Close

Strona 7 z 51 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebah Zobacz posta
    jak to jest z tymi nexami, czy moge przymocowac do nich szkla tylko 4/3 czy moge wszystkie manualne szkla poprzez przejsciowke rowniez uzywac bez problemu ? np Planar 85/1.4 ? chcialbym zmienic ciezka torbe i kupic cos zdecydowanie mniejszego i interesuje mnie wlasnie ten system, lecz pare pytan musze jeszcze rozgryzc.
    Wszystko możesz podłączyć, prócz obiektywów z systemów o tych samych cechach (systemy bezlusterkowe). Peaking działa bez jakiejkolwiek komunikacji ze szkłem, więc zawsze będzie dobrze. A najlepiej ze szkłami A-mount (Sony), gdzie dodatkowo przez sonowską przejściówkę napędzisz AF.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

AF nie jest dla mnie jakims wielkim priorytetem, fajnie ze jest ale chcialbym miec body do ktorego bede mogl podokrecac moje manualne szkla i nimi sie pobawic. nex 6 zainteresowal mnie i wlasnie to niego chce wykorzystac do manualnych obiektywow.

Domyślnie

AF nie jest dla mnie jakims wielkim priorytetem, fajnie ze jest ale chcialbym miec body do ktorego bede mogl podokrecac moje manualne szkla i nimi sie pobawic. nex 6 zainteresowal mnie i wlasnie to niego chce wykorzystac do manualnych obiektywow.
    Prócz cropa 1.5 większych wad w takim zastosowaniu nie widzę.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

1.5 czy 2.0 ? bo dwie wersje juz slyszalem
    Licząc względem przekątnej w nexie masz 1.5 czyli nikonowskie dx, w u43 2.0.

Domyślnie

Nexy mają matrycę APS-C, tak jak Nikony od D3000 do D300. Jak działa peaking, można zobaczyć tu: http://www.youtube.com/watch?v=HGPF375-2rA
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Oni na fotopolis sie chyba pomylili.. jak moze miec rozdzielczosc:

• 6000 x 4000 ???
    • 4240 x 2843
    • 3008 x 2000

Przeciez Nex-6 ma 16 mpix, tyle co Nex5N, a 5N ma max 4912x3264, wiec?
    to nie Nex7, z matyca 24 mpix..

i cos mi nie pasuje jeszcze w tym opisie.. napisali ze w Nex-6 nie mozna przewijac powiekszen? W nex-5 mozna, to jak - uwstecznili sie z tym..? Czy oni nie znalezli w tescie tego..
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 15-10-2012 o 08:51 Powód: łączenie postów
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

A jak się te powiększenia przewijia bo coś nie moge do tego dojść W teście na fotopolis piszą że do stopki będzie można podłączyć dowolną lampe to ta do nikona też będzie działać?
    D50 nex5n x-pro1

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

ogólnie ten test ten poniżej krytyki.. najpierw linka wrzuciłem a później przeczytałem. Prawie na każdej stronie jakieś fanaberie są wypisywane, nie wspominając o literówkach..

Strona 7 z 51 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów