Nie mam autoportretu, ale mam żonoportret. Bez krzeseł. Z kijkami.
Ja wiem, że nie ma tyle artystycznego ładunku, co Wasze zdjęcia, ale przyjmijcie to jako materiał poglądowy![]()
Szukaj
Nie mam autoportretu, ale mam żonoportret. Bez krzeseł. Z kijkami.
Ja wiem, że nie ma tyle artystycznego ładunku, co Wasze zdjęcia, ale przyjmijcie to jako materiał poglądowy![]()
Tomek
| tohu wawohu |
Piekna pogode miales Tomku. Chlopaki przystojniaki...![]()
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
czy ktoś podpinał do nexa nikonowską 35'kę 1.8? mimo fujitoylensa szukam czegoś klasycznego za nieduże pieniądze
Mamiya + Sony
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 02-01-2013 o 23:21
Ja bym podkreślił i pogrubił to co napisałeś - jeśli ktoś zamierza bawić się obiektywami bez AF, to jedyne rozsądne wyjście to obiektywy fabrycznie bez AF. Tylko one dają odpowiednią precyzję i wygodę w ręcznym ustawianiu ostrości. Jak raz weźmiesz taki do ręki, to do pierścienia obiektywu z AF nie będziesz chciał wrócić. Jest zupełnie inny opór, rozmiar pierścienia ale najważniejsze - zakres obrotu. W obiektywach manualnych jest zdecydowanie większy - a przez to płynniej i precyzyjniej sterujesz ostrością.
Mnie osobiście również bardzo wygodnie steruje się ostrością w obiektywach E. Też trzeba się nakręcić i też jest precyzyjnie.
Co do 35mm - bardzo polecam FD. Choć mile wspominam też MD, ale jest droższy i moim zdaniem FD lepiej pracuje pod światło.
Z tym że przy obecnej cenie Sigmy 30/2.8, a używane wkrótce powinny zacząć pojawiać się w okolicy 500zł, to ja bym się już w manuale (w tym zakresie) nie pchał.
A jak już to w jakieś zakręcone![]()
Tomek
| tohu wawohu |
Kto mnie wołał?
Czego chciał?
To już było: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=214137,
a to na dodatek:
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami