Close

Strona 629 z 2397 PierwszyPierwszy ... 12952957961962762862963063163967972911291629 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 281 do 6 290 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Tak wracając do nexów...

Słuchajcie, potrzebuję aparatu do kręcenia wideo w studio oraz z w zamkniętych lokacjach. Światło z Kinoflo, w większości statyczne ujęcia typu wywiady itp. Potrzebna jest niestety taka funkcja jak możliwość podczepienia mikrofonu zewnętrznego typu kudeł (taki wiszący nad z wielkim kudłakiem na sobie) i/lub jakiejś pchełki.

Pomożecie?
    Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Poczekaj... lub spytaj fatmana, on też się w tym specjalizuje. Mamy tu jeszcze superkomornika. Może napisz PM'ki
    z tego co gadałem z Damianem (superkomornikiem) jak brałem od niego f3 to do nexów nie da się (przynajmniej do tej poprzedniej serii) podłączyć mikrofonu zew innego niż tych są są jako "akcesoria" od sonego. dlatego on wszystko nagrywa osobno i później synchronizuje.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

No tak "se" teraz pomyślałem, że skoro nie ma limitu cenowego, to a99 jest warte rozważenia... Co ty na to?
    .

Domyślnie

no właśnie chciałbym pominąć nagrywanie zewnętrznymi rejestratorami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    no właśnie chciałbym pominąć nagrywanie zewnętrznymi rejestratorami...
    To może jakiegoś NEXoCamcodera VG ileśtam?
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    a od kiedy to wizjer działa inaczej niż lv w ekranie? czy może po prostu wizjer elektroniczny to taki mały ekran w czymś co imituje wizjer?
    Jak napisałem wyżej, różnica może jednak być - wizjer LCD w Samsungach NX10/11 w moim odczuciu znacznie bardziej rozmazuje wszystko to, co się rusza, niż ich tylne ekrany AMOLED. Może to wynikać z technologii, z rozdzielczości, częstotliwości odświeżania, i czego tam jeszcze. Jeśli chodzi o pracę w ciemności, są podobnie do kitu - nic w nich nie widać. Jeśli chodzi o wyświetlanie tego, co się porusza - AMOLED z tyłu jest dużo lepszy.

Jeśli mam tak kombinować z bezlusterkowcem, to wolę - w takich sytuacjach - robić zdjęcia lustrzanką, która sprawdza się w tym lepiej. Każdy typ aparatu do odpowiedniego zastosowania.

Tylko po jakiego grzyba te bezlusterkowce mogą więc odmierzać czasy naświetlania do 30 sekund, a granicą dla B jest 8 minut, jeśli praktycznie nie da się tego wykorzystać, bo w takiej ciemności nie ma jak celować ani ustawić ostrości?
    Uczciwiej byłoby ograniczyć do 1 s i wyrzucić B.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Chyba Cię już fantazja lekko ponosi Robiłem fajerwerki na 30s Nexem3 i wszystko grało pięknie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Tylko po jakiego grzyba te bezlusterkowce mogą więc odmierzać czasy naświetlania do 30 sekund, a granicą dla B jest 8 minut, jeśli praktycznie nie da się tego wykorzystać, bo w takiej ciemności nie ma jak celować ani ustawić ostrości?
    Uczciwiej byłoby ograniczyć do 1 s i wyrzucić B.
    Spokojnie Inaczej nie powstał by taki fot: http://forum.nikoniarze.pl/showpost....postcount=6093

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Jako przerywnik...

5n +fujian [jpg z aparatu]
    .

Domyślnie

Jest nowy firmware do NEX 5R ,ale moja kamer niechce sie z Nexsem polaczyc
    Z8, Z FC, D850, D700 D800 Z7 Z7ii a7m2 a7m3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Sprawdzałeś czy tylko tak teoretycznie piszesz?
    Oczywiście, że sprawdziłem. Nawet więcej, sprawdzam na co dzień. Aparaty często mają w menu funkcję, która rozjaśnia wizjer w słabym oświetleniu, tylko trzeba ją włączyć (np. "nocne kadry" w Olympusach). Inne mają tę funkcję włączoną z automaty (Fuji). Nie wiem, jak NEXy, ale zdaje się, że też coś takiego mają.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Strona 629 z 2397 PierwszyPierwszy ... 12952957961962762862963063163967972911291629 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów