Close

Strona 124 z 2397 PierwszyPierwszy ... 24741141221231241251261341742246241124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 231 do 1 240 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Ciekawe, wg Ciebie używanie szkieł stałoogniskowych jest oznaką szaleństwa?
    No nie, nie zrozumiales? Czytaj szkla w liczbie pojedynczej, bo kupujac ten aparat, jestes przywiazany do jednego szkla staloogniskowego, a nie szkiel..
    Chodzilo mi o cene, ktora nie wiem czy jest adekwatna placac za kompakt z niewymienna optyka.. Mozna miec przeciez d800 w tej cenie..
    Albo Nexa + Zeiss 24 1.8 i mase innych do kompletu stalek i jeszcze Ci zostanie $$$
    ja wiem ze to FF, ale.. ogranicza, ze nie mozna wymienic obiektywu.. ten aparat bedzie skierowany dla ludzi, ktorzy dzisiaj decyduja sie kupic Fuji X100, tak mysle..
    No bo dla zwyklego niedzielnego amatora, odpada.. zdecydowanie, on potrzebuje identycznego, ale z zoomem..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Szkoda, że optyka nie będzie (?) wymiena

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Chodzilo mi o cene, ktora nie wiem czy jest adekwatna placac za kompakt z niewymienna optyka.. Mozna miec przeciez d800 w tej cenie...
    Ale za sam obiektyw ZEISS Biogon T* 2/35 ZM trzeba zapłacic ponad 3,5k
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 09-09-2012 o 21:14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Rzeczywiście, trochę dużo. Sam koncept jest bardzo dobry, taki krok dalej w stosunku do Fuji X100.
    No wlasnie, tez tak mysle.. poziom idealu jakosci, ciekawe o ile lepszej od X100 i czy w ogole..

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Szkoda, że optyka nie będzie (?) wymiena
    No a od kiedy w kompakcie, jest wymienna?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    No a od kiedy w kompakcie, jest wymienna?
    W kategorii bezlusterkowców jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    W kategorii bezlusterkowców jest
    No tak, mozna bylo by wydzielic watek, bo sie zamieszanie teraz robi..
    Kompakt z obiektywem niewymiennym, podobny jak RX100, tyle ze ten, to mamy z zoomem, a RX1, bedzie staloogniskowy.

Domyślnie

Nie chodzę jakoś ostatnio na koncerty i mam tylko w rodzinnym albumie jakąś namiastkę tego, co mógłby zaoferować E50 w tej dziedzinie.

Zastosowanie główne, z piszącym te słowa w roli ekshibicjonistycznego modela

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    nex-6 foto
    Tak, tak tak - w koncu normalna stopka, wizjer i cena pewnie mniej chora niz nex-7
    Oby tylko matryca nie grzała sie przy wideo i wymieniam swoje 5n-ki
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

no i 16-50 prawie pancake

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Tak, tak tak - w koncu normalna stopka, wizjer i cena pewnie mniej chora niz nex-7
    Oby tylko matryca nie grzała sie przy wideo i wymieniam swoje 5n-ki
    Nie byłbym tak na 100% pewien, ze ona taka normalna (w sensie że da się w nią włożyć lampę z tzw. gorącą stopką) ... ja tak podejrzewam, że można w nią będzie włożyć jedynie jakiś wynalazek Sony. Na fotkach z góry widać, że proporcej tej stopki są jakieś inne niż tej przez większość uważanej za "normalną".

MariuszJ, chyba nawet w tym wątku podawałeś swoją definicję na akceptację matrycy, czyli jakoś tak: akceptowalna jakość twarzy wielkości 1/10 kadru, nawet coś o autobusie (aucie) było w tej definicji ... obawiam się, ze Twoja pierwsza fotka nie zdała testu z tymi kryteriami ... co widać już na tak mocno pomniejszonej fotce.

Strona 124 z 2397 PierwszyPierwszy ... 24741141221231241251261341742246241124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów