą podzielić się swoimi doświadczeniami i opiniami- nawet wtedy, gdy nie pokrywają się z Waszymi...Jakoś bardzo źle mi się kojarzy "wycinanie" kogokolwiek
    Też popieram -tylko w normalniej formie np. "z moim aparatem nie ma problemu", "u mnie jest ok, a sprawdzałem dłuższy czas i na wiele sposobów" (bo wtedy ma to sens jakiś), bez dodawania "w wy ślepcy się mylicie", "nie to jest beznadziejny aparat i już". Od razu będzie lepiej.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Jeśli chodzi i "doświadczenie" życiowe to pewnie tylko nieliczni lub nikt z przedmówców mmnie nie przebije mam 43lata jeśli chodzi o " doświadczenie" z puszką d800 to rzeczywiście mam go od miesiąca
    A moje wypowiedzi tyczyły się generalnie o tym co sie dzieje na forum. Tematy.. D800 af, d800 coś lata( od razu lata kilku innym też) d800 gumy, d800 lakier...itp itp i gdyby tak kierować sie tym co tu się przeczyta to ciągle bym tylko czytał , zbierał pieniądze i czekał na idealną puszkę o której na forum nikt nie napisałby ani jednego złgo słowa.. A to nie jes realne
    Ale ok, nie piszcie juz o mnie , tylko piszcie o meritum i temacie posta, czyli o AF, ja tylko chciałem wtrącić swoje 3 grosze, bez wywoływania afery
    Pozdrawiam
    D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600

Domyślnie

Jeśli chodzi i "doświadczenie" życiowe to pewnie tylko nieliczni lub nikt z przedmówców mmnie nie przebije mam 43lata jeśli chodzi o " doświadczenie" z puszką d800 to rzeczywiście mam go od miesiąca
    Mylisz się, jest tu kilka osób w wieku podobnym lub starszych, z większym doświadczeniem fotograficznym i posiadających to body dłużej.
    Ale i tak "młodzieży" jest więcej i ich postów jest przez to więcej.

A moje wypowiedzi tyczyły się generalnie o tym co sie dzieje na forum. Tematy.. D800 af, d800 coś lata( od razu lata kilku innym też) d800 gumy, d800 lakier...itp itp i gdyby tak kierować sie tym co tu się przeczyta to ciągle bym tylko czytał , zbierał pieniądze i czekał na idealną puszkę o której na forum nikt nie napisałby ani jednego złgo słowa.. A to nie jes realne
    Z tym to się zgodzę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ale ok, nie piszcie juz o mnie , tylko piszcie o meritum i temacie posta, czyli o AF
    Pozdrawiam
    Przebijam- 49...
    Dzięki doświadczeniom Kolegów forumowiczów nie kupiłem d800 w 2012-tym a dopiero w połowie 2013-g o- i tak się naciąłem, puszka "się wyłożyła" i zaliczyła serwis...
    Piszmy o wszystkim, co jest "nie tak", bo to jedyna forma nacisku na producentów, którzy nas usiłują (hm) wy...korzystać
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

roma locuta causa finita

Strona 143 z 239 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów