Close

Strona 267 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1672172572652662672682692773173677671267 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 661 do 2 670 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Nie mam autoportretu, ale mam żonoportret. Bez krzeseł. Z kijkami.

Ja wiem, że nie ma tyle artystycznego ładunku, co Wasze zdjęcia, ale przyjmijcie to jako materiał poglądowy
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Piekna pogode miales Tomku. Chlopaki przystojniaki...
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

czy ktoś podpinał do nexa nikonowską 35'kę 1.8? mimo fujitoylensa szukam czegoś klasycznego za nieduże pieniądze
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    czy ktoś podpinał do nexa nikonowską 35'kę 1.8? mimo fujitoylensa szukam czegoś klasycznego za nieduże pieniądze
    Ja podpinałem. Jest fajnie, to jedno z niewielu przyzwoitych małogabarytowych szkieł Nikona. Dobre wrażenie psuje fatalne, nieprecyzyjne ręczne ostrzenie.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 02-01-2013 o 23:21

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

To może fujian 35/1.7
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ja podpinałem. Jest fajnie, to jedno z niewielu przyzwoitych małogabarytowych szkieł Nikona. Dobre wrażenie psuje fatalne, nieprecyzyjne ręczne ostrzenie.
    Ja bym podkreślił i pogrubił to co napisałeś - jeśli ktoś zamierza bawić się obiektywami bez AF, to jedyne rozsądne wyjście to obiektywy fabrycznie bez AF. Tylko one dają odpowiednią precyzję i wygodę w ręcznym ustawianiu ostrości. Jak raz weźmiesz taki do ręki, to do pierścienia obiektywu z AF nie będziesz chciał wrócić. Jest zupełnie inny opór, rozmiar pierścienia ale najważniejsze - zakres obrotu. W obiektywach manualnych jest zdecydowanie większy - a przez to płynniej i precyzyjniej sterujesz ostrością.
    Mnie osobiście również bardzo wygodnie steruje się ostrością w obiektywach E. Też trzeba się nakręcić i też jest precyzyjnie.
    Co do 35mm - bardzo polecam FD. Choć mile wspominam też MD, ale jest droższy i moim zdaniem FD lepiej pracuje pod światło.
    Z tym że przy obecnej cenie Sigmy 30/2.8, a używane wkrótce powinny zacząć pojawiać się w okolicy 500zł, to ja bym się już w manuale (w tym zakresie) nie pchał.
    A jak już to w jakieś zakręcone
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Z tym że przy obecnej cenie Sigmy 30/2.8, a używane wkrótce powinny zacząć pojawiać się w okolicy 500zł, to ja bym się już w manuale (w tym zakresie) nie pchał.
    Albo dające rzeczywiście jakiegoś kopa pod względem jasności. Cały czas mam sobie za złe że nie wziąłem tego Voitka 40/1.4 za tysiaka.

W każdym razie zgadzam się że przy obecnej cenie sigmalux rządzi jeżeli chodzi o standard nexowy.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    To może fujian 35/1.7
    mam, ale chce też normalne szkło

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Ja bym podkreślił i pogrubił to co napisałeś - jeśli ktoś zamierza bawić się obiektywami bez AF, to jedyne rozsądne wyjście to obiektywy fabrycznie bez AF. Tylko one dają odpowiednią precyzję i wygodę w ręcznym ustawianiu ostrości. Jak raz weźmiesz taki do ręki, to do pierścienia obiektywu z AF nie będziesz chciał wrócić. Jest zupełnie inny opór, rozmiar pierścienia ale najważniejsze - zakres obrotu. W obiektywach manualnych jest zdecydowanie większy - a przez to płynniej i precyzyjniej sterujesz ostrością.
    Mnie osobiście również bardzo wygodnie steruje się ostrością w obiektywach E. Też trzeba się nakręcić i też jest precyzyjnie.
    Co do 35mm - bardzo polecam FD. Choć mile wspominam też MD, ale jest droższy i moim zdaniem FD lepiej pracuje pod światło.
    ale nie ma nic taniego ze światłem do max 2.0
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    ale nie ma nic taniego ze światłem do max 2.0
    Hexanon 40/1.8, mir 35/2 (biały kruk niestety), takumar 35/2 (rzadki i już imho za drogi żeby to miało sens).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    takumar 35/2
    Kto mnie wołał?
    Czego chciał?

To już było: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=214137,

a to na dodatek:

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 267 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1672172572652662672682692773173677671267 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów