Close

Strona 5 z 51 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

A ja podawalam ceny z Hiszpanii, haha..
    Hiszpania droga Sony NEX-7 + 18-55mm - 1.230,39 €
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 12-09-2012 o 23:48
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

GL
    Gość

Domyślnie

Polska
    Nikon D3100 + 18-55 f/3.5-5.6 vr 1700 zł
    Nikon D5100 + 18-55 f/3.5-5.6 vr 2000 zł

Domyślnie

No, ale to jest watek o Sony Nex 6, a ceny innych Nexow byly tylko dodatkiem (w sumie nie potrzebnym) do watku.. a co ma Nikon z tym wspolnego?:P
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    No, ale to jest watek o Sony Nex 6, a ceny innych Nexow byly tylko dodatkiem (w sumie nie potrzebnym) do watku.. a co ma Nikon z tym wspolnego?:P
    Takiej samej wielkości matryca i podobny obiektyw o tym samym świetle za znacznie mniejsze pieniądze. Nieco większa masa i gabaryty, ale i bateria znacznie więcej wytrzymuje i AF z innej bajki. Ceny bezlusterkowców są obecnie absurdalne.

Domyślnie

No, ale przeciez Nexy, sa skierowane do innych uzytkownikow, niz ten kto wybiera swiadomie lustrzanke..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Takiej samej wielkości matryca i podobny obiektyw o tym samym świetle za znacznie mniejsze pieniądze. Nieco większa masa i gabaryty, ale i bateria znacznie więcej wytrzymuje i AF z innej bajki. Ceny bezlusterkowców są obecnie absurdalne.
    tablety też są dużo droższe niż odpowiadające im laptopy, które znów są droższe od odpowiadających im stacjonarnych komputerów - za miniaturyzację się płaci, ale pocieszę Cię że ceny bezlusterkowców i tak mocno spadają (chociażby z naszego podwórka J1 kosztował na początku absurdalne pieniądze, a teraz z 10-30 Vr jest ok. 1650 zł, co dalej jest wysoko ale już nie absurdalnie)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Nieco większa masa
    Sprawdzam

Nikon: 560+265=825g
    Sony: 345+116=461g

Czyli to "nieco" = ok 44%

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Sprawdzam

Nikon: 560+265=825g
    Sony: 345+116=461g

Czyli to "nieco" = ok 44%
    i dlatego ludzie mają problemy z ułamkami i procentami

825/461 = 1,7896, czyli to "nieco" to 79% - podstawą do porównywania jest waga NEXa

Domyślnie

Policz jeszcze raz
    Ostatnio edytowane przez gavin ; 14-09-2012 o 12:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Policz jeszcze raz
    no i wynik wciąż jest ten sam

jak sądzę robisz dzielenie odwrotne, czyli 461/825 = 0,5588 i potem odejmujesz te prawie 0,56 od jedności, otrzymując 44%, tylko no właśnie czego to jest 44%?

Strona 5 z 51 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów