Close

Strona 529 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2942947951952752852953053153957962910291529 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 281 do 5 290 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

To niezły rezultat jak na jedna lampę Lampy się też gdzieś przewijały tu i na KKMie, sam jakąś planowałem ale na zakupie stopki-przejściówki się skończyło:P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Czy są na sali użytkownicy [...] sigmy 30, którzy obdarowali by nas trzema kadrami, tylko nieostrzonymi na pół metra a tak bardziej wicie-rozumicie landszaftowe krzaczory
    No mam NEX-3 i Sigmę 30/2.8 (taką co to ją można było nabyć za cztery stówki), i mogę coś pstryknąć - tylko bym prosił chyba o jakiś przykład tego co ma w takim kadrze być ... bo ja zdecydowanie celuję w ludzi, i wszystko co mam to jest ostrzone na pół metra, a innych zdjęć niespecjalnie umim robić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam.dorozinski Zobacz posta
    No mam NEX-3 i Sigmę 30/2.8 (taką co to ją można było nabyć za cztery stówki), i mogę coś pstryknąć - tylko bym prosił chyba o jakiś przykład tego co ma w takim kadrze być ... bo ja zdecydowanie celuję w ludzi, i wszystko co mam to jest ostrzone na pół metra, a innych zdjęć niespecjalnie umim robić
    Takie byle co z tarasu jak to poniżej. Jakby Ci się udało trzy rawy na dropboxa załadować i zalinkować ku wspólnemu pożytkowi....

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Też używam S30 raczej do ludzi, ale mam pod ręką taką fotkę
    f=2.8 (niestety pomniejszona do 3000 pix na dłuższym boku)
    http://i1.minus.com/ibav6cqQtNaptL.jpg

S30 jest w zasadzie najostrzejsza na f=2.8 i w miarę równa na całym kadrze, nie ma dużych różnic centrum-brzeg.

Domyślnie

Dwa z fujiana, prosto z puchy

FX był i się zmył...

Domyślnie

Z dzisiejszego roweru: stary leśny cmentarz z 1914

Reszta na fejsie: https://www.facebook.com/mariusz.jar...7872988&type=1

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Mekano,
    NX1000 ma wyświetlacz LCD, który siłą rzeczy ma pewne ograniczenia w stosunku do AMOLED; AMOLED daje obraz czystszy, bardziej kontrastowy, z żywszymi kolorami, i przede wszystkim jest dobrze widoczny nawet pod kątem - dlatego pisałem, że nie tak bardzo przeszkadza mi brak odchylanego ekranu, bo nawet pod kątem nieźle widać. Oczywiście gdyby był odchylany, to tym lepiej, ale...
    Przy porównaniu do NEXów pamiętaj, że NX1000 to model najtańszy, najbardziej podstawowy, więc można się spodziewać różnych oszczędności i ograniczeń. Być może w porównaniu z najtańszym NEXem ekran NX1000 wcale nie wypadłby tak źle.
    ja tam nie widze roznicy pomiedzy AMOLEDEM (z komorki) a zwyklym LCD z Nex-a, natomiast LCD z nx1000 wypada najgorzej i tak.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Dzięki!
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Kolejny klon speedbostera. Ciekawe czy to to samo co lens turbo? Plus bo do nikona G no i tańszy ... http://www.amazon.com/The-Vizelex-Li...dp/B00DBEQPQK/

Wyczytałem na necie, że jakość obrazka jest gorsza od lens turbo ...
    Ostatnio edytowane przez Goku ; 03-07-2013 o 01:58

Domyślnie

O, Montini kolejnym fajnym zdjęciem mi przypomniał.

Czy są na sali użytkownicy pezeta i sigmy 30, którzy obdarowali by nas trzema kadrami, tylko nieostrzonymi na pół metra a tak bardziej wicie-rozumicie landszaftowe krzaczory:

1. pezet na 30, na pełnym dostępnym otworze (f5)
    2. sigma, f5
    3. sigma, f2.8
    Proszę:
    https://www.dropbox.com/s/lw29rdivrzbt184/30_PZ.zip
    Tomek
    | tohu wawohu |

Strona 529 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2942947951952752852953053153957962910291529 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów