Close

Strona 145 z 239 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

hłe, hłe, hłe, ja już to zrobiłem (ale D3 z szkiełkiem sobie zostawiłem, za dobry sprzęt i za bardzo go lubię).
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    To kiedy Panowie przechodzicie na idealnego Canona 5DMkII lub wyżej ?
    Natychmiast po tym, jak Ty swoje pozytywne bardzo recenzje opublikujesz
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Nie mam zamiaru zmieniać Nikona D 800 na Canona 5D Mk III. To jak zamienić Ferrari z żółtą kierownicą na identyczne Ferrari z kierownicą zieloną ... nie widzę sensu. Jedyna korzyść w Canonie to lepsze filowanie ... ale nie po to kupiłem puchę by nią filmować. Do tego szkła N odpowiadają mi dużo bardziej niż C. Inna sprawa, że zgodnie z ostatnimi plotami Canon szykuje serię jasnych szkieł f 2.0. Pewnie też będzie zacnie ... W Nikosiu podoba mi się nawet jego finezyjny kształt w porównaniu z cegłówką C. Nie, nie, nie ... żadnej zmiany na C.

PS. Tutejsze forum jest bardzo marudne i podatne na sugestie. Zjawia się przedstawiciel firmy S, zawodowiec, wrzuca kilka świetnych zdjęć i już stado owieczek zaczyna śnić o aparacie firmy S. Pojawia się wątek o aparatach C i już pojawiają się wyprzedaże Nikosia. Do tego sami sobie obrzydzamy system Nikona czepiając się takich bzdur jak grzechotanie itp. ***anie w banie. Ja rozumiem jeśli system kogoś ogranicza, a inny ewidentnie poszerza możliwości - zmiany mają sens czy wręcz sa konieczne... ale tak jak teraz ? CMkIII lub ND800 ? Co za różnica ?!
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    hłe, hłe, hłe, ja już to zrobiłem (ale D3 z szkiełkiem sobie zostawiłem, za dobry sprzęt i za bardzo go lubię).
    To co Cię ostatecznie przekonało? Zawsze wydawało mi się że jesteś fanem Nikosia. Co w filmie dostałeś więcej poza mniejszymi szumami?

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez saron Zobacz posta
    Nr seryjny 6133829 zakupiony miesiąc temu we Wrocławiu AB Foto . Powiem krótko.. Idealny aparat bez jakichkolwiek wad opisywanych przez onanistów sprzętowych na tym forum gdybym ich słuchał nigdy bym nic nie kupił.
    To powinno byc motto tego forum.

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    ja na pierwsze sztuce - nr seryjny 58 tys mialem af do kalibracji (lewy punkt), na drugiej, nr seryjny 98 tys juz wszystko ok
    Ja mam numer 6099XXX, sztuka chyba z Niemiec i chyba mam problem lewych punktow.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 27-01-2014 o 21:26
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Domyślnie

Nr 608 **** na 100 % z Niemiec ... wszystko OK.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Użytkuję od jakiegoś czasu d800 , wcześniej i równolegle również d3s, d700,d600.
    Sprawny d800 bez wad jakie się tu opisuje Imo daje więcej radości z pracy af niż starsze modele łącznie z d3s (proszę nie szkalować moiej wypowiedzi bo to moja subiektywna opinia po praktycznym posiadaniu i użytkowaniu puszek). AF w d800 jest bardzo szybki i precyzyjny. W ciemniejszych warunkach nie zauważam efektu szukania i myszkowania z przyczyn puszki. Jestem zadowolonym użytkownikiem tego body.
    Ważna kwestia-jakość produktów Nikona systematycznie się obniża. Wycierające się gumy na body, butwiejące gumy na szkłach, obtarcia farby na obudowie od użytkowania, niestykające sanki (problem w d700), to wołanie o pomstę do nieba. Za tyle pieniędzy takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.
    .........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Davit Zobacz posta
    Ważna kwestia-jakość produktów Nikona systematycznie się obniża. Wycierające się gumy na body, butwiejące gumy na szkłach, obtarcia farby na obudowie od użytkowania, niestykające sanki (problem w d700), to wołanie o pomstę do nieba.
    Masz rację, ale te przypadłości były u nikona już z 10 lat temu. Teraz doszły wpadki z AF czy pyłem w komorze lustra w D600.

Za tyle pieniędzy takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.
    Zgoda. W puszkach semipro nie powinno się to przytrafiać.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Sprawny d800 bez wad jakie się tu opisuje Imo daje więcej radości z pracy af niż starsze modele łącznie z d3s
    Nie piszesz w stopce jakie masz obiektywy, ale wg testu Fatmana śrubokręt jest w D800 wolniejszy niż w D3(s) czy w zagrypionym D700.
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300

Domyślnie

Na prośbę niektórych forumowiczów (biorących głos w dyskusji) wyczyszczę to co napisano. To nie było nic istotnie wnoszącego w temacie AF w D800.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 145 z 239 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów