Close

Strona 32 z 51 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

No tym dzyndzlem raczej na pewno można płynnie zoomować, bo wtedy to silniczek de facto kręci soczewkami - czyli powinna być mega płynność.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    No tym dzyndzlem raczej na pewno można płynnie zoomować, bo wtedy to silniczek de facto kręci soczewkami - czyli powinna być mega płynność.

Jezeli tak faktycznie jest, to ten obiektyw jest /bedzie rewelacyjny, nie krecilam nigdy filmow, tak bardziej na powaznie, ale ostatnio duzo mam praktyki i zabawy z tym i 18-55 przy zoomowaniu to jest jednak DRAMAT.. i nic sie nie da z tym zrobic..eh zawsze cos nie tak, nie chce myslec o nastepnym obiektywie.. ale skoro do krecenia filmow sie nie nadaje, to jak tu nie myslec o innym..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

płynności niestety nie ma, pracuje to skokowo niestety. Oczywiście zależy wszystko na jakim poziomie płynności Ci zależy.

Domyślnie

To jeśli ten ostatni pierścień służy do zoomowania, to czym się ustawia ostrość? Tym kółkiem z tyłu body? A nie jest tak, że ten pierścień może mieć różne funkcje w zależności od sytuacji?

Domyślnie

Jeśli jest włączony af to pierścieniem zmienia się ogniskową, tak jak przyciskiem. Z mf przycisk jest od zooma, a pierścień od fokusa...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frytek Zobacz posta
    płynności niestety nie ma, pracuje to skokowo niestety. Oczywiście zależy wszystko na jakim poziomie płynności Ci zależy.
    Zeby nie bylo czuc tych przeskokow, jak sie kreci zoomem.. hm moj 7 letni kompakt Sony chyba tak wlasnie mial, mega plynnie (chociaz kiedys nie zwracalam na to uwagi, bo sie nie interesowalam video) a Nex kreci dosc dobrze filmy i najlepiej uzywac bez zoomu, wtedy jest stabilnosc.. a z tym kitowym zoomem nie da rady, bo o ile w jedna strone zrobisz plynnie, tak chcac oddalic juz jest mega przeskok.. no i niestety.. trzeba sie zdecydowac bez zomowanie najlepiej..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie rozumiem problemu pt. matryca jest za blisko bagnetu.

Jeżeli matryca jest za blisko bagnetu dla naszego nowoprojektowanego obiektywu, układ optyczny odsuwamy od matrycy za pomocą dystansu.

W drugą stronę działa to słabo
    Też miałem niejasność i stąd pytanie.

Trochę pobuszowałem w necie i faktycznie niektórzy zarzucają Nex-om, że układ optyczny jest dość blisko matrycy.
    Z dalszej lektury dowiedziałem się, że sprawia to problemy przy konstrukcji tańszych i kompaktowych obiektywów które mogą mieć mniej ostre rogi.

Sony nawet opatentowało zakrzywioną matrycę - może z myślą o Nex-ach??
    http://www.optyczne.pl/5260-nowo%C5%..._tygodnia.html

W każdym razie źle nie jest. Mnie posiadacza trzech limitedów ciągnie do Nex-a bo wydaje mi się, że bezlusterkowiec Sony o wiele lepiej sobie poradzi z ostrzeniem niż np. NX200 Samsunga.

Domyślnie

No to wyglada to calkiem dobrze, a czytaliscie o Nex-9? Kiedy ma wyjsc? Ten aparat ma byc umieszczony w obudowe kamery i bedzie rewelacyjnie ponoc krecil filmy?
    ale to ze full-frame, to jakies plotki?
    http://www.sonyalpharumors.com/sr5-s...es-full-frame/
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 21-11-2012 o 02:14

Strona 32 z 51 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów