Close

Strona 44 z 239 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Dlatego uważam, że czytanie tych postów o D800 i D600 może jedynie doprowadzić do paranoi.
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Ogólnie czytanie w dzisiejszych czasach for fotograficznych może doprowadzić wyłącznie do ogłupienia nowego amatora fotografii. Wystarczy spojrzeć na większość tytułów poniżej. Albo pytania co wybrać albo same narzekania - przy każdej puszcze. Od kurzu, oleju, gumy, po ff, bf, paski na ISO, plamy w wizjerze, a to za drogo, a to za tanio i masa innych problemów. Paranoja goni paranoję ...
    Przychylam sie do opinii z powyższych postów.

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    No tak, ale użytkownicy nie piszą o wyimaginowanych problemach tylko o faktycznych. ..
    Tak, ale sporo zalezy od kwestii w jakich proporcjach pisze się o zaletach i wadach. Ciężko sie dowiedzieć w ogóle o zaletach tych body, bo jedna niedoróbka w częsci egz przesłania w ogóle wszystkie zagadnienia związane z aparatem.
    Co co mają D800 robią zdjęcia i nie marudzą. najwyżej napisali jak pozbyli sie problemu. Natomiast ci co nie kupili (bo się np boją) robią taki raban, że hej.

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    ..Jak już gdzieś pisałem konkurencja w teori powinna nam sprzyjac, niestety obecna walka o rynek i zysk jest tak mocna, że odbywa się w zasadzie głównie kosztem klienta. W zasadzie tak nas firmy wychowaly, że kupujemy wadliwe i niedopracowane produkty dla ich zwyklego zysku na sile. .
    W reszcie posta przesadziłeś. Natomiast to o czym tu piszesz - ja sądzę, że niedorobione aparaty to sytuacja przejściowa. Zdecydowanie wiążę to z tym, że firmy są pod kreską (kłopoty w każdej prawie fabryce w Japonii i okolicach, szczególnie w Nikonie) i by wyjść na plus pozwoliły sobie na masówkę. Księgowi żądzą. Ale nie sądzę, by firmy nie zdawały sobie sprawy co to oznacza w przyszłości i mają zamiar wrócić do tego z czego słyną (szczególnie w wyższych modelach body).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Sami napędzamy to błędne koło niedoróbek i braku kontroli. Codziennie sprawdzamy nowości, zapowiedzi, plotki.
    Później po zapowiedziach wszystko chcemy już teraz i najnowsze.
    Sam zrobiłem to samo mając D3s i D3x czekałem na coś nowego lepszego.
    Przyszło ogromne rozczarowanie i walka z serwisem w UK, choć ten z DD mogę polecić z czystym sumieniem, bardzo sprawnie.
    Niestety niesmak pozostał.
    D800 po naprawie znalazł nowego właściciela.
    A ja obiecałem sobie, że nie zmienię aparatów dopóki się nie rozsypią. Będę zmieniał migawki tyle ile będzie trzeba
    Nie wiem ilu kolegów na forum pamięta czasy filmu, piękne czasy.
    1 aparat i 1-2 obiektywy i wszystko się dało tym zrobić. Nikt też nie kupował nowego aparatu co 2-3 lata. Ktoś powie "bo nie były dostępne"... Racja ale i nie były potrzebne moim zdaniem...

Domyślnie

I według mnie mają racje ci co robią raban , bo po pierwsze płacą za dobry aparat i taki chcą mieć , a po drugie jak słyszę serwis nikon pl to mam ciarki na plecach, po trzecie to jak tu się skupić na zaletach jak trzeba sprawdzić AF i całą z tym związaną historie, jak naprawić ,gdzie wysłać, itp a potem znowu testy czy jest naprawiony itd, mnie też interesuje zakup tego aparatu , i sam nie wiem co robić bo D4 trochę za drogo a D800 problem , wesoło mówić tym co udało się kupić dobrą sztukę

Domyślnie

Napisal ShutterStill - "Nikt też nie kupował nowego aparatu co 2-3 lata."
    Troche dluzej zajela ewolucja od Nikona F do F6, niz rewolucja od D1 do D4.
    No i cyfrowki sa nieporownanie bardziej skomplikowanymi urzadzeniami, podatnymi na wszelkie wpadki i niedorobki.
    Co, rzecz jasna, nie usprawiedliwia producentow w zaden sposob.

