Close

Strona 630 z 2397 PierwszyPierwszy ... 13053058062062862963063163264068073011301630 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 291 do 6 300 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    To może jakiegoś NEXoCamcodera VG ileśtam?
    Jakbym miał na wydanie powyżej 3k bo od tylu się zaczynają ceny to bym już kupił 5dmk2... a że nie mam tyle to szukam czegoś tańszego

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

To chyba lepiej kup analog na miniDV, wymaga więcej roboty, ale zapewne mniej kosztuje...
    .

Domyślnie

a masz gdzieś miniDV z fullHD?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Chyba Cię już fantazja lekko ponosi Robiłem fajerwerki na 30s Nexem3 i wszystko grało pięknie!
    Fajerwerki, jeśli się nie mylę, mają chyba coś wspólnego z emisją światła? Czy jednak się mylę?

Mnie chodziło o sytuacje, w których światła jest bardzo mało!
    W wizjerze lustrzanym coś widać, w wizjerze elektronicznym widać ciemność.

To, co pisałem o czasach naświetlania, było oczywiście ironią/sarkazmem.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Oczywiście, że sprawdziłem. Nawet więcej, sprawdzam na co dzień. Aparaty często mają w menu funkcję, która rozjaśnia wizjer w słabym oświetleniu, tylko trzeba ją włączyć (np. "nocne kadry" w Olympusach). Inne mają tę funkcję włączoną z automaty (Fuji). Nie wiem, jak NEXy, ale zdaje się, że też coś takiego mają.
    No więc Samsungi NX10/11/100 nie mają takiej funkcji. Nie można dodatkowo, w ciemności, rozjaśnić ekranu czy wizjera, poza po prostu zwiększeniem jasności podświetlenia ekranu - ale to tylko zmienia podświetlenie ekranu, a nie to, co jest na nim wyświetlane - po prostu jest wtedy "jaśniejsza czerń". Oczywiście ktoś może powiedzieć, że Samsung jest do d..., i powinienem kupić Sony czy Fuji czy co tam jeszcze jest, ale przecież nie o to chodzi.
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 28-08-2013 o 14:01
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Fotograficznie się mylisz, bo aparat ustawia się jak jest ciemno, a nie jak już wybuchają.

Domyślnie

Jak pisałem, iso na maxa, przysłona na minimum, cyknij, dokadruj, cyknij znowu żeby sprawdzić i jak ok to iso i przysłona na jakie chcesz i jedziesz...

Domyślnie

Przypomina mi to wciąganie majtek przez głowę. Nie lepiej normalnie?
    Nie lepiej skadrować normalnie w wizjerze, w którym coś widać, niż tak kombinować?
    Nie lubię, jak mi aparat staje okoniem, w poprzek tego, co chcę zrobić, i to w dość podstawowych kwestiach, jak celowanie i ustawianie ostrości.
    Bezlusterkowce mają wiele zalet (i dla nich je mam), ale w wielu przypadkach lustrzanka jest po prostu lepsza, i już. I dopóki tego nie poprawią, nie będę "na siłę" entuzjazmował się bezlusterkowcami i twierdził, że ich wady są w rzeczywistości ich zaletami. Mają inne zalety. Ale elektroniczny celownik ciągle raczej jest dla mnie ich wadą, mimo pewnych zalet. Uważam, że wady tego rozwiązania nadal przeważają nad zaletami, przynajmniej w pewnych sytuacjach.
    W końcu, przecież gdyby mi aż tak przeszkadzały, gdybym uważał, że są w ogóle do bani, nie miałbym ich, i to aż trzech!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Kwestia że ten wizjer optyczny przyda się 1-2 razy w roku, można wtedy pokombinować zamiast kupować lustrzankę. Nexy mają poważniejsze problemy;P
    A od bidy można dokupić wizjer optyczny do e16

Domyślnie

Tak odnośnie wizjerów w lustrzankach to nie wiem gdzie problem. Używałem go na koncertach kameralnych i imprezach w klubach tam gdzie trzeba było używać iso 5000 wzwyż i zero problemów z widocznością... za to jak np testowałem x-pro1 to kląłem jak tylko się dało bo prawie nic nie widziałem.

Strona 630 z 2397 PierwszyPierwszy ... 13053058062062862963063163264068073011301630 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów