Na razie nie objawił się tu żaden posiadacz 55-210.
Szukaj
Na razie nie objawił się tu żaden posiadacz 55-210.
Uzywalam d80 pare lat i nigdy nie mialam problemow z dynamicznymi scenami w bardzo slabym oswietleniu, + lampa, natomiast im wyzsze iso, tym wiekszy szum i praktycznie nigdy nie uzywalam iso 800 i wiecej w d80, bo on sie po prostu do tego nie nadawal, natomiast w 5N ze szklem 16 mm i z 18-55 (nie mam 55-210) moge uzywac iso 1600/3200 i jestem zadowolona, tyle ze z dynamicznymi scenami jak na razie porazka, np. do fajerwerkow sie nie bardzo nadaje, szukal mi ostrosci czesto i nie mogl zlapac, w Nikonie zadnego takiego problemu nie bylo.. jezeli jest czas na dynamiczne sceny.. ok, ale jesli wymagamy szybkosci w bardzo dynamicznych scenach czy w trybie seryjnym, to Nikon sobie poradzi lepiej. Ja zamienilam d80 na d90, zeby uzywac wieksze iso w dynamicznych scenach i w slabym oswietleniu i z tego tez powodu zostawiam sobie d90, bo 5N nie jest do wszystkiego.. ale da rade, da.. tyle, ze na pewno wyjdzie nieco mniej zdjec, niz bysmy to zrobili Nikonem, o ile pstrykasz co sekunde.. bo jesli robisz odstepy, to sie nada jak najbardziej bez wiekszych problemow...
Poza tym jesli chodzi o jakosc obrazka, nie ma co porownywac d80 do 5N, bo 5N jest znacznie lepiej, nawet lepiej od d90.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Trochę duża ta 35-tka, liczyłem na coś mniejszego.
UWA za to daje nadzieję na normalne mocowanie filtrów.
http://www.dpreview.com/news/2012/09...or-NEX-E-mount
A po co fajerwerków używać AF ???? No chyba, że Hiszpanie wystrzeliwują je z szybko jadących pojazdów... i w dodatku równolegle do powierzchni ziemi.
Jest chyba niemal identyczna gabarytami jak Sigma 30mm/2.8, którą pod względem gabarytów (i nie tylko) całkiem przyjemnie użytkuje mi się na NEX'ie. Przynajmniej pierścień ustawiania ostrości jest szeroki i wygodny, w S30mm często doostrzam manualnie, aby było ostro dokładnie tam gdzie chcę, tym bardziej jest to ważne przy f=1.8.
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 12-09-2012 o 13:02
No jest idealne.. i te tlo, to naprawde takie wychodzi z tej 50 mm?
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Skontaktuj się z nami