Szukaj
Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18
Jakiś taki plastic- fantastic wygląda...
No i (moim zdaniem) absolutnie niewygodny system pokręteł- w a6000 już to lepiej rozwiązali a teraz krok w tył. Jak ktoś wygrzebie interesujące go ustawienia zanim np. przejedzie kolarz to stawiam liter. Zupełnie skierowane w stronę idioten aparaten (co wskazuje też brak wizjera).
Jedyny chyba plus to slot na kartę, wkurza mnie grzebanie koło baterii w A6000. Do pełni szczęścia brakuje filmowcom drugiego slotu żeby się nie zdziwili nagrywając... Ale z drugiej strony i tak bateria im padnie szybciej
Szału ni ma, odgrzewany kotlet tylko 24.3 Mpx wsadzone.
Nie mam wizjera w Nexie, ale nie czuję się idioten fotorgafer![]()
Bo to seria między nexem 3 a 5 więc czego się spodziewać?Natomiast idiotenem bym tego aparatu na pewno nie nazwał tak samo jak nexów 3/5, brak wizjera kosztem dotykowego ekranu to raczej wybór niż ograniczenie, mi w n5n jego brak zupełnie nie przeszkadzał (i tak rzadko używam bo z okularami nie działa za fajnie), wybiera się co komu potrzebniejsze. Ale na pewno jest mniej wygodny niż serie nexów 6/6000/7/5R/5T (dwa ostatnie miały dodatkowe pokrętło i guzik).
Po co druga karta na pamięć jak istnieją już 500GB karty? Jak ktoś chce aparat z dwoma slotami aby mieć ewentualnie backup zdjęć to inwestuje w odpowiedni sprzęt. Zresztą nie wiem ile lustrzanek aps-c ma dwa sloty ale raczej niewiele... Zresztą jak karczują z aparatu ile się da aby był mniejszy i lżejszy to jaki sens dawania drugiego slotu?
A czy szału ni ma... AF z a6000 i jego matryca w mniejszym opakowaniu, z dotykowym wyświetlaczem i to w całkiem atrakcyjnej cenie? Wolałbym żeby wsadzili to w 5R/5T dla tego dodatkowego pokrętła i guzika ale trudno się mówi... Gdyby nie to że chciałem oczko wyższy aparat w stosunku do 5N to bym chętnie nabył tego a5100![]()
O jakim dodatkowym pokrętle w 5T piszesz? Bo ja mam 5T i z tyłu ma takie samo pokrętło z guzikiem w środku jak 5100 - więc nie bardzo rozumiem. Dodatkowe pokrętło to miał chyba Nex 6? No chyba że to pokrętło w 5100 działa inaczej niż w 5T? Nie widzę tylko w5100 przycisku Fn - pod którym można sobie zaprogramować najważniejsze opcje z menu co znacznie przyśpiesza zmiany ustawień.
Do mojego 5T dokupiłem wizjer i mam teraz "prawie Nexa6" z dotykowym panelem![]()
aszzzz - to fakt, całkiem o nim zapomniałempiątek, prawie 15 zmęczenie materiału po tygodniu "HARD WORK" daje znać o sobie
![]()
"Bida macro" - czyli NEX 5 + Canon FD 50mm f1,8 + soczewka macro +4
W sieci.
Gdzieś czytałem w wątku o naprawach ale wątek jest tak długi, że nie mogę odnaleźć. W związku z tym proszę o info:
1. Czy standardowa gwarancja Sony jest 12 czy 24 miesięcy? Kupowałem w Euro.
2. Czy złuszczony ekran podlega gwarancji?
3. Jak tą gwarancję załatwić. Jechać gdzieś z aparatem czy go gdzieś wysłać?
1. 24
2. tak
3. E-csi - poczytaj, ale ogólnie zamawiasz przez ich stronę kuriera
Skontaktuj się z nami