Close

Strona 26 z 51 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

wszystko jasne. dzięki Mekano za info.
    czyli jest do przeżycia.
    póki co jedyna zauważalna wada, to brak dotykowego LCD.
    Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marioo Zobacz posta
    póki co jedyna zauważalna wada, to brak dotykowego LCD.
    Powiem ci tak, po przemysleniu uwazam jednak, ze nie moze byc to wada, bo skoro ma wizjer, ma wiecej pokretel i kolek, a to oznacza, ze nie musisz wchodzic w menu zeby cos zmienic..
    Ja np. bardzo malo wchodze do menu, gdyz mam niektore funkcje przypisane pod przycisk skrotu, tzn. musze wejsc do menu i tak, ale dotyk nie jest szczegolnie potrzebny, ale fakt jest bardzo wygodny, gdy juz musimy glebiej wejsc w opcje i cos pozmieniac..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

swojego NEXa używam praktycznie z manualnymi obiektywami i tutaj dla mnie nieco kłopotliwe jest wybieranie pokrętłem punktu ostrości.
    z dotykiem odbywa się to znacznie szybciej i dokładniej. wskazujesz palcem miejsce i masz jego powiększenie, nie trzeba go szukać po całym ekranie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marioo Zobacz posta
    swojego NEXa używam praktycznie z manualnymi obiektywami i tutaj dla mnie nieco kłopotliwe jest wybieranie pokrętłem punktu ostrości.
    z dotykiem odbywa się to znacznie szybciej i dokładniej. wskazujesz palcem miejsce i masz jego powiększenie, nie trzeba go szukać po całym ekranie.
    No tak, ale w -6 nie masz dotyku, gdyz masz wizjer, wiec albo jedno albo drugie, wizjer byl taki wazny, a co teraz okazuje sie, ze moglo by go nie byc? Bo lepiej korzystac z wyswietlacza LCD kadrujac i wybierac ostrosc palcem?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Nigdzie nie moge wyczytać czy nowe NEXy mają konfigurowalne autoiso bo ta sztywna 1/60 to niestety jest mało życiowa.
    Nie wiem, czy można je konfigurować. Niemniej jednak auto iso nie działa w trybie manualnym.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    No tak, ale w -6 nie masz dotyku, gdyz masz wizjer, wiec albo jedno albo drugie, wizjer byl taki wazny, a co teraz okazuje sie, ze moglo by go nie byc? Bo lepiej korzystac z wyswietlacza LCD kadrujac i wybierac ostrosc palcem?
    dotyk jest dobry do kadrowania
    wizjer jest dobry do całej reszty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie wiem, czy można je konfigurować. Niemniej jednak auto iso nie działa w trybie manualnym.
    Jest na to rada. Trzeba mieć obiektyw manualny (z pierścieniem przysłon). Wtedy włączamy tryb S i mamy sterowanie czasem w body, przysłoną na pierścieniu obiektywu i możemy sobie włączyć autoiso.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Dotyk niby gadżet a cholercia uzależnia...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

"Jeszcze jedno ważne spostrzeżenie dotyczące obiektywów. Do tej pory NEX był bardzo pożytecznym systemem, doskonałą platformą dla obiektywów z innych systemów, zwłaszcza systemów zamkniętych takich ja Olympus OM czy Canon FD. Dostępnych jest wiele odpowiednich adapterów. Zatem podpiąłem znakomity Canon FD 300/4 przez adapter do body NEX-6 i po naciśnięciu spustu... na ekranie pojawił się komunikat "Nie można rozpoznać obiektywu. Zamocuj go poprawnie". Ten sam komunikat pojawił się po próbie podpięcia ZUIKO. Te same obiektywy z tymi samymi adapterami bezbłędnie współpracują z body NEX-5N oraz NEX-7. Nie wiem, czy to problem konkretnego body, którego soft odmawia współpracy z obiektywami innymi niż E i A (Tokina z bagnetem A i adapterem LA-EA1 działa poprawnie) jeżeli tak to czeka mnie naprawa. Czy też SONY zdecydowało się na ograniczenie możliwości stosowania innych obiektywów, co byłoby krokiem wstecz. Tak czy inaczej w obu przypadkach minus dla SONY."

żródło: http://www.nexforum.pl/artykuly/385-...erwsze-wraenia

To ja się pytam WTF? Czyżby sony chciało sobie strzelić w kolano? Już miałem w planie N6 i kilka manuali a tu takie klocki..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Tylko, ze na tych stronach wczesniejszych, ktos napisal ze timelapse do nieczego nie sluzy, bezuzyteczna aplikacja..
    Zechciało mi się sprawdzić. Ta aplikacja na razie jest niedostępna.

Cytat Zamieszczone przez frytek Zobacz posta
    To ja się pytam WTF? Czyżby sony chciało sobie strzelić w kolano? Już miałem w planie N6 i kilka manuali a tu takie klocki..
    Instrukcja, strona 33. Menu/ustawienia/wyzw.bez.obiek.
    Tomek
    | tohu wawohu |

Strona 26 z 51 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów