Close

Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

Podsumowując: w zestawie jest ładowarka, która umożliwia ładowanie przez USB. Ładowarki do której wkłada się akumulator nie ma. Akumulator jet taki sam jak w innych NEXach lub w SLT a33/35/55.
    Dotyczy to również Nex 5R.
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Czy brak dotykowego wyświetlacza to duży minus? To chyba jedyna słabość w porównaniu do 5N/5R? Czy w wizjerze 6tki będzie widoczny piking przy ostrzeniu manualnym?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Czy brak dotykowego wyświetlacza to duży minus?
    ale przeciez -6 ma dotykowy wyswietlacz?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Czy brak dotykowego wyświetlacza to duży minus? To chyba jedyna słabość w porównaniu do 5N/5R? Czy w wizjerze 6tki będzie widoczny piking przy ostrzeniu manualnym?
    Ad. 1. Dotyk jest fajny i przydatny, ale może nie to że się wyklucza z wizjerem ale jest względem niego ortogonalny
    Ad. 2. Może jeszcze rozmiar - 6 jest wyraźnie większy.
    Ad. 3. Tak, będzie widać.

Bardzo przydatne porównanie z 5n z forum KKM: http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=45637

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Nex6 nie ma dotykowego ekranu, który przydaje się bardziej, niż myślałem. Pomaga w ręcznym ostrzeniu. Ustawiasz kadr i ostrzysz z grubsza, potem dotykasz paluchem w miejscu, gdzie chcesz mieć ostre, włącza się powiększenie tego miejsca i ustawiasz ostrość łatwo, nawet bez używania peakingu (który oczywiście jest również w wizjerze Nex6). Poza tym szybciej wybiera się punkt ostrości lub dotykiem włącza śledzenie obiektu. Przykład: chcesz sobie z rodzinką zrobić zdjęcie, kładziesz aparat na czymkolwiek, odchylasz wizjer, dotykasz na ekranie na kimś, kto ma być ostry, wciskasz spust i masz 10s (timer) na dobieg do rodzinki
    Choć w 5R/6 może być jeszcze fajniej. Kładziesz aparat na czymkolwiek, włączasz WiFi idziesz do rodzinki, kadrujesz na smartfonie i wciskasz zdalnie spust. Efekt masz od razu na ekranie smartfona.

Instrukcja Nex6/5R (PL): http://pdf.crse.com/manuals/4437009511.pdf

Edycja: to "wyraźnie większy" to tylko 1cm i w rzeczywistości nie robi różnicy. Sprawdziłem osobiście.
    Ostatnio edytowane przez ToTom ; 14-11-2012 o 09:02
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

a to ja musze zacytowac:
    Nex 5N miał jakieś obudowę w dużej mierze z metalu, Nex 6 jest plastykowy
    http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=45637

No to jak to tak, gorsza ma obudowe, mimo ze z bardzo dobrej jakosci materialow? Dla mnie plastik, to dziadostwo, widze to po moich obiektywach.. ten z metalu jest jak nowy, a z plastiku zdazyl sie rozwalic..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    a to ja musze zacytowac:

http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=45637

No to jak to tak, gorsza ma obudowe, mimo ze z bardzo dobrej jakosci materialow? Dla mnie plastik, to dziadostwo, widze to po moich obiektywach.. ten z metalu jest jak nowy, a z plastiku zdazyl sie rozwalic..
    Tak, a w dodatku ten plastik to odzysk z butelek po Pepsi...
    Wiesz co? W sumie to się cieszę, że uznałaś Nex6 za dziadostwo, bo to oznacza, że już nie będziesz pytać co sobie kupić. Wygrywa metalowy D5200!
    Dzisiaj z polimerów robi się broń i samoloty. Wygrywają wagą i prostotą obróbki. Księgowi rządzą.
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Nex6 nie ma dotykowego ekranu, który przydaje się bardziej, niż myślałem.
    Nie ma dotykowego ekranu? Wlasnie tak patrze i nie wiedzialam o tym ze nie ma..
    Nex5N dla mnie jest idealny z takim rozwiazaniem, musieli to "zepsuc"?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Nie ma dotykowego ekranu? Wlasnie tak patrze i nie wiedzialam o tym ze nie ma..
    Nex5N dla mnie jest idealny z takim rozwiazaniem, musieli to "zepsuc"?
    No to zastanów się jak masz wybierać punkt ostrzenia na dotykowym ekranie z okiem przy wizjerze.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

hehe ciut uszczypliwie ale trafnie... poza tym o tym, że NEX-6 nie jest dotykowy to też już chyba było nie raz A w ogóle, widział już ktoś NEX-6 w jakimś Media Markt czy innym podobnym Eurosyfie? Pobawiłbym się na spokojnie, bez patrzenia sprzedawcy na ręce..

Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów