Close

Strona 16 z 51 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    16-50 wygląda nieźle, ale poczekamy na testy i opinie. Brałem go pod uwagę jako małe kompaktowe coś na każdą okazję + 18-200 jako coś uniwersalnego na wypady (chociaż o kompaktowości można zapomnieć) . Miałem kiedyś N18-200 i było to przyzwoite szkło na takie okazje.
    16/2.8 nie wchodzi w grę. Po co mi 2.8 skoro muszę to ostro przymykać?
    Zakładam, że 16-50 da radę.
    Ostro przymykają Optyczni, jak sobie skrzynkę fotografują. E16 nie spełnia pokładanych nadziei jedynie fotoonanistów, bo do robienia zdjęć i to na wszystkich przysłonach, doskonale się nadaje.

Tym niemniej mając E16-50 dokupowanie E16 jest zbędne.

Ten Zeiss mnie nerwowo rozstraja Świetne szkło, niestety ze świetną ceną
    I nie masz takiego szkła w żadnym systemie apsc, chyba że pełnoklatkowe trąby. Będzie pewnie w Fuji-X, jak zdejmą okres ochronny z X100. Oni też kumają fotoczaczę. Obawiam się że 18/1.4 pod u4/3 nie doczekasz się nigdy. A na zeissa czy jakiegoś fuja dozbierasz.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

16-50 wygląda nieźle, ale poczekamy na testy i opinie.
    Nie powinno byc gorsze od 18-55

Widze, ze bedziemy mieli na forum, kolejnego "NexOdusa" ;D
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Dla mnie posiadacza jednego systemu (Pentax) - Nex wydaje się ciekawym uzupełnieniem gdy chcemy coś poręczniejszego na wyjazdy i ew. do streeta.
    Nex6 ew. 5r z kitem do tego Sigma 30mm + adapter do bagnetu K i mam już wystarczający i względnie niedrogi zestaw.
    Myślałem o Fuji E-X1 ale to drogi system i musiałbym sprzedać Pentaxa i zainwestować w nową optykę. Podobnie w Olympusie - swoich szkieł nie podepnę wiec musiałbym kupić ze trzy stalki które w Olku są dobre ale drogie. Poza tym już raz "wyskoczyłem" z Olka właśnie po zmianie ich koncepcji...
    Czasem jeszcze myślę o Samsungu ale NEX będzie chyba bardziej uniwersalny.

Ciekaw jestem tylko jak spisują się kity Nex a zwłaszcza nowy 16-50?? Kit Pentaxa zaskoczył mnie np. b.pozytywnie - ciemy jak to kit i wolny ale zawsze celny, ostry i fajne rysujący.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    a co do drugiej wypowiedzi to np. majac 5N + 18-200 i majac d5200 + 70-300 VR, to ja naprawde jestem ciekawa co by wypadlo lepiej.. bo ograniczajac sie do standardowych kitow, to pewnie bedzie podobnie..
    18-200 nie jest w zadnej mierze odpowiednikiem 70-300, wiec co ma na celu takie porownanie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sin Zobacz posta
    18-200 nie jest w zadnej mierze odpowiednikiem 70-300, wiec co ma na celu takie porownanie?
    Chodzilo mi o to czy na obiektywie 18-200, 70-200 bedzie lepsze, czy 70-200 uzywajac 70-300

a jaki bylby cel, kupic d5200 i miec do tego 70-300 wlasnie, albo pojsc tylko w strone Nex-a i kupic kit 18-200
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

16-50 wygląda nieźle, ale poczekamy na testy i opinie. Brałem go pod uwagę jako małe kompaktowe coś na każdą okazję + 18-200 jako coś uniwersalnego na wypady (chociaż o kompaktowości można zapomnieć) . Miałem kiedyś N18-200 i było to przyzwoite szkło na takie okazje.
    16/2.8 nie wchodzi w grę. Po co mi 2.8 skoro muszę to ostro przymykać?
    Zakładam, że 16-50 da radę.

Ten Zeiss mnie nerwowo rozstraja Świetne szkło, niestety ze świetną ceną

to może zeiss + 16mm a bez kita? Odważnie ale minimalizując słoiki a chcąc jakości to nie wydaje się głupie.. Zoom w nogach, i schudnie się trochę

Domyślnie

problem z samsungiem i sony jest taki, że uważają że na apsc do portretu tylko 85 lub 50

Cytat Zamieszczone przez frytek Zobacz posta
    Oczywiście x-e1.. heh ile razy się jeszcze pomylę? Nie będzie droższy? Miejmy nadzieję, ale obawiam się, że będzie. Samo body już zrobi niezłą cenę. Przelicznik to bym wolał x1
    cena x-e1 jest znana i wyraźnie tańsza od OMD... nie wiem skąd ten pogląd że to takie drogie musi być ;P x-pro1 jest dla pro... .
    Boję się tylko aby fuji i tak nie odbiło sobie ceny na czymś innym... czyli szkłach
    Ostatnio edytowane przez hostman22 ; 07-11-2012 o 21:16
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    problem z samsungiem i sony jest taki, że uważają że na apsc do portretu tylko 85 lub 50
    A co byś chciał?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

56/58 :d
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frytek Zobacz posta
    to może zeiss + 16mm a bez kita? Odważnie ale minimalizując słoiki a chcąc jakości to nie wydaje się głupie.. Zoom w nogach, i schudnie się trochę
    Kto wie, może na początek tylko nex + zeiss 24?
    nic...

Strona 16 z 51 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów