Close

Strona 127 z 2397 PierwszyPierwszy ... 27771171251261271281291371772276271127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    ffmpeg jest dystrybuowany albo jako dynamiczna biblioteka, z której korzystają "właściwe" programy, albo jako program z linii poleceń.

Wypowiadasz się tak autorytatywnie, że Format Factory Ci coś zrobił a czegoś nie, a przecież tam są setki opcji do ustawienia. Zdążyłaś przetestować wszystkie?
    Co do ffmpeg, to skoro nie da sie normalnie otworzyc, to dobrze, poszukam w Google i poczytam jak to uruchomic..
    Bo nie wiem, ktore programy z tego korzystaja..

Właśnie przekonwertowałem sobie w FormatFactory na próbę 220MB MTSa na 160MB AVI (jaki kodek, nie wiem) z domyślnym presetem wysokiej jakości. Jest może i trochę gorzej, ale nie rwie na moim rzęchu. Rozdzielczość ta sama co oryginał.

Wrzuciłem też na próbę konwersję do XVID (oczywiście w opakowaniu AVI) 1280x720 czy jakoś tam (rozdzielczość większości "HD" z satelity, szeroki ekran). Wynik = 31MB, bardzo płynne odtwarzanie.
    A co do FormatFactory patrzylam rozne opcje i nie widzialam zeby mialo 1920x1080p
    sciagnelam jeszcze raz..

Przekonvertowalam na .avi i z pliku 50mb 1080p .mts, wyszlo mi 16 mb
    z lewej jest orginal a z prawej jest .avi - ktos kto sie zna na tym, moglby mi powiedziec czy konvert na .avi to jest beztratna jakosc? Czy lepiej to przekonwertowac na mp4? No bo mi to nie idzie plynnie.. a ustawilam na max jakosc.. i tak wszystkie programy co probowalam, to mi tnie..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Parametry są takie same, 1920x1080/50, przepływność inna bo kodek się zmienił. Audio przekonwertowane, ale z tym nie miałaś zdaje się kłopotów.

Źródłowy MTS mi tnie, wyściowe pliki już nie. Bardzo kiepski komputer, odtwarzacz VLC.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Parametry są takie same, 1920x1080/50, przepływność inna bo kodek się zmienił. Audio przekonwertowane, ale z tym nie miałaś zdaje się kłopotów.

Źródłowy MTS mi tnie, wyściowe pliki już nie. Bardzo kiepski komputer, odtwarzacz VLC.
    ja powiem tak, kiedys sciagnelam ten program i przekonwertowalam zdaje sie tak samo i na rozne wyjsciowe formaty.. wszystko mi cielo..

Mi orginalnego pliku nie tnie w .MTS - jest ideal i chcialabym identyczny wyjsciowy zrobic na .AVI, tylko zeby mi nie cielo... to czemu mi tnie? Ja tez nie mam i7..

Chcialabym przekonwertowac na ktoras z tych opcji:

.AVI, .DV, .MOV, .MPEG, .MPG lub .mp4 - nie znam sie na tym, nawet nie wiem, na ktore bylo by najlepiej?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 14-09-2012 o 02:26
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Rozszerzenia plików oznaczają jedynie tzw. nośniki czy też opakowania dla właściwych strumieni danych. Wewnątrz pliku avi mogą być strumienie różnie zakodowane.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    ale dalej nie wiem jak przekonwertowac .MTS na inny format.. bo programy ktorych probowalam, po zmianie formatu, traci mi sie jakosc..
    Kup jakiś program do edycji video, bo jaki jest sens bawić się nieobrobionymi plikami wprost z aparatu. Ja używam PowerDirector CyberLinka, cena około 50-80$ w zależności od aktualnej promocji.

Można posklejać poszczególne klipy w sensowną całość, wyprodukować jakiś filmik. Zapisać na dysku w wybranym formacie, można też wypalić płytę DVD lub BR.

Program ładnie łączy klipy video i zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 14-09-2012 o 10:40

Domyślnie

Ja sobie do domowego użytku filmiki koduje prościutkim programikiem: http://www.h264encoder.com/ . Przy ustawieniu HQ (same size as oroginal) jakość do domowej biblioteki w sam raz.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Zreszta, jakis Moderator , - poprosze niech to wykasuje.. bo bezsensu..
    tnelo, cielo, co za roznica, swiat sie z tego powodu zawali?
    Nie, ale niektórzy nie potrafią sie skupić na treści tylko patrzą na przecinki.

Co do tej konwersji, mogę przygotować plik wsadowy który (po skojarzeniu z rozszerzeniem) po jednym kliku zamieni Ci .MTS np na .Mp4 (bez re-enkodowania ale to wieczorem). Musisz mi tylko wystawić gdzieś jeden taki plik żebym sprawdził czy to działa.

Domyślnie

z lewej jest orginal a z prawej jest .avi - ktos kto sie zna na tym, moglby mi powiedziec czy konvert na .avi to jest beztratna jakosc? Czy lepiej to przekonwertowac na mp4? No bo mi to nie idzie plynnie.. a ustawilam na max jakosc.. i tak wszystkie programy co probowalam, to mi tnie..
    Wszystkie używane obecnie formaty są kompresją stratną. Chcesz mieć dobrą jakość ustaw duży bitrate i kodowanie 2-przebiegowe (2-pass). Jako kodek polecam H264/AVC, profil co najmniej [email protected], a najlepiej [email protected] (z [email protected]) nie radzą sobie niektóre stacjonarne playery).

Mi orginalnego pliku nie tnie w .MTS - jest ideal i chcialabym identyczny wyjsciowy zrobic na .AVI, tylko zeby mi nie cielo... to czemu mi tnie? Ja tez nie mam i7..
    A co masz? Jeśli kodujesz do AVI z jakimś domyślnym presetem, to zapewne wideo zostało zakodowane w MPEG lub MPEG2, którego nie dekoduje Twoja karta graficzna, a procesor sam nie wyrabia. Jakie masz obciążenie procesora podczas odtwarzania, czym odtwarzasz i jakie kodeki masz poinstalowane?
    Do sprawdzania co włąściwie siedzi w pliku wideo (kodeki i ustawienia) polecam program MediaInfo.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Wszystkie używane obecnie formaty są kompresją stratną. Chcesz mieć dobrą jakość ustaw duży bitrate i kodowanie 2-przebiegowe (2-pass). Jako kodek polecam H264/AVC, profil co najmniej [email protected], a najlepiej [email protected] (z [email protected]) nie radzą sobie niektóre stacjonarne playery).
    Tylko po jakie licho to re-enkodować gdy z aparatu wychodzi ładny h264 ?

Domyślnie

Gdybym postawił obok siebie Nikona D80 z Nikkorem 70-300 VR i Nex-5N 55-210 to:

- jak z AF przy bardzo dynamicznej scenie przy słabym oświetleniu
    - kto da w tych warunkach bardziej ostry obraz z mniejszą ilością szumu na ISO 1600 na maksymalnej ogniskowej

Jest może ktoś kto przesiadł się z D80 na 5N. Proszę o opinie
    Pozdrawiam Dawid
    https://www.dawidszczech.pl/
    D500, D750, N 24-70 2.8, N 50 1.8, N 85 1.8 T 17-55 2.8

Strona 127 z 2397 PierwszyPierwszy ... 27771171251261271281291371772276271127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów