Close

Strona 23 z 51 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    No to zastanów się jak masz wybierać punkt ostrzenia na dotykowym ekranie z okiem przy wizjerze.
    Sęk w tym, że można. Któryś (nie chce mi się szukać który) Olympus ma tak, że patrzysz przez wizjer a kciukiem możesz miziać po ekranie, który jest wtedy taką "dotykową tabliczką". Zakładam, że po odpowiednim treningu i przyzwyczajeniu się może (nie musi) to być całkiem wygodny i szybki sposób wyboru pola AF.
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    No to zastanów się jak masz wybierać punkt ostrzenia na dotykowym ekranie z okiem przy wizjerze.
    No to mozna wylaczyc wizjer.. ale faktycznie teraz sobie przypominam, ze -7 tez nie mial ekranu dotykowego...

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Wygrywa metalowy D5200!
    Nie, nie, poki co nie zamierzam juz myslec o zadnym innym aparacie, wlasnie zdalam sobie sprawe, ze 5N jest idealny w takim razie Bo nie wyobrazam sobie jakos aparatu bez ekranu dotykowego, dla mnie super wygodne.. tylko, ze ma swoje wady.. a -6 to ze nie ma ekranu dotykowego, musi nadrobic ergonomia i pokretlami, wiec tez ma swoje plusy..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Choć w 5R/6 może być jeszcze fajniej. Kładziesz aparat na czymkolwiek, włączasz WiFi idziesz do rodzinki, kadrujesz na smartfonie i wciskasz zdalnie spust. Efekt masz od razu na ekranie smartfona.
    o cholercia, nawet bym nie wpadł na takie zastosowanie WiFi, nieźle! Tylko z drugiej strony poza domem się tego nie zrobi. No chyba, żeby smartfonem połączyć się z siecią przez 2G/3G i poprzez tethering udostępnić WiFi dla Nexa. No cuda wianki widzę
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    o cholercia, nawet bym nie wpadł na takie zastosowanie WiFi, nieźle! Tylko z drugiej strony poza domem się tego nie zrobi. No chyba, żeby smartfonem połączyć się z siecią przez 2G/3G i poprzez tethering udostępnić WiFi dla Nexa. No cuda wianki widzę
    Nie zrozumiałeś Telefon łączy się z aparatem poprzez Wifi. I tyle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Samo wifi bez netu wystarczy?
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

W zestawie niestety ładowarki nie ma
    Grzebałem po rożnych forach obcych, a tu na jednym z naszych rodzimy bardzo fajny opis.
    http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=45479
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    No dobra, ale oba urządzenia musza być w zasięgu jednej sieci. W lesie czy w górach przecież nie znajdziemy WiFi, dlatego, o ile dobrze rozumiem, w takiej sytuacji musimy ją sobie sami stworzyć poprzez tethering WiFi w telefonie. :>

EDIT: no chyba, że to działa na zasadzie np. bluetootha, ale szczerze mówiąc nie słyszałem o takiej komunikacji wifi między urządzeniami, bez internetu.
    Ostatnio edytowane przez drdln ; 14-11-2012 o 10:59
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Samo wifi bez netu wystarczy?
    No raczej tak. Wifi w moim fonie umożliwia bezpośrednio podłączenie do urządzenia (mam tak w galaxy ace 2) lub może robić za hotspot/router więc tak pewno też da się podłączyć. Netem być może też się da ale aparat musiałby mieć dostęp do neta przez wifi bo raczej nie ma wbudowanego modemu 3g.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Aparat łączy się ze smartfonem/tabletem bezpośrednio używając WiFi (nie trzeba routera/access pointa).
    https://www.youtube.com/watch?v=UEU7...e_gdata_player
    Czy to się przyda i będzie wygodne? Się zobaczy
    Smartfona i tak zwykle mam przy sobie...
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

wifi ma tryb ad hoc, nie trzeba routera

Strona 23 z 51 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów