Close

Strona 134 z 2397 PierwszyPierwszy ... 34841241321331341351361441842346341134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 331 do 1 340 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackaron Zobacz posta
    Dzieńdobry to mój pierwszy post na forum. Jakiś czas podglądam ale do tej pory nic nie pisałem. W temacie NEXa. Fotografuję potrawy bo lubię gotować i ostatnio gotując makaron nachyliłem się z aparatem nad garnkiem. i teraz mam na obiektywie takie malutkie kropeczki. To chyba krople i w dodatku w środku. Myslałem że znikną ale w obiektywie codziennie jest ich jakby coraz więcej. Czy to grzyb?
    Rozwaliłeś mnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcus777 Zobacz posta
    5n ?
    C3, ale piszę w tym wątku, skoro i tak są tu wszelkie około-nexowe rozmowy

Cytat Zamieszczone przez malyr Zobacz posta
    Ja kupiłem w euro i na rachunku nie widnieje jako zestaw, body i obiektyw są wyszczególnione osobno. Tak samo jak i zapakowane. Jak oddawałem body do serwisu to nikt mnie się nie pytał o obiektyw
    No właśnie u mnie na fakturze widnieje zestaw NEX-C3AB, więc sytuacja nieco inna.

W takim razie napiszę do sklepu.
    A z ciekawości zapytam - czemu oddawałeś body do serwisu?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Serwis Sony twierdzi, że gwarancja jest na cały komplet. Sklep natomiast pisze, że przyjmie osobno body lub obiektyw w ramach gwarancji. Także trzeba trzymać kciuki, żeby przez 2 lata sklep nie upadł

Dziś przyszła do mnie Sigma 30/2.8. W końcu porządne szkiełko z AFem! Ma tylko dziwną przypadłość - kiedy nie jest podłączone do body, coś w nim "lata" przy potrząsaniu. Na forum KKM piszą, że to wynika z konstrukcji obiektywu i po prostu ten typ tak ma (tzw. 'floating element'). Po włączeniu zasilania wszystko jest sztywno spasowane i nic w środku nie lata.

Czy ktoś ma to szkiełko i może napisać, czy też ma takie hece? (Może być też Sigma 19/2.8, podobno w obu jest ten stukot). Wam jakoś bardziej ufam niż specom z KKM, a nie wiem czy wszystkie Sigmy tak mają, czy są jakieś sztuki bez takich niespodzianek.

Domyślnie

Nie wydaje mi się, żeby tutaj były większe spece od NEXa niż na KKM.
    Spec z KKM

Domyślnie

http://kurtmunger.com/sigma_nex_30mm_f_2_8id327.html

When shaking the lens, it sounds like something is loose inside, and in fact the middle group is just floating around in the center of the lens, but when it gets power from the camera, it stays put
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Nie wydaje mi się, żeby tutaj były większe spece od NEXa niż na KKM.
    Spec z KKM
    Hoho, ale trafiłem
    Bez urazy, ale na Nikoniarzach dużo łatwiej uzyskac merytoryczną odpowiedź jeśli chodzi o sprzęt, zawsze znajdą się osoby, które naprawdę głęboko siedzą w temacie. Nie umniejszając KKM - po prostu Nikoniarzy znam dobrze i wiem czego mogę się spodziewać.

W kazdym razie dzięki i pozdrawiam

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez drdln ; 10-10-2012 o 09:41

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrów Maz.

Domyślnie

potwierdzam, że gruchocze coś w środku niemiłosiernie po włączeniu aparatu....sztywnieje...obiektyw

Domyślnie

I to co pisałem na KKM. Wystarczy delikatnie ścisnąć pierścień ostrości żeby nie można było go obrócić. Taki urok. Mechanicznie nie jest to cudo techniki, ale optycznie jest ok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    I to co pisałem na KKM. Wystarczy delikatnie ścisnąć pierścień ostrości żeby nie można było go obrócić. Taki urok. Mechanicznie nie jest to cudo techniki, ale optycznie jest ok.
    W pełni się zgadzam, nawet bardzo ok.

Domyślnie

drdln dlaczego oddałem do serwisu?
    Miał wadę w postaci klikania podczas filmowania, coś tam posmarowali i działa jak należy (cała operacja trwała 5 dni)

Strona 134 z 2397 PierwszyPierwszy ... 34841241321331341351361441842346341134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów