Close

Strona 14 z 44 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

Ale w naszych sklepach troszkę wyższa.

Domyślnie

A kto kupuje w naszych sklepach? Przecież zdecydowana większość sprzętu na polskim rynku pochodzi z "prywatnego importu" z różnych części świata.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Ktoś kupuje bo te sklepy jeszcze funkcjonują.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    A kto kupuje w naszych sklepach? Przecież zdecydowana większość sprzętu na polskim rynku pochodzi z "prywatnego importu" z różnych części świata.
    mała poprawka - gdybyś nie zauważył żyjemy w takim kaczogrodzie zwanym Polska...
    do tej swojej ceny 3360zł dodaj teraz należny podatek vat i cło od wartości. ile wychodzi teraz?
    dolicz do tego przesyłkę i ryzyko związane z jej zaginięciem?

nie wspominam o opcji "kolega wraca i mi przywiezie" bo gdyby każdy miał takie okazje to sklepy w PL z cenami dwukrotnie wyższymi dawno by poszły z torbami.

A większość sprzętu na polskim rynku pochodzi z "prywatnego importu" ale nie z usa tylko z krajów UE.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    A większość sprzętu na polskim rynku pochodzi z "prywatnego importu" ale nie z usa tylko z krajów UE.
    Od kiedy Hong Kong jest w UE?
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

a od kiedy za towar zamówiony w Hong - Kongu nie trzeba płacić również cła i podatku vat? takie samo ryzyko jak z usa...

Domyślnie

Większość sprzętu sprzedawanego przez polskie internetowe "sklepy", pochodzi właśnie z Hong Kongu.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

właśnie szukam "kolegi" który by mi przywiózł Nikkora 28-70 a najlepiej z fakturą
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

no ale chwila bo zataczasz błędne koło - chciałeś udowodnić, że Nikor nie kosztuje 6000 a 3400 w usa. z racji problemów z kupnem przerzuciłeś się na HK. Kupno tam obarczone jest jednak identycznymi niedogodnościami jak kupno w usa. Teraz piszesz, że nasze sklepy tam kupują... ok ale co z tego? Może kupują tam za 3400 ale jakoś za tyle tu nie sprzedają...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    właśnie szukam "kolegi" który by mi przywiózł Nikkora 28-70 a najlepiej z fakturą
    Przyznam się Tobie szczerze, że coraz bardziej myślę nad osobistym wyjazdem na wakacje do usa lub hawaje i przywiezienie 70-200 i 17-55 po ok 3000zł... i drugi komplet na handel i zwracają się wczasy pod palmami

Strona 14 z 44 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów