No to według Twoich wyliczeń zgrubnie biorąc 800g vs 400g to 79% różnicy. Chyba trzeba trochę przysiąść do matematyki. Problemów z ułamkami będzie mniej.
Szukaj
No to według Twoich wyliczeń zgrubnie biorąc 800g vs 400g to 79% różnicy. Chyba trzeba trochę przysiąść do matematyki. Problemów z ułamkami będzie mniej.
nie chcę Wam przeszkadzać, ale po prostu nikon waży 179% wagi sony, a sony waży 56% wagi nikona`;P
Ostatnio edytowane przez wizja ; 14-09-2012 o 15:14
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
Tak, sądzę, że Ci pomoże jak siądziedz do tej nauki.
aby Ci się łatwo liczyło:
masz liczby 200 i 300, ile razy jest większa ta druga od pierwszej? 1,5 raza, zgadza się? czyli o 50% większa od pierwszej
masz liczby 200 i 400, podobne pytanie - odpowiedzi: 2 razy i o 100% większa od pierwszej
no to przykład trudny - liczby: 825 i 461, te same pytania - odpowiedzi: 1,7896 i o 78,96% większa od pierwszej
a skoro porównujesz ile razy cięższy jest nikon od sony nexa to odpowiednio pierwszą liczbą jest waga nexa, a drugą jest waga nikona
pozdrowionka
szkoda, że to już nie to samo forum...
Boszzz Nex jest o 44% lżejszy od Nikona, albo waga Nexa to 56% wagi Nikona.
Może załóżcie sobie wątek o procentach (i nie mam na mysli tego o alkoholach).
Może to kogoś zaskoczy ale 200 jest o 100% większe od 100, a 100 jest o 50% mniejsze od 200![]()
http://forums.dpreview.com/forums/thread/3280861
Parę fotek testowych z różnych obiektywów.. szkoda tylko, że gościu nie przetestował AF nie wiadomo czemu do końca.
Swietna ta jakosc tych Nexow.. trzeba bedzie pomyslec w przyszlosci o takim z wieksza ergonomia
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
jak to jest z tymi nexami, czy moge przymocowac do nich szkla tylko 4/3 czy moge wszystkie manualne szkla poprzez przejsciowke rowniez uzywac bez problemu ? np Planar 85/1.4 ? chcialbym zmienic ciezka torbe i kupic cos zdecydowanie mniejszego i interesuje mnie wlasnie ten system, lecz pare pytan musze jeszcze rozgryzc.
Skontaktuj się z nami