Szukaj
C3, ale piszę w tym wątku, skoro i tak są tu wszelkie około-nexowe rozmowy
No właśnie u mnie na fakturze widnieje zestaw NEX-C3AB, więc sytuacja nieco inna.
W takim razie napiszę do sklepu.
A z ciekawości zapytam - czemu oddawałeś body do serwisu?
to be a rock and not to roll
Serwis Sony twierdzi, że gwarancja jest na cały komplet. Sklep natomiast pisze, że przyjmie osobno body lub obiektyw w ramach gwarancji. Także trzeba trzymać kciuki, żeby przez 2 lata sklep nie upadł
Dziś przyszła do mnie Sigma 30/2.8. W końcu porządne szkiełko z AFem! Ma tylko dziwną przypadłość - kiedy nie jest podłączone do body, coś w nim "lata" przy potrząsaniu. Na forum KKM piszą, że to wynika z konstrukcji obiektywu i po prostu ten typ tak ma (tzw. 'floating element'). Po włączeniu zasilania wszystko jest sztywno spasowane i nic w środku nie lata.
Czy ktoś ma to szkiełko i może napisać, czy też ma takie hece? (Może być też Sigma 19/2.8, podobno w obu jest ten stukot). Wam jakoś bardziej ufam niż specom z KKM, a nie wiem czy wszystkie Sigmy tak mają, czy są jakieś sztuki bez takich niespodzianek.
Nie wydaje mi się, żeby tutaj były większe spece od NEXa niż na KKM.
Spec z KKM
http://kurtmunger.com/sigma_nex_30mm_f_2_8id327.html
When shaking the lens, it sounds like something is loose inside, and in fact the middle group is just floating around in the center of the lens, but when it gets power from the camera, it stays put
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Hoho, ale trafiłem
Bez urazy, ale na Nikoniarzach dużo łatwiej uzyskac merytoryczną odpowiedź jeśli chodzi o sprzęt, zawsze znajdą się osoby, które naprawdę głęboko siedzą w temacie. Nie umniejszając KKM - po prostu Nikoniarzy znam dobrze i wiem czego mogę się spodziewać.
W kazdym razie dzięki i pozdrawiam
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez drdln ; 10-10-2012 o 09:41
potwierdzam, że gruchocze coś w środku niemiłosierniepo włączeniu aparatu....sztywnieje...obiektyw
I to co pisałem na KKM. Wystarczy delikatnie ścisnąć pierścień ostrości żeby nie można było go obrócić. Taki urok. Mechanicznie nie jest to cudo techniki, ale optycznie jest ok.
drdln dlaczego oddałem do serwisu?
Miał wadę w postaci klikania podczas filmowania, coś tam posmarowali i działa jak należy (cała operacja trwała 5 dni)
Skontaktuj się z nami