Close

Strona 6 z 51 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

No to według Twoich wyliczeń zgrubnie biorąc 800g vs 400g to 79% różnicy. Chyba trzeba trochę przysiąść do matematyki. Problemów z ułamkami będzie mniej.

Domyślnie

nie chcę Wam przeszkadzać, ale po prostu nikon waży 179% wagi sony, a sony waży 56% wagi nikona `;P
    Ostatnio edytowane przez wizja ; 14-09-2012 o 15:14
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    No to według Twoich wyliczeń zgrubnie biorąc 800g vs 400g to 79% różnicy. Chyba trzeba trochę przysiąść do matematyki. Problemów z ułamkami będzie mniej.
    Tak, sądzę, że Ci pomoże jak siądziedz do tej nauki.

aby Ci się łatwo liczyło:

masz liczby 200 i 300, ile razy jest większa ta druga od pierwszej? 1,5 raza, zgadza się? czyli o 50% większa od pierwszej

masz liczby 200 i 400, podobne pytanie - odpowiedzi: 2 razy i o 100% większa od pierwszej

no to przykład trudny - liczby: 825 i 461, te same pytania - odpowiedzi: 1,7896 i o 78,96% większa od pierwszej

a skoro porównujesz ile razy cięższy jest nikon od sony nexa to odpowiednio pierwszą liczbą jest waga nexa, a drugą jest waga nikona

pozdrowionka
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wizja Zobacz posta
    nie chcę Wam przeszkadzać, ale jeśli sony waży 100%, to nikon waży 179% wagi sony. Z kolei jeśli przyjąć, że nikon waży 100% to sony waży 56% wagi nikona `;P
    zgadza się i to właśnie chciałem pokazać, że kolega porównuje ile razy nikon jest cięższy od bazowego nexa (to że jest bazowym jest chyba oczywiste skoro do niego porónujemy, prawda?), ale podaje złe procenty
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Boszzz Nex jest o 44% lżejszy od Nikona, albo waga Nexa to 56% wagi Nikona.

Domyślnie

Może załóżcie sobie wątek o procentach (i nie mam na mysli tego o alkoholach ).
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Może to kogoś zaskoczy ale 200 jest o 100% większe od 100, a 100 jest o 50% mniejsze od 200

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/thread/3280861

Parę fotek testowych z różnych obiektywów.. szkoda tylko, że gościu nie przetestował AF nie wiadomo czemu do końca.

Domyślnie

Swietna ta jakosc tych Nexow.. trzeba bedzie pomyslec w przyszlosci o takim z wieksza ergonomia
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

jak to jest z tymi nexami, czy moge przymocowac do nich szkla tylko 4/3 czy moge wszystkie manualne szkla poprzez przejsciowke rowniez uzywac bez problemu ? np Planar 85/1.4 ? chcialbym zmienic ciezka torbe i kupic cos zdecydowanie mniejszego i interesuje mnie wlasnie ten system, lecz pare pytan musze jeszcze rozgryzc.

Strona 6 z 51 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów