Close

Strona 15 z 44 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

Smurf, pogubiłeś się. Na moje stwierdzenie, że Nikkor z extra parametrami kosztuje 6000zł stwierdziłeś, że

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Nikkor 17-55/2,8 - cena w BHPhotovideo:
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation
    przy dzisiejszym kursie USD - 3332 PLN
    więc nie wyskakuj proszę teraz z Tokiną bo nie o niej teraz mowa...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Nikkor jak juz, to kosztuje ok. 1285 euro - ok. 4850 zl - oficjalnie w Germanii ze wszystkimi podatkami - http://www.idealo.de/preisvergleich/...ct/106613.html
    ( przesylka kurierska za ok. 80 zl bez najmniejszych problemów)
    a wątek dotyczy Tokiny 16-50/2,8.
    Poza tym wcale nie tak malo jest osob, ktore "sprowadzają" dość dużo sprzetu z USA i HK.
    Tak na marginesie - piszesz ze zakupileś sporo sprzetu od sprzedawcy z allegro - niejakiego Kristopherosa - myslisz ze ktorys z tych sprzetów miał opłacony VAT i ew. cło?
    A jeszcze tak a'propos cen sprzetu w Polsce :
    http://fujifilm.pl/S3pro.htm
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

a wątek dotyczy Tokiny 16-50/2,8.
    Poza tym wcale nie tak malo jest osob, ktore "sprowadzają" niemało sprzetu z USA i HK.
    Tak na marginesie - piszesz ze zakupileś sporo sprzetu od sprzedawcy z allegro - niejakiego Kristopherosa - myslisz ze ktorys z tych sprzetów miał opłacony VAT i ew. cło?
    widzę, że starasz się usilnie znaleźć haka na moje wypowiedzi... ciekawe czy o wypowiedzi tylko chodzi bo zaczynam wątpić...

Czego dotyczy wątek doskonale wiem i nie pomoże Twoje szybkie kasowanie swoich wcześniejszych odpowiedzi z nadzieją, że wyjdę na głupka ripostując nie wiadomo co... Sam rozpocząłeś negowanie mojej krótkiej wypowiedzi o Nikkorach za 6000 podając raczej mało warte w naszej polskiej rzeczywistości ceny z usa, potem hk, teraz już de. Za chwile znajdziesz sklep w Bułgarii za 4659zł aby jeszcze dobitniej pokazać, że nie mam racji ... ??
    To, że kupiłem od sprzedawcy z allegro ( zresztą nie tylko od niego) ma swoje przesłanki - o połowę niższa cena niż w sklepach, dłuższa gwarancja o rok niż w PL. Akurat w w.w. przypadku bez f.vat dlatego nie za bardzo mnie to interesuje, czy zapłacił vat czy nie. Nie moja sprawa. Kiedy będę osobiście - a mam taką nadzieję - sprowadzał AFS-y z USA za pół ceny PL też nie będę się przejmował uszczerbkiem kasy naszego śmiesznego budżetu bo mam to gdzieś.
    Nie wiem do czego doczepisz się teraz ale w ten sposób dyskutować chyba nie ma sensu...
    przepraszam jeśli uraziłem. dobrej nocy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    To, że kupiłem od sprzedawcy z allegro ( zresztą nie tylko od niego) ma swoje przesłanki - o połowę niższa cena niż w sklepach
    Cena Nikkora 17-55/2,8 na allegro:
    http://allegro.pl/item190495476_nikk...8_g_if_ed.html
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

widzę, że nie dajesz za wygraną i ciężko Ci się przyznać do błędu...

no i co tu nam pokazałeś bo nie za bardzo rozumiem? jakieś nie wiadomo co, od nie wiadomo kogo, nie wiadomo jak stare i w jakim stanie sfotografowane w łazience na pralce Ostatnio na forum poszedł chyba za 3800zl też używka - no i co w związku z tym?
    Co teraz chcesz udowodnić znów coś przekręcając i przeinaczając??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    A, no to wszystko jasne... Moja 50 to wersja mejd in Czajna, ta bez szybki. Optycznie to to samo, ale mechanicznie... No comment. Japonska 50/1.8 jest zbudowana tak, jak 50/1.4 i 35/2.
    Tylko pierwsza japońska wersja nikkora 50mm/1.8 była z szybką i była zbudowana jak 50/1.4.
    Jacek zapewne ma wersję japońską, ale bez szybki. Ta wersja różni się też od pierwszej wersji, bo nie ma szybki, a od chińskiej różni się tym, że ma obudowę metalową a chińska plastikową.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Zapewne ma, zapewne nie ma. Tylko Jacek wie A w kwestii obudowy brak szybki to tylko na plus Mi generalnie chodzilo o porownanie wersji Chinskiej z reszta.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    Zapewne ma, zapewne nie ma. Tylko Jacek wie A w kwestii obudowy brak szybki to tylko na plus Mi generalnie chodzilo o porownanie wersji Chinskiej z reszta.
    I know, I know.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej Zobacz posta
    Tylko pierwsza japońska wersja nikkora 50mm/1.8 była z szybką i była zbudowana jak 50/1.4.
    Jacek zapewne ma wersję japońską, ale bez szybki. Ta wersja różni się też od pierwszej wersji, bo nie ma szybki, a od chińskiej różni się tym, że ma obudowę metalową a chińska plastikową.
    mam te wersję z szybką.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    mam te wersję z szybką.
    O, to jeszcze lepiej.
    Ja miałem japońską bez D i bez szybki. Obudowa była metalowa a nie plastikowa.

Strona 15 z 44 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów