Close

Strona 36 z 51 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez picikola Zobacz posta
    5r +15-60(nie pomyłka)
    15-60 a to jakis nowy obiektyw? Gdzie takie sprzedaja?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

A jednak pomyłka 16-50

Domyślnie

Sony zawsze się ceniło, nie ważne co robi . (a nikon z d600 się nie ceni i to jeszcze jak....
    Tak naprawdę różnica sprowadza się do tego czy wybrać wizjer czy nie zdecydowanie wybieram to pierwsze jaki by on nie był.
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    Sony zawsze się ceniło, nie ważne co robi . (a nikon z d600 się nie ceni i to jeszcze jak....
    Tak naprawdę różnica sprowadza się do tego czy wybrać wizjer czy nie zdecydowanie wybieram to pierwsze jaki by on nie był.
    Przez jakiś czas Nexy to były najtańszymi bezlusterkowcami na rynku.

Czy ktoś używa Sigmy 19mm?? ciekaw jestem opinii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Przez jakiś czas Nexy to były najtańszymi bezlusterkowcami na rynku.

Czy ktoś używa Sigmy 19mm?? ciekaw jestem opinii.
    Właśnie praktycznie nie ma o niej opinii na forum. Ja mam Sigmę 30, to bardzo podobna konstrukcja. Za tą cenę jest naprawdę ok, w sumie jedyny minus to że przy takiej światłosile obiektyw mógłby być nieco mniejszy.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Czy widzicie dla NEX 6 jakąś sensowną alternatywę (w tej samej cenie)? Olympus OM-D E-M5 jest 1.000 zł droższy ale chyba teraz dorzucają dodatkowy obiektyw, którego cena to też pewnie 1.000 zł.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

też się nad tym zastanawiam. Jeżeli chodzi o alternatywę w cenie to chyba tylko... Nex 5R. Z konkurencji najczęstsze porównania to właśnie OM-D i X-E1. Do OMD dorzucają obiektyw za 300zł (tak, za 300 nie za 1zł, bo cena "promocyjnych" zestawów jest 300zł większa niż tych bez promocji za 1zł;P) ale i tak jest droższy no a X-E1 to już w ogole. Tylko, że X-E1 robi dużo lepsze jpgi.. i ogólnie pod względem robienia zdjęć jest na pewno na pierwszym miejscu. Tyle, że jak ktoś potrzebuje to brakuje modnych "dodatków" czyli fajnych filmów, rozpoznawania twarzy itp..

Na tę chwilę to chyba NEX-6 jest najrozsądniejszym rozwiązaniem. Sam przymierzam się do N6 + 16-50 + E50 na początek. Później może dojdzie do tego E35.

P.S. Co do alternatywy OMD jeszcze.. to jest m43.. a wątków i opinii o tym sprzęcie jest.. masa. Przeważnie skrajne. Są zakochani w m43 i ich szkłach (dobrych) a są narzekający na jednak za małą matrycę i kilka innych rzeczy.

Domyślnie

ale powiedzcie mi, 5R, zrobi o wiele ladniejsze zdjecia? czy w czym jest lepszy od 5N? Poza tym N6 tez mysle, ze podobny obrazek da co 5N? Nie licze dodatkow wszelakich, czy dodatkowych kolek, sama jakosc obrazka..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    ale powiedzcie mi, 5R, zrobi o wiele ladniejsze zdjecia? czy w czym jest lepszy od 5N? Poza tym N6 tez mysle, ze podobny obrazek da co 5N? Nie licze dodatkow wszelakich, czy dodatkowych kolek, sama jakosc obrazka..
    http://www.sonyalpharumors.com/nex-6...s-the-nex-5rn/

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Nie. I jest to oczywista oczywistość. A czym jest "lepszy" to widać gołym okiem... (np. wizjerem). Na pewno nie jakością obrazka ale nikt tego od niego nie wymagał.

Strona 36 z 51 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów