Nie no... nie daj sie prosic mekano... wstawiaj...
Szukaj
Nie no... nie daj sie prosic mekano... wstawiaj...
.
Nie moge ich porownac, gdyz warunki i odleglosc byly inne..
i tak male zdjecia... nie wiele mozna powiedziec o ich jakosci, dla mnie dobre zdjecie.. to jest te na 100% a nie na pocztowce, na ktorej malo co mozna dostrzec jakosc.
ale fakt, jak na taki kompakt, przy takiej wielkosci, wyglada calkiem niezle..
ok
Koncert Antonio Cortés
I jak na Nex-a jest dobrze, czy tragedia? I nie mowcie, ze komorka sie zrobi podobne..
Na priv podalam link.. nie siedze przed komputerem 24h, sorry.
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 08-09-2012 o 19:52
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Dzięki za linka & zdjęcia. Rozumiem, że powyższe wstawki to robiłaś kitem ?
z Noki 808 PureView czy też z LX5 wyjdą porównywalne
...sorry
Ostatnio edytowane przez serafin1 ; 09-09-2012 o 09:00
albo niech dokupi 55-210 tyle, że ciemnica. Chyba, że wyjdzie jakaś stałka 85/1.8 dla nexów
A powiedzcie mi dlaczego na manualu "M" - nie ma drabinki zeby przestawic ekspozycje? Tak jak to jest w Nikonie, ze mozna zmienic w jednej chwili czas/przyslone + ekspozycje na + i - a w Nexie zeby miec calkowicie jasno trzeba ustawic przyslone na 2.8 np. w 16 mm a potem tylko regulowac czasem, zeby miec dobrze naswietlona scene.. ale zeby dodatkowo ekspozycje? No bo w trybie A/S/P - jest drabinka, ale w M - nie ma..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Nie za bardzo wiem, o co Ci chodzi. W trybie M, tak gdzie w trybach automatycznych masz kompensację ekspozycji, (na dole ekranu, po czasie i przysłonie a przed ISO) widzisz "drabinkę" w postaci wartości ile brakuje Ci do poprawnej ekspozycji wg ustawionego sposobu pomiaru. Wskazanie w zakresie +/- 2EV, jak jest więcej to miga.
Opcją która w polskim menu ma nieszczęśliwe tłumaczenie "Wyśw. podgląd na żywo" możesz ustawić czy po zmierzeniu światła na ekranie widzisz odwzorowanie kadru z uwzględnieniem swoich nastawów ekspozycji, czy też widzisz to co ustawiłby aparat by ją zrównoważyć. To drugie przydaje się np. do zdjęć z lampą zewnętrzną, aktywowaną przez radio.
Bardzo użyteczny może być w tym celu 50/1.8, ze stabilizacją.
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 09-09-2012 o 19:04
Skontaktuj się z nami