Domyślnie

Taaaaa D 800 to mega ultra totalny szhit ... do tego stopnia, że nie wiem czy czekać do wiosny 2013 czy kupić go już/natychmiast Żona mówi.... kup teraz ...
    Nie rupmy scen .... To tylko aparat fotograficzny Od nas zależy jak go wykorzystamy oraz czy zakup był słuszny
    Najtrudniejszym w każdej podróży jest wstać z fotela i wyjść z domu ... myślę, że z fotografowaniem jest podobnie ! - kto podziela moje zdanie niech kliknie "lajka"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    Taaaaa D 800 to mega ultra totalny szhit ... do tego stopnia, że nie wiem czy czekać do wiosny 2013 czy kupić go już/natychmiast Żona mówi.... kup teraz ...
    Nie rupmy scen .... To tylko aparat fotograficzny Od nas zależy jak go wykorzystamy oraz czy zakup był słuszny
    Najtrudniejszym w każdej podróży jest wstać z fotela i wyjść z domu ... myślę, że z fotografowaniem jest podobnie ! - kto podziela moje zdanie niech kliknie "lajka"
    Gdzie to się klika, to kliknę nawet 2 razy
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

również biore pod uwagę d800, a szczerze mówiąc zakup go mnie przeraża, dla mnie to jest kupa kasy, więc płacąc tyle wymagam, kupuje w zasadzie profesjonalny aparat a na dzień dobry mam myśleć czy dziął AF. to jest chore. to tak jakby kupić profesjonalny magnetofon, który nie umie dobrze nagrać, to nie jest w końcu sprzęt za kilka złotych
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fader_audio Zobacz posta
    również biore pod uwagę d800, a szczerze mówiąc zakup go mnie przeraża, dla mnie to jest kupa kasy, więc płacąc tyle wymagam, kupuje w zasadzie profesjonalny aparat a na dzień dobry mam myśleć czy dziął AF. to jest chore. to tak jakby kupić profesjonalny magnetofon, który nie umie dobrze nagrać, to nie jest w końcu sprzęt za kilka złotych

Wiesz .... czasami wydaje mi się, że za taką kupę kasy wymagamy od sprzętu, że te SUPER PROFI zdjęcia w pewien sposób będzie wykonywał za nas ... nie oszukujmy się. To tylko sprzęt ....jak dobry młotek albo wkrętak czy też dopracowany soft ...chyba za mało wymagamy od siebie (wybacz, piszę za siebie) ... Wszyscy znamy opowieść gdzie bogaty jegomość ze złotą wędką, złotym mercedesem nie złowił nic, a obok chłopiec z leszczowym kijem plus żyłka złowił wielką rybę ... Szanowni koledzy ... zacznijmy od siebie ! Kupię gnoja (D800) i wiem, że jest dobry jak na swój czas .... pewnie za 4 lata takie matryce będe w telefonach .... ale dzisiaj .....on D800 jest na moim celowniku DOBRANOC !
    Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 23-12-2012 o 02:27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    Wiesz .... czasami wydaje mi się, że za taką kupę kasy wymagamy od sprzętu, że te SUPER PROFI zdjęcia w pewien sposób będzie wykonywał za nas ... nie oszukujmy się. To tylko sprzęt ....jak dobry młotek albo wkrętak czy też dopracowany soft ...chyba za mało wymagamy od siebie (wybacz, piszę za siebie) ... Wszyscy znamy opowieść gdzie bogaty jegomość ze złotą wędką, złotym mercedesem nie złowił nic, a obok chłopiec z leszczowym kijem plus żyłka złowił wielką rybę ... Szanowni koledzy ... zacznijmy od siebie
    bzdury piszesz, oczywiście że "zdjęcie życia" możesz wykonać nawet telefonem ale czy zabierzesz go na reportaż lub sesję komercyjną???

mi się trafił D800 z dobrym AF, właśnie przekroczyłem 20k zdjęć i boczne punkty przestały dobrze działać, także usterka wychodzi nawet po pewnym czasie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez segl Zobacz posta
    bzdury piszesz, oczywiście że "zdjęcie życia" możesz wykonać nawet telefonem ale czy zabierzesz go na reportaż lub sesję komercyjną???

mi się trafił D800 z dobrym AF, właśnie przekroczyłem 20k zdjęć i boczne punkty przestały dobrze działać, także usterka wychodzi nawet po pewnym czasie.
    Miałem podobne doświadczenie, ale myślałem, że nie sprawdziłem odpowiednio na początku.
    pierwsze 10 tys. w studio wyszło jak marzenie.
    Pierwsza sesja weselna po przekroczeniu 10 tys. AF jakby się "rozjechał".
    Moim zdaniem to nawet gorsze niż wadliwa sztuka od razu z pudełka, może to znaczyć, że każdy D800 jest/będzie wadliwy i to tylko kwestia czasu.
    Gwarancja się kiedyś skończy i co wtedy?
    Będziemy płacić co 10-20 tys. za serwis? Prawie jak przegląd samochodu, he?
    Może to nowy długodystansowy cel Nikona?
    Zarabiać na serwisie...
    Wiem, to brzmi jak szaleństwo

Strona 44 z 239 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów