Tak, wlasnie chodzi mi o ta drabinke, (nie mam menu po polsku), tyle ze jak sie przestawi na A/P/S i nacisnie kolko na dole, by zmienic sobie ekspozycje na +- dziala bez problemu, a w trybie M, trzeba regulowac ekspozycje, tylko czasem (gdyz juz przyslona sie nie da jesli sie ustawi na tyle co sugeruje obiektyw), nie ma tej duzej drabinki z prawej strony po wcisnieciu na kolku, - dolnego przycisku, tam gdzie jest +-
Chodzi mi o te dodawanie i zmniejszanie dzialek +- EV, by miec kontrole nad ekspozycja w trybie "M", gdy juz. np. czas sie ustawi taki jaki nam pasuje.. to zeby to dzialalo jeszcze, tak jak w trybie A/P/S - jest do +-3 a w "M" tylko przyslona i czas, wiem ze przyslona i czas odpowiadaja za ekspozycje.. ale jesli chce miec ustawiony czas taki i np. przyslone ktora mi pasuje, to czemu nie moge skorzystac dodatkowo z +- ?
W nikonie jest +-5 i bardzo czesto z tego korzystalam w ciemnych pomieszczeniach, zostawiajac przyslone i czas na taki jaki sobie ustawilam, a tu w Nex-ie? Dziala to tylko na A/P/S, a "M"?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami