wszystko jasne. dzięki Mekano za info.
czyli jest do przeżycia.
póki co jedyna zauważalna wada, to brak dotykowego LCD.
Szukaj
wszystko jasne. dzięki Mekano za info.
czyli jest do przeżycia.
póki co jedyna zauważalna wada, to brak dotykowego LCD.
Nikon D*** vs. Sony NEX **
Powiem ci tak, po przemysleniu uwazam jednak, ze nie moze byc to wada, bo skoro ma wizjer, ma wiecej pokretel i kolek, a to oznacza, ze nie musisz wchodzic w menu zeby cos zmienic..
Ja np. bardzo malo wchodze do menu, gdyz mam niektore funkcje przypisane pod przycisk skrotu, tzn. musze wejsc do menu i tak, ale dotyk nie jest szczegolnie potrzebny, ale fakt jest bardzo wygodny, gdy juz musimy glebiej wejsc w opcje i cos pozmieniac..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
swojego NEXa używam praktycznie z manualnymi obiektywami i tutaj dla mnie nieco kłopotliwe jest wybieranie pokrętłem punktu ostrości.
z dotykiem odbywa się to znacznie szybciej i dokładniej. wskazujesz palcem miejsce i masz jego powiększenie, nie trzeba go szukać po całym ekranie.
Nikon D*** vs. Sony NEX **
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Dotyk niby gadżet a cholercia uzależnia...
"Jeszcze jedno ważne spostrzeżenie dotyczące obiektywów. Do tej pory NEX był bardzo pożytecznym systemem, doskonałą platformą dla obiektywów z innych systemów, zwłaszcza systemów zamkniętych takich ja Olympus OM czy Canon FD. Dostępnych jest wiele odpowiednich adapterów. Zatem podpiąłem znakomity Canon FD 300/4 przez adapter do body NEX-6 i po naciśnięciu spustu... na ekranie pojawił się komunikat "Nie można rozpoznać obiektywu. Zamocuj go poprawnie". Ten sam komunikat pojawił się po próbie podpięcia ZUIKO. Te same obiektywy z tymi samymi adapterami bezbłędnie współpracują z body NEX-5N oraz NEX-7. Nie wiem, czy to problem konkretnego body, którego soft odmawia współpracy z obiektywami innymi niż E i A (Tokina z bagnetem A i adapterem LA-EA1 działa poprawnie) jeżeli tak to czeka mnie naprawa. Czy też SONY zdecydowało się na ograniczenie możliwości stosowania innych obiektywów, co byłoby krokiem wstecz. Tak czy inaczej w obu przypadkach minus dla SONY."
żródło: http://www.nexforum.pl/artykuly/385-...erwsze-wraenia
To ja się pytam WTF? Czyżby sony chciało sobie strzelić w kolano? Już miałem w planie N6 i kilka manuali a tu takie klocki..
Skontaktuj się z nami