Close

Strona 44 z 44 PierwszyPierwszy ... 34424344
Pokaż wyniki od 431 do 436 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

wojteh
    Gość

Domyślnie

zaczynam sie mocno wkurzać na to co piszecie - rozumiem ze nie mam dyplomu ani galerii takich jak wielu z Was ale miałem Tokinę 16-50 i widziałem jak robiła zdjęcia - wystawiłem tu najwięcej zdjęć a zrobiłem dużo więcej - nie dorabiajcie filozofii teraz do rzeczywistości - szkło optycznie jest przeciętne - i tyle - wszystkie testy to potwierdzają , a przy cenie 2049 zł jest najzupełniej uzasadniona opinia że nie warto. Na optyczne.pl zwrócono dodatkowo uwagę na coś co jeszcze dokłada Tokinie i faktycznie tak jest - mianowicie pierścień zmiany ogniskowej jest niewielki i w miejsci niezbyt fortunnym. Filtry 77mm pogłebiaja dodatkowo finansowe nieuzasadnienie zakupu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    zaczynam sie mocno wkurzać na to co piszecie - rozumiem ze nie mam dyplomu ani galerii takich jak wielu z Was ale miałem Tokinę 16-50 i widziałem jak robiła zdjęcia - wystawiłem tu najwięcej zdjęć a zrobiłem dużo więcej - nie dorabiajcie filozofii teraz do rzeczywistości - szkło optycznie jest przeciętne - i tyle - wszystkie testy to potwierdzają , a przy cenie 2049 zł jest najzupełniej uzasadniona opinia że nie warto. Na optyczne.pl zwrócono dodatkowo uwagę na coś co jeszcze dokłada Tokinie i faktycznie tak jest - mianowicie pierścień zmiany ogniskowej jest niewielki i w miejsci niezbyt fortunnym. Filtry 77mm pogłebiaja dodatkowo finansowe nieuzasadnienie zakupu.
    spoko, ja się śmieje od kilku dni,
    2 gości nie miało obiektywu w rękach i "filozują" jacy to Polacy niewdzięczni są, albo zakłamani.
    Ja się rehabilituję, zaj.. isty obiektyw, kupujcie, nie pożałujecie, zwalony jest tylko mój egzemplarz (ups..., sorki - to ja jestem zwalony), ale to nieważne, obiektyw jest super, a w przyszlości będzie jeszcze lepszy...
    Lepiej???

... i nieważne, że chwali się Tokinę 12-24, 105macro, 50-135, ważne, że na nową Tokinkę słowo padło złe...
    Filozofom proponuję, kupcie 16-50 za 2049 i wtedy filozujcie.

Domyślnie

odkopię temat ,test tej tokiny dla Canona http://www.optyczne.pl/79.1-Test_obi...DX_Wstęp.html

gdzie rozdzielczość wyszła znacznie lepsza niż dla Nikona.
    pozdrawiam Krzysiek

Domyślnie

Czy ktoś z użytkowników ma jeszcze tą Tokinę. Chętnie bym zobaczyl jakies Nefy z D300 lub D90 mail to marcin.developer<małpa>gmail.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek29 Zobacz posta
    odkopię temat ,test tej tokiny dla Canona http://www.optyczne.pl/79.1-Test_obi...DX_Wstęp.html

gdzie rozdzielczość wyszła znacznie lepsza niż dla Nikona.
    Obiektyw 16-60 jest u jednego z dystrybutorów na naprawdę mocnej promocji cenowej, nawet czaiłem się na niego, zapytałem czy mi przysięgnie że jest to wersja z jakimś ulepszeniem (konkluzja testu jest taka że v.canon jako późniejsza chronologicznie była prawdopodobnie ulepszona). Odpowiedź dostałem że wer.nikonowskie są identyczne jak w pierwszych seriach.

Zrezygnowałem, trochę szkoda, już myślałem 'zaczynać się' od 16mm

Aha, dość dużo wzmianek kieruje na te samą optykę w obudowie chyba Pentax.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

podbiję z ciekawości wątek do góry ...
    czy ktoś z forumowiczów posiada ten obiektyw? może po kolejnym pół roku opinie i osiągi się zmieniły ?
    pamiętam psioczenie na pentaxa 16-50 na początku, a potem nagle był wysyp zadowolonych użytkowników tego obiektywu

Strona 44 z 44 PierwszyPierwszy ... 34424344

Uprawnienia umieszczania postów